Vraag over sql select

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/07/2015 22:14:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben weer opnieuw begonnen met php naar heel wat jaartjes er uit zijn geweest heb ik een vraag.

Ik zie nu overal dingen zoals

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
select u.id
        from UPDATES as u


Maar in de database staat het gewoon als id.
vanwaar komt die u. vandaan
kan iemand mij dat uitleggen

mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:41:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2015 22:28:31
Quote Anchor link
kijk eens naar de tweede regel ;-)
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/07/2015 23:03:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$sql = "SELECT l.member_id as id,
        runescapename as name,
        (max(l.xp) - min(l.xp)) as xp
        from    (
        select u.id
        from UPDATES as u
        order by u.id desc
        limit  0,2
        ) u
        join     LEVELS l
        on l.update_id = u.id
        join        users m
        on m.id = l.member_id
        where        l.skill_id = 1
        group by    l.member_id
        order by    xp desc
        limit         0,3";


En waar haald hij het hier vandaan ?
Iemadn stuurde dit me toe en snap weinig van die 1.skill etc
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/07/2015 23:33:27
Quote Anchor link
Regel 10:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
join LEVELS l


Is hetzelfde als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
join LEVELS AS l


en het is gewoon een alias voor Levels. Hierdoor kun je in de rest van de query een kortere schrijfwijze hanteren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
l.update_id = u.id


versus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LEVELS.update_id = USERS.id
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2015 23:51:59
Quote Anchor link
Andytjuh Bruggeman op 08/07/2015 23:03:28:
Iemadn stuurde dit me toe en snap weinig van die 1.skill etc

Het is de letter 'L', geen cijfer '1' ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.