Vraag over mail formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M. de Win

M. de Win

18/03/2007 11:53:00
Quote Anchor link
Beste,...

ik heb een vraag. Is het mogelijk om een contactformulier te maken dat via php verzonden word, waarbij de verzender kan kiezen aan wie het de mail zend?? Dus bv aan de vestiging amsterdam, rotterdam of eindhoven??

Alvast bedankt voor feedback
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M. de Win
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:20:21
 
Jens V

Jens V

18/03/2007 12:07:00
Quote Anchor link
ik denk wel dat dit goed meot zijn:)
vergeet niet dat je wel je post-gegevens nog moet beveiligen, en je action in je form moet aanpassen naar de pagina naam van de pagina waar je dit in zet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $message = $_POST['message'];
    $subject = $_POST['subject'];
    $your_email = $_POST['your_email'];
    $to_email = $_POST['to_email'];

    $headers = "From: ".$your_email." <".$your_email.">\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
    $headers .= "Reply-To: ".$your_email." <".$your_email.">\r\n";

mail($email, $subject, $message, $headers);
}

else
{
  //VERANDER DE PAGINA NAAM BIJ ACTION
  echo '<form action="dezepagina.php" method="post">';
  echo 'Subject:<br><input type="text" name="subject"><br>';
  echo 'Your Email:<br><input type="text" name="your_email"><br>';
  echo 'Email To:<br><input type="text" name="to_email"><br>';
  echo 'Message:<br><textarea name="message"></textarea><br>';
  echo '<input type="submit" name="submit" value="Send">';
}

?>


Jens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens V
 
Bart van der veen

bart van der veen

18/03/2007 12:08:00
Quote Anchor link
ja, maar nu wil je zeker ook nog weten hoe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
// een beetje grof al met al...
// geef e-mail adres op van ontvanger
//verwijderd ivm spambots

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
PHP Newbie

PHP Newbie

18/03/2007 12:08:00
Quote Anchor link
Hoe is je php kennis? Ik denk niet zo hoog, want dit is namelijk erg gemakkelijk te realiseren.

Gewoon een dropdownbox maken, en in de php code maak je een switch om het goede e-mail adres te kiezen...
 
M. de Win

M. de Win

18/03/2007 12:20:00
Quote Anchor link
Ben idd erg nieuw in het geheel. Ik krijg wel een paar dingetjes voor elkaar als ik voor beelden zie. Maar kon dit idee zo 123 nergens terug vinden. Ik ga zo ff ontbijten, laat later weten of ik eruit ben gekomen. Zal wel lukken. Bedankt voor de hulp alvast.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/03/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Nog een tip. Doe het niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        <p>
            <select id="bedrijf" name="bedrijf">
                <option value="[email protected]">amsterdam</option>
                <option value="[email protected]">rotterdam</option>
                <option value="[email protected]">groningen</option>
                <option value="[email protected]">eindhoven</option>
            </select>
        </p>

want dan kan elke bot je adressen harvesten. Sleutel liever met JavaScript je options in elkaar.
 
Thijs X

Thijs X

18/03/2007 12:45:00
Quote Anchor link
Imo Options zijn wel gebruiksvriendelijker dan een dropdown box in dit geval.
Je kan gewoon values 1 t/m 4 doen en dan met een case het juiste email adres pakken en daarna toe mailen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/03/2007 12:50:00
Quote Anchor link
@ thijs: wat is het verschil tussen options en een dropdown?

Die values 1 t/m 4 is een goed idee. Maak in PHP gewoon een array met de goede e-mailadressen er in. Dan heb je trouwens niet eens een case nodig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $adressen = array ('[email protected]', '[email protected]', '[email protected]');
        $email = $adressen[$_POST['email']];
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.