Vragen over Statsscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

stefan

30/08/2008 09:48:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een statestieken script, alle pageviews worden in de databases genoteerd, met ip er bij. Maar ik wil nu mijn unieke bezoekers weten. Hoe kan ik het zo maken dat als er bijvoorbeeld 10x hetzelfde IP instaat dat je dat als 1 bezoeker ziet.

Bij voorbaat bedankt,
Stefan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:25:19
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2008 09:50:00
Quote Anchor link
GROUP BY?
 
Stefan

stefan

30/08/2008 09:51:00
Quote Anchor link
ik zal het even proberen ;)

EDIT:
Het werkt niet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Stefan

stefan

30/08/2008 10:18:00
Quote Anchor link
ik kom er niet uit hoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

$sql_bezoekers
= mysql_query("SELECT * FROM bezoekers WHERE datum='".date("y-m-d")."' GROUP BY 'ip'");
$bezoekers = mysql_fetch_assoc($sql_bezoekers);

if($bezoekers['tijd'] > '09:00:00' || $bezoekers['tijd'] < '10:00:00'){
echo count($bezoekers);
}

?>

Volgens mij doe ik het helemaal fout
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Stefan

stefan

30/08/2008 10:43:00
Quote Anchor link
voorbeeld:
http://www.habbowereld.nl/v4/members/pagina/statestieken.php

script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?

$sql_bezoekers
= mysql_query("SELECT * FROM bezoekers WHERE datum='".date("y-m-d")."' GROUP BY 'ip'");
$bezoekers = mysql_fetch_assoc($sql_bezoekers);

echo "<b>Bezoekers vandaag tussen 10 en 11 uur</b><br>";

if($bezoekers['tijd'] > '10:00:00' || $bezoekers['tijd'] < '11:00:00'){
echo count($bezoekers);
}

echo "<br><br><b>Bezoekers vandaag tussen 11 en 12 uur</b><br>";

if($bezoekers['tijd'] > '11:00:00' || $bezoekers['tijd'] < '12:00:00'){
echo count($bezoekers);
}

?>
 
- -

- -

30/08/2008 10:50:00
Quote Anchor link
Bumpalert!:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.
Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


3 keer in een uur bumpen.. niet leuk ;)
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

30/08/2008 11:06:00
Quote Anchor link
stefan schreef op 30.08.2008 09:48:
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een statestieken script, alle pageviews worden in de databases genoteerd, met ip er bij. Maar ik wil nu mijn unieke bezoekers weten. Hoe kan ik het zo maken dat als er bijvoorbeeld 10x hetzelfde IP instaat dat je dat als 1 bezoeker ziet.

Bij voorbaat bedankt,
Stefan


Ik had onlangs hetzelfde probleem!


Met dit werkt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$visitsQuery
= mysql_query("SELECT COUNT(DISTINCT ip) AS aantal FROM visits") or die(mysql_error());
$visits = mysql_fetch_object($visitsQuery) or die(mysql_error());
echo $visits->aantal;
?>


vb http://www.prettyannoying.paradox-productions.net/stats.php
 
Douwe

Douwe

30/08/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Geen GROUP BY 'ip', maar GROUP BY ip. ip is een kolomnaam, geen waarde.
Je kunt ook Paradox' oplossing uitproberen.
 
Stefan

stefan

30/08/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Paradox™ schreef op 30.08.2008 11:06:
stefan schreef op 30.08.2008 09:48:
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een statestieken script, alle pageviews worden in de databases genoteerd, met ip er bij. Maar ik wil nu mijn unieke bezoekers weten. Hoe kan ik het zo maken dat als er bijvoorbeeld 10x hetzelfde IP instaat dat je dat als 1 bezoeker ziet.

Bij voorbaat bedankt,
Stefan


Ik had onlangs hetzelfde probleem!


Met dit werkt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$visitsQuery
= mysql_query("SELECT COUNT(DISTINCT ip) AS aantal FROM visits") or die(mysql_error());
$visits = mysql_fetch_object($visitsQuery) or die(mysql_error());
echo $visits->aantal;
?>


vb http://www.prettyannoying.paradox-productions.net/stats.php

Ik wil het eigenlijk zo kunnen doen dat het per uur kan.
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Dan nog gebruik je GROUP BY ip.
Maar je WHERE moet anders, want nu wil je ze alleen met die datum weten.
Je moet dus ipv 1 resultaat meerdere krijgen.
Waarschijnlijk kan je wel iets met INTERVAL, maar hoe precies weet ik ook niet.

Als je even een goede SQL-dump van je database geeft kan ik ook wat spelen (ik heb geen tabel met data (als van datum)).
 
Stefan

stefan

30/08/2008 13:24:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je dat?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

30/08/2008 17:09:00
Quote Anchor link
stefan schreef op 30.08.2008 12:45:
Paradox™ schreef op 30.08.2008 11:06:
stefan schreef op 30.08.2008 09:48:
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een statestieken script, alle pageviews worden in de databases genoteerd, met ip er bij. Maar ik wil nu mijn unieke bezoekers weten. Hoe kan ik het zo maken dat als er bijvoorbeeld 10x hetzelfde IP instaat dat je dat als 1 bezoeker ziet.

Bij voorbaat bedankt,
Stefan


Ik had onlangs hetzelfde probleem!


Met dit werkt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$visitsQuery
= mysql_query("SELECT COUNT(DISTINCT ip) AS aantal FROM visits") or die(mysql_error());
$visits = mysql_fetch_object($visitsQuery) or die(mysql_error());
echo $visits->aantal;
?>


vb http://www.prettyannoying.paradox-productions.net/stats.php

Ik wil het eigenlijk zo kunnen doen dat het per uur kan.

Helemaal nier moeilijk om dat er zelf bij toe te voegen..
 
Stefan

stefan

31/08/2008 10:08:00
Quote Anchor link
Oh zo. Ik heb de gegevens voor je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
TABLE `bezoekers` (
  `bez_id` int(30) NOT NULL auto_increment,
  `ip` varchar(55) NOT NULL,
  `member_id` int(30) NOT NULL,
  `tijd` time NOT NULL,
  `datum` date NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`bez_id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1;


Dus ik wil het graag per uur de statestieken, en als de gebruik niet is ingelogd is het gewoon 0 of niets. Dus daar hoeft geen extra aandacht aan, het komt allemaal al goed in de databases aan. Maar ik wil het er ook weer mooi in een statistiekenpagina eruit hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.