Vraagje over een login systeem waarbij het wachtwoord moet gestuurd worden naar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

13/03/2004 17:30:00
Quote Anchor link
Vraagje over een login systeem waarbij het wachtwoord moet gestuurd worden naar een mail adres van de user. Ik had de volgende code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
    session_start();
    
    // maak de database connectie
    if (!@mysql_select_db("vince_nys_nl_db", @mysql_connect("localhost", "vince_nys", "")))
    {

        echo "Er kon geen connectie worden gemaakt met de database.";
        exit();
    }


        // selecteer e-mail uit de database en match ze met ingevoerde gegevens
        $sql = "SELECT pass,,email FROM leden WHERE username = '$getpass'";
        $res = mysql_query($sql);

        echo "Je wachtwoord is verstuurt naar $email" ;
  // Hier moet natuurlijk mail(...,...,...)
     }

?>

woordje uit leg: De connectie tot mijn database werkt.Ik heb een textbox genaamt: getpass
en daar moete de gebruiker zijn username of gebruikersnaam in geven.En dan zou er in de databse moeten worden opgezocht welk e-mail adres hij heeft en daar heen hetvolgende mailtje worden gestuurd bv:

Je wachtwoor is $pass ;)

ps: Ik ben maar een beginner.
Maar ik krijg alltijd fouten daarmee ;)
Vince,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:08:13
 
PHP erik

PHP erik

13/03/2004 17:48:00
Quote Anchor link
En wat is nou je vraag?

En je mag ook best de mail() geven die jij gebruikt, aangezien mensen daar veel fouten in maken. Ook weet ik niet of die query het goed doet, door de twee komma's (pass,,email).

En haal alsjeblieft die variabelen uit de quotes, ik krijg er echt de rillingen van
 

13/03/2004 17:59:00
Quote Anchor link
hoe dat ik nu uit men database:
1) kan cheken ofdat men username bestaat.
2) dan opzoeken in men database welke mail er bij die username staat.

en de query was een type fout dom he:) :

$sql = "SELECT pass,email FROM leden ";

en de mail functie die ik gebruik is:
mail ($email,"$onderwerp","$body");

Vince,
 
Remco nvt

Remco nvt

13/03/2004 18:42:00
Quote Anchor link
en wat is $email en $onderwerp en $body , anders kun je niet niks zien wat er moet worden veranderd
 
Vince

Vince

13/03/2004 18:45:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT pass,email FROM leden ";
mail ($email,"Aanvraag voor je passwoord","[email protected]");

Maar hoe moet ik uit mijn DB dus een e-mail halen als ik de username weet .?

Vince,
 
Vince

Vince

13/03/2004 18:47:00
Quote Anchor link
ik bedoel:
$bericht="Aanvraag voor je passwoord, je wachtwoord is $pass" ;
$sql = "SELECT pass,email FROM leden ";
mail ($email,"$bericht","[email protected]");
 
Mitch X

Mitch X

13/03/2004 19:26:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar hoe moet ik uit mijn DB dus een e-mail halen als ik de username weet .?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE username = 'username'";
$res = mysql_query($sql);

// daarna kun je de mail sturen :

$row = mysql_fetch_array($res);

$stuurnaar = $row[email];

....
Simpel he? :)
 
Mitch X

Mitch X

13/03/2004 19:31:00
Quote Anchor link
Quote:
1) kan cheken ofdat men username bestaat.


Dat doe je zo :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
// query

if(mysql_num_rows($res) == 0)
{

echo "Pech nou voor je :P, die user bestaat helemaal niet!";
}

else
{
// de rest
}
 
B a s
Beheerder

B a s

13/03/2004 20:19:00
Quote Anchor link
ik zag dit ook:

$sql = "SELECT pass,,email FROM leden WHERE username = '$getpass'";

2 komma's bij na pass :S :D :)
Gewijzigd op 13/03/2004 20:19:00 door B a s
 
Rick

Rick

13/03/2004 20:52:00
Quote Anchor link
of $query='SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE username="'.$username.'";';
 
Vince

Vince

14/03/2004 00:18:00
Quote Anchor link
Bedankt jongens,

Door jullie heb ik weeral ies bij geleerd. ;)
aan deze site ben ik bezig

http://members.lycos.nl/vince_nys/wr/index.php

alleen delayout nogmaar en een klein stukje php hebik al.
 
Mitch X

Mitch X

14/03/2004 09:05:00
Quote Anchor link
Succes ermee :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.