Vraag omtrent CakePHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/05/2011 14:54:32
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben voor mezelf bezig met een facturatie programma te schrijven. Dit heb ik al redelijk opgezet met het framework CakePHP.
Nu zit ik met een klein probleem namelijk:

Als ik een factuur toe wil voegen, wil ik uiteraard ook factuurregels laten zien. Dat is me ook al gelukt. Maar nu wil ik het factuurnummer (die ik zelf invoer). Meegeven aan de factuurregels als hidden input field.

Hoe kan ik dit het beste doen?
Me view en controller zien er als volgt uit:

[Functie in me code die de factuur aanmaakt]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    function add($klantnummer = NULL, $klantnaam = NULL){
        $this->layout = 'manage';
        
            $this->set('klantnummer', $klantnummer);
            $this->set('klantnaam', $klantnaam);
                
                if(!empty($this->data)){
                             if($this->Invoice->save($this->data)){
                                 if($this->Factuurregel->save($this->data)){
                                     $this->Session->setFlash('Factuur is toegevoegd');
                                         $this->redirect(array('action'=>'lijst'));
                                 }
                             }

                     else{
                         $this->Session->setFlash('Er is iets fout gegaan, controleer de gegevens en probeer het opnieuw');
                     }
                 }
    }

?>


[Mijn view, waar dus data in 2 models opgeslagen worden.]

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $html->css('manage', 'stylesheet',
array('media'=>'screen'), false);
?>

<div id='factuurtoevoegen'>
<div class='factuurleft'>
<table border="0">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php echo $form->create('Invoice', array('action'=>'add'));

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Factuurnummer:</label>";
echo $form->input('factuurnummer');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Klantnaam:</label>";
echo $form->input('klantnaam', array('type'=>'text', 'value'=>$klantnaam));
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>klantnummer:</label>";
echo $form->input('klantid', array('type'=>'text', 'value'=>$klantnummer));
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Factuurdatum:</label>";
echo $form->input('factuurdatum');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Betreft:</label>";
echo $form->input('betreft');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "</table>";
echo "</div>";

echo "<div class='factuurright'>";
echo "<table border='0'>";



echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Aanmaning:</label>";
echo $form->input('aanmaning');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Aanmaningsdatum:</label>";
echo $form->input('aanmaningsdatum');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Betaald:</label>";
echo $form->input('betaald');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Betaaldatum:</label>";
echo $form->input('betaaldatum');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "<label for='adres'>Btw:</label>";
echo $form->input('btw');
echo "</td>";
echo "</tr>";

echo "</table>";

echo "</div>";

echo "<table border='0'>";
echo "<th>Beschrijving</th>";
echo "<th>Aantal</th>";
echo "<th>Prijs</th>";

echo $form->create('Factuurregel', array('action'=>'add'));
echo "<tr>";
echo "<td>" .$form->input('beschrijving')."</td>";
echo "<td>" .$form->input('aantal')."</td>";
echo "<td>" .$form->input('prijs')."</td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";
echo $form->end('Factuur toevoegen');

?>


</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:48:21
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

23/05/2011 10:16:54
Quote Anchor link
Om even terug te komen op mijn vorige bericht, heb ik het probleem opgelost. Ik moest de saveAll functie gebruiken. Een voorbeeld van mijn nieuwe functie voor de liefhebbers:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

function add($factuurregels = NULL){
        $this->layout = 'manage';
        
        $klanten = $this->Klanten->find('list', array('fields'=> 'klantnaam'));
        
         $this->set('klanten', $klanten);
        
           $this->set('factuurregels', $factuurregels);
                
              if(!empty($this->data)){
                  if ($this->Invoice->save($this->data['Invoice'])){
                      if($this->Factuurregel->saveAll($this->data['Factuurregel'])){
                           $this->Session->setFlash('Uw factuur met nummer '.$this->data['Invoice']['factuurnummer'].' is toegevoegd');
                               $this->redirect(array('action'=>'lijst'));
                      }
                  }

              else
              {
                 $this->Session->setFlash('Er is iets fout gegaan, controleer de gegevens en probeer het opnieuw');
             }
          }    
     }


?>


Heeft iemand vragen o.i.d? stel ze gerust.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.