Vraag over textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

14/10/2014 21:23:42
Quote Anchor link
Ik heb eindelijk e.e.a. voor elkaar om 'text' weg te schrijven naar een database. Wanneer ik input gebruik (dat is dan 1 regel) en een submit doe dan onthoud hij bij een fout wat er ingevoerd is. De tekst blijft dan staan (of komt terug..). En dat moet ook.

Ik heb de input aangepast naar textarea om meer regels te kunnen invoeren. Alleen onthoud hij de tekst nu niet meer bij een fout. De tekst verdwijnt als sneeuw voor de zon. Waar gaat het mis?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<p>
       <label
           for="text"
           class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['text'])) echo 'error'; ?>"
       >Vraag:</label><br>
       <TEXTAREA rows="3" cols="50"
           id="text"
           name="text"
           value="<?php echo isset($_SESSION['input']['text']) ? $_SESSION['input']    
           [
'text'] : ''; ?>
">
       </TEXTAREA>
</p>    
Gewijzigd op 14/10/2014 21:30:22 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:38:19
 
Willem vp

Willem vp

14/10/2014 21:48:44
Quote Anchor link
textarea ondersteunt het attribuut "value" niet. In plaats daarvan moet je de tekst tussen <textarea> en </textarea> zetten.
 

14/10/2014 23:19:13
Quote Anchor link
Zoals Willem al zei;
Dit is de juiste code voor jou.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<p>
       <label
           for="text"
           class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['text'])) echo 'error'; ?>"
       >Vraag:</label><br>
       <TEXTAREA rows="3" cols="50"
           id="text"
           name="text">
<?php echo isset($_SESSION['input']['text']) ? $_SESSION['input']    
           [
'text'] : ''; ?>

       </TEXTAREA>
</p>  
 
Jac E

Jac E

14/10/2014 23:58:22
Quote Anchor link
Jaaaaa het werkt. Alleen springt hij een paar karakters steeds in. De ingevulde tekst wordt heel eigenwijs een paar karakters naar rechts verzet. Waarschijnlijk CSS waarde ergens lijkt mij. Maar super bedankt Willem en Rickert voor het scriptje. Heel leuk en erg leerzaam.
 
Ivo P

Ivo P

15/10/2014 01:18:37
Quote Anchor link
Nee, dat is geen css, maar de tekens na name="tekst"> en voor <¿php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<p>
       <label
           for="text"
           class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['text'])) echo 'error'; ?>"
       >Vraag:</label><br>
       <TEXTAREA rows="3" cols="50"
           id="text"
           name="text"><?php
echo isset($_SESSION['input']['text']) ? $_SESSION['input']    
           [
'text'] : ''; ?>
</TEXTAREA>
</p>  
 
Jac E

Jac E

15/10/2014 12:10:38
Quote Anchor link
Perfect!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.