Vraagje over nieuws.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

25/12/2010 11:31:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een Reactie systeem voor het nieuws.

Nu zit in de tabel site_news_comments een vak Article. daar moet dus het artikel id in staan waar hij de reactie uit moet halen.

Nu heb ik dus 1 probleem.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getComments
= mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = HIER MOET DUS ARTIKEL ID STAAN"  ORDER by id DESC");
?>


Alleen het id wordt niet weergegeven op die pagina, wel de titel van het nieuwsbericht.

Hoe krijg ik het id in de mysql query?

Mvg, Kevin
Gewijzigd op 25/12/2010 11:33:45 door Kevin Blokzijl
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:11:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2010 11:34:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$getComments = mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = '".$a['id']."'  ORDER by id DESC");


Even wat kanttekeningen:
- Vind jij $a wel duidelijk? Het geeft niet aan wat er in deze array staat.
- Selecteer alleen de nodige velden,en niet alles met *
Gewijzigd op 25/12/2010 11:35:20 door - Ariën -
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

25/12/2010 11:46:16
Quote Anchor link
ik had trouwens een fout, dat $a zat in news-list.tpl en deze pagina was newsarticle.tpl.

Hier staat niks in over een id, dus die moet ik erbij uithalen, snap alleenniet hoe

Mvg, Kevin
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2010 12:16:05
Quote Anchor link
geen idee. Geef liever eens wat relevante code.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

25/12/2010 18:19:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
<?php <div class="habblet-container ">        
<
div class="cbb clearfix notitle ">
    
                            
    <
div id="article-wrapper">
    
        <
h2>%news_article_title%</h2>
        
        <
div class="article-meta">
        [
code]<?php if ($news_article_id > 0) { ?>

            %news_article_date%
            %news_category%
        <?php } ?>
        </div>
        
        <?php if (strlen(trim($news_article_summary)) > 0) { ?>        
        <p class="summary">
        
            %news_article_summary%
        
        </p>
        <?php } ?>
        
        <div class="article-body">
        
            %news_article_body%
        
        </div>
        
        <?php if ($news_article_id > 0) { ?>
        <script type="text/javascript" language="Javascript">
            document.observe("dom:loaded", function() {
                $$('.article-images a').each(function(a) {
                    Event.observe(a, 'click', function(e) {
                        Event.stop(e);
                        Overlay.lightbox(a.href, "Image is loading");
                    });
                });
                
                $$('a.article-%news_article_id%').each(function(a) {
                    a.replace(a.innerHTML);
                });
            });
        </script>
        <?php } ?>

    </div>    
    
</div>
</div>
<?php
if(isset($_POST['post_comment']) && $user->name != 'Guest'){
  $posted_on = date("M j, Y g:i A");
  $comment = strip_tags($input->FilterText($_POST['comment']));
  if($comment == NULL){
    $error_message = 'You have left a field empty.<br /><br />';
  }
else{
    mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_row['id']."', '".$user->id."', '".$comment."', '".$posted_on."');");
    $error_message = 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
  }
}

?>


<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Plaats Reactie</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>

<?php
$getComments
= mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = '".$a['id']."'  ORDER by id DESC");
?>

<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Reacties (<?php echo mysql_num_rows($getComments); ?>)</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">
        <?php
        if(mysql_num_rows($getComments) == 0){
          echo 'Sorry, Je kunt nog geen Reactie plaatsen!';
        }
else{
          echo '<table width="528px">';
          while($Comments = mysql_fetch_array($getComments)){
          $getUserInfo = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$Comments['userid']."'");
          $userInfo = mysql_fetch_array($getUserInfo);
                  echo '
                  <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                      <div style="float:left"><img src="http://www.habbo.co.uk/habbo-imaging/avatarimage?figure='
.$userInfo['figure'].'&size=b&direction=2&head_direction=3&gesture=sml&size=m"></div>
                      '
;
                      if($userInfo['rank'] > 5){
                        echo '<div style="position: absolute; z-index:1"><img src="http://habbocity.ath.cx/26_6d82813456b38f80ad83a827eef0fde3/c_images/ADM.gif"></div>';
                      }

                 echo '
                </td>
                    <td width="427px" valign="top">
                      <strong>RE: '
.$news_row['title'].'</strong><br /><br />'.$Comments['comment'].'
                    </td>
                  </tr>
          <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                    </td>
            <td width="427px" align="right">
              <i>Posted by <strong><a href="#">'
.$userInfo['name'].'</a></strong> on '.$Comments['posted_on'].'</i><br /><br />
            </td>
          </tr>'
;
          }

          echo '</table>';
        }

        ?>

      </div>
    </div>
  </div>
</div>  
                <script type="text/javascript">if (!$(document.body).hasClassName('process-template')) { Rounder.init(); }</script>
?>


regel 79 is de boosdoener.
Gewijzigd op 25/12/2010 18:20:29 door Kevin Blokzijl
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:24:14
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 25/12/2010 18:19:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
<?php <div class="habblet-container ">        
<
div class="cbb clearfix notitle ">
    
                            
    <
div id="article-wrapper">
    
        <
h2>%news_article_title%</h2>
        
        <
div class="article-meta">
        [
code]<?php if ($news_article_id > 0) { ?>

            %news_article_date%
            %news_category%
        <?php } ?>
        </div>
        
        <?php if (strlen(trim($news_article_summary)) > 0) { ?>        
        <p class="summary">
        
            %news_article_summary%
        
        </p>
        <?php } ?>
        
        <div class="article-body">
        
            %news_article_body%
        
        </div>
        
        <?php if ($news_article_id > 0) { ?>
        <script type="text/javascript" language="Javascript">
            document.observe("dom:loaded", function() {
                $$('.article-images a').each(function(a) {
                    Event.observe(a, 'click', function(e) {
                        Event.stop(e);
                        Overlay.lightbox(a.href, "Image is loading");
                    });
                });
                
                $$('a.article-%news_article_id%').each(function(a) {
                    a.replace(a.innerHTML);
                });
            });
        </script>
        <?php } ?>

    </div>    
    
</div>
</div>
<?php
if(isset($_POST['post_comment']) && $user->name != 'Guest'){
  $posted_on = date("M j, Y g:i A");
  $comment = strip_tags($input->FilterText($_POST['comment']));
  if($comment == NULL){
    $error_message = 'You have left a field empty.<br /><br />';
  }
else{
    mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_row['id']."', '".$user->id."', '".$comment."', '".$posted_on."');");
    $error_message = 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
  }
}

?>


<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Plaats Reactie</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>

<?php
$getComments
= mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = '".$a['id']."'  ORDER by id DESC");
?>

<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Reacties (<?php echo mysql_num_rows($getComments); ?>)</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">
        <?php
        if(mysql_num_rows($getComments) == 0){
          echo 'Sorry, Je kunt nog geen Reactie plaatsen!';
        }
else{
          echo '<table width="528px">';
          while($Comments = mysql_fetch_array($getComments)){
          $getUserInfo = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$Comments['userid']."'");
          $userInfo = mysql_fetch_array($getUserInfo);
                  echo '
                  <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                      <div style="float:left"><img src="http://www.habbo.co.uk/habbo-imaging/avatarimage?figure='
.$userInfo['figure'].'&size=b&direction=2&head_direction=3&gesture=sml&size=m"></div>
                      '
;
                      if($userInfo['rank'] > 5){
                        echo '<div style="position: absolute; z-index:1"><img src="http://habbocity.ath.cx/26_6d82813456b38f80ad83a827eef0fde3/c_images/ADM.gif"></div>';
                      }

                 echo '
                </td>
                    <td width="427px" valign="top">
                      <strong>RE: '
.$news_row['title'].'</strong><br /><br />'.$Comments['comment'].'
                    </td>
                  </tr>
          <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                    </td>
            <td width="427px" align="right">
              <i>Posted by <strong><a href="#">'
.$userInfo['name'].'</a></strong> on '.$Comments['posted_on'].'</i><br /><br />
            </td>
          </tr>'
;
          }

          echo '</table>';
        }

        ?>

      </div>
    </div>
  </div>
</div>  
                <script type="text/javascript">if (!$(document.body).hasClassName('process-template')) { Rounder.init(); }</script>
?>


regel 79 is de boosdoener.


Wat wil je maken aan je code te zien Habbo dus nou sparen wordt dat, boete moet je dan betalen
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

25/12/2010 18:28:10
Quote Anchor link
je hebt 2 staties voor oder by
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:28:44
Quote Anchor link
Gnotrgnotr gnotrgnotr op 25/12/2010 18:24:14:
Kevin Blokzijl op 25/12/2010 18:19:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
<?php <div class="habblet-container ">        
<
div class="cbb clearfix notitle ">
    
                            
    <
div id="article-wrapper">
    
        <
h2>%news_article_title%</h2>
        
        <
div class="article-meta">
        [
code]<?php if ($news_article_id > 0) { ?>

            %news_article_date%
            %news_category%
        <?php } ?>
        </div>
        
        <?php if (strlen(trim($news_article_summary)) > 0) { ?>        
        <p class="summary">
        
            %news_article_summary%
        
        </p>
        <?php } ?>
        
        <div class="article-body">
        
            %news_article_body%
        
        </div>
        
        <?php if ($news_article_id > 0) { ?>
        <script type="text/javascript" language="Javascript">
            document.observe("dom:loaded", function() {
                $$('.article-images a').each(function(a) {
                    Event.observe(a, 'click', function(e) {
                        Event.stop(e);
                        Overlay.lightbox(a.href, "Image is loading");
                    });
                });
                
                $$('a.article-%news_article_id%').each(function(a) {
                    a.replace(a.innerHTML);
                });
            });
        </script>
        <?php } ?>

    </div>    
    
</div>
</div>
<?php
if(isset($_POST['post_comment']) && $user->name != 'Guest'){
  $posted_on = date("M j, Y g:i A");
  $comment = strip_tags($input->FilterText($_POST['comment']));
  if($comment == NULL){
    $error_message = 'You have left a field empty.<br /><br />';
  }
else{
    mysql_query("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_row['id']."', '".$user->id."', '".$comment."', '".$posted_on."');");
    $error_message = 'You have successfully left a comment.<br /><br />';
  }
}

?>


<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Plaats Reactie</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>

<?php
$getComments
= mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = '".$a['id']."'  ORDER by id DESC");
?>

<div class="habblet-container ">
  <div class="cbb clearfix notitle ">
    <div id="article-wrapper"><h2>Reacties (<?php echo mysql_num_rows($getComments); ?>)</h2>
      <div class="article-meta"></div>
      <div class="article-body">
        <?php
        if(mysql_num_rows($getComments) == 0){
          echo 'Sorry, Je kunt nog geen Reactie plaatsen!';
        }
else{
          echo '<table width="528px">';
          while($Comments = mysql_fetch_array($getComments)){
          $getUserInfo = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$Comments['userid']."'");
          $userInfo = mysql_fetch_array($getUserInfo);
                  echo '
                  <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                      <div style="float:left"><img src="http://www.habbo.co.uk/habbo-imaging/avatarimage?figure='
.$userInfo['figure'].'&size=b&direction=2&head_direction=3&gesture=sml&size=m"></div>
                      '
;
                      if($userInfo['rank'] > 5){
                        echo '<div style="position: absolute; z-index:1"><img src="http://habbocity.ath.cx/26_6d82813456b38f80ad83a827eef0fde3/c_images/ADM.gif"></div>';
                      }

                 echo '
                </td>
                    <td width="427px" valign="top">
                      <strong>RE: '
.$news_row['title'].'</strong><br /><br />'.$Comments['comment'].'
                    </td>
                  </tr>
          <tr>
                    <td width="90px" valign="top">
                    </td>
            <td width="427px" align="right">
              <i>Posted by <strong><a href="#">'
.$userInfo['name'].'</a></strong> on '.$Comments['posted_on'].'</i><br /><br />
            </td>
          </tr>'
;
          }

          echo '</table>';
        }

        ?>

      </div>
    </div>
  </div>
</div>  
                <script type="text/javascript">if (!$(document.body).hasClassName('process-template')) { Rounder.init(); }</script>
?>


regel 79 is de boosdoener.


Wat wil je maken? Aan je code te zien Habbo dus nou sparen wordt dat. Das een boete waard.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

25/12/2010 18:31:40
Quote Anchor link
Habbo ;O

Da's toch dat spel met die poppetjes ;O
Gewijzigd op 25/12/2010 18:31:59 door Marvin Radioo
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

25/12/2010 18:32:47
Quote Anchor link
Nou, Dit is gewoon een website met nieuwsysteem.

Helemaal geen habbo, wat is dat eigenlijk.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:35:28
Quote Anchor link
Een spel voor 12+ maar dit is de code die habbo gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="habblet-container ">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="article-wrapper">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="article-meta">

En hoe kom je aan die code?

Deze drie zijn het meest gebruikt

Ik wil graag een screenshot om ff te kijken hoe het der uitziet :D
Gewijzigd op 25/12/2010 18:38:29 door Maarten PHP
 
Tikkes C

Tikkes C

25/12/2010 20:57:09
Quote Anchor link
werk eens aan errorhandling...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getComments
= mysql_query("SELECT * FROM site_news_comments WHERE article = '".$a['id']."'  ORDER by id DESC");
?>


dit zou de boosdoener zijn...
wat mij meteen opvalt is:
je koppelt een id met article, maar dan ga je wel op id rangschikken...wat is dan het verschil tussen article en id?

verder gebruik je nog steeds die * (zie reactie van Aar)
 
Wouter J

Wouter J

25/12/2010 21:07:10
Quote Anchor link
@gnotrgnotr, post alleen als het zinnig is...
Dit slaat werkelijk nergens op. Die 3 id's worden namelijk heel veel gebruikt, niet alleen bij habbo. En daarnaast voegt het helemaal niks toe aan dit topic.

En je kan beter ook foutafhandeling inbouwen. Dit doe je door gebruik te maken van de value die gereturned word. Zo kun zie zien waar en wat er fout gaat.

En * is een wildcard. Dit betekend dat hij hier niet perse alles hoeft te pakken. Selecteer gewoon wat je wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT rij1, rij2, rij3 FROM tabelnaam WHERE rij1 = '2' AND rij2 = 'vraagje'
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 21:22:19
Quote Anchor link
Wouter J op 25/12/2010 21:07:10:
@gnotrgnotr, post alleen als het zinnig is...
Dit slaat werkelijk nergens op. Die 3 id's worden namelijk heel veel gebruikt, niet alleen bij habbo. En daarnaast voegt het helemaal niks toe aan dit topic.

En je kan beter ook foutafhandeling inbouwen. Dit doe je door gebruik te maken van de value die gereturned word. Zo kun zie zien waar en wat er fout gaat.

En * is een wildcard. Dit betekend dat hij hier niet perse alles hoeft te pakken. Selecteer gewoon wat je wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT rij1, rij2, rij3 FROM tabelnaam WHERE rij1 = '2' AND rij2 = 'vraagje'


waar worden die id's nog meer gebruikt dan?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

26/12/2010 00:01:34
Quote Anchor link
hij weet niet wat habbo is maar geeft er wel een link naar

                      <div style="float:left"><img src="http://www.habbo.co.uk/habbo-imaging/avatarimage?figure='.$userInfo['figure'].'&size=b&direction=2&head_direction=3&gesture=sml&size=m"></div>

erg vreemd is dat of niet

en die 3 ids zijn dus wel van habbo
 
Mats Otten

Mats Otten

26/12/2010 00:30:18
Quote Anchor link
Hij is simpelweg bezig met een retro, en dit is een deel van een script van 'UberCMS - Advanced Website and Content Management System for uberEmu'
 
Dindong Veter

Dindong Veter

26/12/2010 00:31:06
Quote Anchor link
Achja, niet zo zeuren, als hij habbo wil na scripten en een boete wil krijgen?
laat hem. we hebben hem gewaarschuwd.

Het gaat nu om zijn probleem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/12/2010 00:52:47
Quote Anchor link
Paul L op 26/12/2010 00:31:06:
Achja, niet zo zeuren, als hij habbo wil na scripten en een boete wil krijgen?
laat hem. we hebben hem gewaarschuwd.

Onzin, als iemand aan jou vraagt hoe hij het beste een winkel kan beroven dan ga je hem toch ook geen adviezen geven hoe hij dat het beste moet doen? En dan vervolgens zeggen "maar niet doen hoor, dat mag niet... ik heb je gewaarschuwd". Als iets illegaal is dan werk je er gewoon niet aan mee. Klaar.

Ik ben toch wel even benieuwd waar Kevin mee bezig is. Ik krijg namelijk het idee dat hij ergens wat code vandaan heeft gehaald die hij nu wil hergebruiken voor een ander project. Als dit inderdaad zo is, dan vind ik dat persoonlijk niet wenselijk. Wellicht is deze code auteursrechtelijk beschermd en in dit geval is het niet aan ons om dan advies te geven hoe deze code te wijzigen aangezien dit leidt tot een inbreuk op het auteursrecht. De gebruikte code lijkt mij inderdaad te maken hebben met Habbo dus ik ben benieuwd hoe Kevin aan deze code komt en waarom hij hier gebruik van maakt.

Kevin, graag je reactie.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

26/12/2010 06:59:15
Quote Anchor link
Off-topic reactie verwijderd. Dit soort discussies kunnen via PM![/modedit]
Gewijzigd op 26/12/2010 13:50:55 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.