Vraag over sessies en tweedelig contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ewout Jerome

Ewout Jerome

12/06/2011 17:36:42
Quote Anchor link
Beste allen,

Ik zit al uren internet af te struinen om mijn 'sessie' probleem of eigenlijk vraag op te lossen. Ik hoop dat jullie mij daarbij - als beginnende PHP'er - mee kunnen helpen.

Om een tweedelig contact formulier te maken, wil ik graag dat de waarden die zijn ingevuld op de 1st pagina worden meegenomen naar de 2de pagina en al zijn ingevuld in (dezelfde) velden daar. Bezoeker kunnen dan het formulier verder af maken en op normale wijze via een PHP scriptje versturen.

Ik heb gevonden dat dit gedaan moet worden met sessies, maar na zeer veel testen kom ik er niet uit hoe. Ik heb nu dit;

pagina1.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  session_start();
?>

<h1>Contactformulier DEEL 1</h1>
<form method="POST" action="store.php">
<input name="Reserverings datum" type="text" id="datum"/>
<input type="submit" name="Submit" value="Verstuur" />
</form>


store.php (om data in sessie te zetten?!)
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  $_SESSION['datum'] = $_POST['datum'];
?>



pagina2.php (hier moet de waarde inkomen die is ingevuld op pagina1.php)
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

<form name="Contactformulier" method="POST" action="verstuur.php">
<input name="Reserverings datum" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SESSION['datum']; ?>
">
</form>


Wat doe ik hier fout en kunnen jullie mij helpen met een oplossing? Ik ben beginnend op het gebied van PHP....

Alvast bedankt!

gr.Ewout
Gewijzigd op 12/06/2011 17:38:18 door Ewout Jerome
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:52:39
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

12/06/2011 18:09:08
Quote Anchor link
In je formulier heb je het invoerveld de naam 'Reserverings datum' gegeven. Maak hier 'datum' van en dan (zou) het moeten werken. Je kunt overigens de pagina 'store.php' weg laten en je formulier direct laten posten naar 'pagina2.php'. Dan heb je ook geen sessie nodig.

Op pagina2 zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  if (isset($_POST['datum'])) {
    // Tweede formulier hier.
    // De zojuist ingevoerde datum is beschikbaar onder $_POST['datum']

    echo $_POST['datum'];
  }
else {
    echo 'Er is geen datum gegeven.';
  }
}
?>
 
Ewout Jerome

Ewout Jerome

12/06/2011 18:22:38
Quote Anchor link
Super bedankt voor je reactie! Over zo iets simpels uren zitten zoeken.. stom. Heb ook je suggestie geprobeerd om store.php over te slaan en dit is gelukt. Nogmaals bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.