voorkomen dat pagina verspringt na een php query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

13/09/2012 15:03:33
Quote Anchor link
Is het mogelijk om te voorkomen dat een pagina "verspringt" nadat is in de database is ingevoerd ?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:31:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:07:24
Quote Anchor link
Ja, deze niet laten verspringen?

Even serieus:
Kan je wat duidelijk zijn, het liefst met een voorbeeld of met wat code?
 
Crispijn -

Crispijn -

13/09/2012 15:31:52
Quote Anchor link
Ik denk dat je een post bedoeld dmv AJAX. Op deze manier hoeft de pagina niet te herladen terwijl de data toch naar de server wordt gestuurd.
 
John van der Linden

John van der Linden

14/09/2012 08:55:04
Quote Anchor link
uhh, oke...wat duidelijk dus :

Ik heb een database met leden, als ik alle leden weergeeft dan moet ik scrollen om beneden aan de lijst te komen. Wijzig ik daarna iets bij het onderste lid (van actief naar niet actief) dan wordt de pagina opnieuw ingeladen en moet ik weer eerst naar beneden scrollen.

Is er iets wat er voor kan zorgen dat na het inladen van de pagina ik opdelfde plek terug komt...???
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/09/2012 10:05:48
Quote Anchor link
Je kan werken met een <a name="mijn_anker"></a>. Als je surft naar index.php#mijn_anker zal de browser automatisch scrollen naar die anchor.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
  if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    // alles verwerken ...
    
    // dan in de location de hash toevoegen die overeen komt met de <a name="..."></a>

    header('location: index.php#record' . (int) $_POST['scroll']);
  }

?>

<html>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
  <a name="record5"></a>
  <form method="post">
    <input type="hidden" name="scroll"value="5"> id=5
    <input type="submit" value="GO">
  </form>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
  <a name="record10"></a>
  <form method="post">
    <input type="hidden" name="scroll"value="10"> id=10
    <input type="submit" value="GO">
  </form>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
  <a name="record12"></a>
  <form method="post">
    <input type="hidden" name="scroll"value="12"> id=12
    <input type="submit" value="GO">
  </form>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
  <a name="record17"></a>
  <form method="post">
    <input type="hidden" name="scroll"value="17"> id=17
    <input type="submit" value="GO">
  </form>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
  <a name="record21"></a>
  <form method="post">
    <input type="hidden" name="scroll"value="21"> id=21
    <input type="submit" value="GO">
  </form>
  <br><br><br><br><br>bla bla bla ...<br><br><br><br><br><br><br><br>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.