vraag over Geneste FOR lussen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anne

anne

23/01/2008 21:22:00
Quote Anchor link
hallo, ik heb een vraag over een opdracht van school.
De opdracht is: Maak met behulp van 2 FOR lussen een tabel met 10 rijen en 10 kolommen. in de eerste rij moeten de cijfers 1-10 komen te staan. daaronder 11-20 enz..

Ik had het volgende script:

<table border=1><tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php



for($i = 1; $i<10; $i++){ // 10 rijen printen
    
    for($y = 1; $y<=9;$y++){ // 10 kolommen printen
        $x =    ; // de berekening tussen $i en $y
        
        print "<td width=20>";
        print "$x";
        print"</td>";
    }

print "</tr>";
}



?>

</tr>
</table>

ik had al een oplossing bedacht met 1 forlus en 1 if-Statement. maar het moet dus percé met 2 FOR lussen.
Wie heeft enig idee hoe dat moet? Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Anne
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:26:25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Aangezien het een school opdracht is zal ik je de oplossing niet geven, die mag je zelf zoeken.

Maar het komt erop neer dat je 1 for-loop voor de verschillende rijen gebruikt met daarin een for-loop voor de verschillende velden in de rij. Hoe je nu de juiste waarden eruit krijg, is aan jou!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/01/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Edit:
Ik dacht eigenlijk eerst hetzelfde als Blanche, maar toen werd ik een beetje soft ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <?php
        echo '<table>';
        for ($i = 0; $i < 10; $i++) {
            echo '<tr>';
            for ($j = 0; $j < 10; $j++) {
                echo '<td>' . $i . $j . '</td>';
            }

            echo '</tr>';
        }

        echo '</table>';
    ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Ah Jan, niet voorzeggen! Het is een schoolopdracht :-P
 
Anne

anne

23/01/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Dank je wel jan! Eigenlijk hebben jullie gelijk:p maar ik ben toch wel blij met deze uitkomst. ik zat eerst heel moeilijk te doen met het berekenen van de gegevens in een apparte variabele. maar zo doet het script het.

Bedankt!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/01/2008 21:49:00
Quote Anchor link
@ anne: we maken een deal: volgende keer als ik een probleem met een script heb, help jij mij.
 
Joren vh

joren vh

23/01/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Wanneer gaat dat zijn jan ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Nu snap ik je softe reactie Jan, je probeert er een voordeeltje uit te halen! Pas op hoor Anne! :-P
 
Anne

anne

23/01/2008 21:59:00
Quote Anchor link
Is goed:P alleen heb ik nog LANG niet zoveel kennis als jouw... zou het bij mij een beginnersprobleem zijn of een inzichtsprobleem :S ik vind het namelijk wel jammer dat ik de oplossing niet zelf hebt kunnen vinden:s
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
@Anne: wees gerust, dat is de ervaring. Op een gegeven moment kom je dit soort probleempjes zo vaak tegen dat ze eigenlijk geen probleem meer zijn, en je de oplossing zo uit je mouw schudt.

Ik kan me nog wel mijn eerste keer herinneren dat ik zoiets moest maken voor een opdrachtje. Dat heeft me toen ook de nodige tijd gekost en heeft menig hersencel gepijnigd.

Kortom, veel scripten en ervaring opdoen. Dan zie je dit soort dingen uiteindelijk vanzelf ;-)
 
Anne

anne

23/01/2008 22:24:00
Quote Anchor link
@Blanche: Gelukkig;) Ik ben nu ook wel veel bezig met php, heb al verschillende tutorials hier gevolgd. Ook over Mysql enz. Terwijl we dat pas aan het eind van het jaar hebben:) Dus dat is ook wel beter, wat dat betreft loop ik voor en is php ook een hobby van me geworden.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

23/01/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Als ik vragen mag - uit nieuwsgierigheid - Welke opleiding doe jij (MBO, HBO), wat wordt er dit jaar over websites behandeld?
 
Anne

anne

24/03/2008 22:14:00
Quote Anchor link
@Arjan Schuurman:
Ik volg het MBO >> Er worden SESSIONS , COOKIES, FOR , WHILE enz. behandeld. maare ik vind dat er wel Bar slecht les word gegeven in PHP & Mysql. Ik snap het op dit moment allemaal allang, omdat ik het nu ook meer als hobby doe.
Ben mischien wel van plan om HBO te doen, denk dat ik daar wel meer van opsteek. En zoizoo PHPHULP.nl :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/03/2008 22:16:00
Quote Anchor link
@ anne: en misschien ietsje sneller reageren op topics ;-)
 
Wouter K

Wouter K

24/03/2008 23:12:00
Quote Anchor link
Ach jan , niet iedereen mag de hele dag achter zijn computer zitten.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/03/2008 01:36:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 24.03.2008 22:16:
@ anne: en misschien ietsje sneller reageren op topics ;-)

Misschien moest ie er even over nadenken, dat kan toch. ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.