Vraagje over php/mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene

Rene

18/11/2004 23:39:00
Quote Anchor link
Ik ben met een simpel script bezig om even te oefenen hoe alles werkt.

Ik heb in het script het volgende staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
include('config.php');

//verbinden met database
    
if (!mysql_select_db($db, mysql_connect($dbhost, $username, $password)))
{

echo "Kan geen verbinding met de database maken!\n";
echo "Probeer het opnieuw, of waarschuw de webmaster op $adminemail.";
exit();
}

///info ophalen
$sql = "SELECT * FROM home WHERE id = 1";
$res = mysql_query($sql);
echo $res;
mysql_close();  
?>


Maar als ik dan de pagina opvraag krijg ik dit te zien "Resource id #4 "

Heeft iemand een idee wat er fout aan is ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:03:07
 
Eris -

Eris -

18/11/2004 23:45:00
Quote Anchor link
Helemaal niets. Dat geeft aan dat alles gelukt is.

Alleen je vergeet nog uit je "bronnen" de gegevens te halen.

dit kan met:
mysql_fetch_assoc($res);
 
Rene

Rene

19/11/2004 00:04:00
Quote Anchor link
dank je voor je antwoord ik heb ff gezocht naar mysql_fetch_assoc

en heb nu het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$sql
= "SELECT * FROM home WHERE id = 1";
$result = mysql_query($sql);

if (!$result) {
       echo "Kon de query ($sql) niet uitvoeren: " . mysql_error();
       exit;
   }

  
   if (mysql_num_rows($result) == 0) {
       echo "Geen rijen gevonden, niets te printen, dus stoppen.";
       exit;
   }


   while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
       echo $row["template"];
   }

      
   mysql_free_result($result);

      
     ?>


en dit werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.