Vragen stellen beantwoorden met een feedbackpagina

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freek Domenie

Freek Domenie

20/06/2011 19:08:50
Anchor link
Help!!! wie kan mij helpen??
Ik hoop dat er iemand of meerdere leden worden uitgedaagd door mijn vraag.
Ik ben nieuw met PHP en weet wel een klein beetje van HTML
Wat wil ik.(wat zijn mijn wensen?

Stap 1: Er dienen 2 vragen (in een htmlformulier)gesteld te worden welke beantwoord dienen te worden
1 vraag :wat is je naam?
1 vraag welke met een ja of een Nee beantwoord moet worden. (Radio buttuns)(Verplichte beantwoording)
Bijvoorbeeld de vraag: Wil je een advies van mij krijgen? Ja / Nee
Er dient een knop ga verder te komen, welke de PHP activeert.

Stap 2: op een volgend scherm dient er een feedback verzonden te worden
de Ja of de Nee met een verschillend antwoord als feedback retour te worden gezonden.
Bijvoorbeeld:
als het aantwoord "Ja"is : "Freek fijn dat je dit wenst,ik ga voor je aan de slag".
als het antwoord "Nee" is bijvoorbeeld "Freek, Jammer dan niet".
De naam Freek is afkosmtig uit het naamveld.

Ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.
Ik hoop dat imand mij kan / wil helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:14:33
 

20/06/2011 19:12:29
 
Danny van der Jagt

Danny van der Jagt

20/06/2011 19:22:34
Anchor link
Hee,

Dat wat jij wilt is niet moeilijk te maken! Ik denk dat je inderdaad het best eerst wat php kan gaan leren. Maar als je het snel af wilt hebben wil ik je ook best wel helpen.
 
Freek Domenie

Freek Domenie

20/06/2011 22:26:56
Anchor link
Danny van der Jagt op 20/06/2011 19:22:34:
Hee,

Dat wat jij wilt is niet moeilijk te maken! Ik denk dat je inderdaad het best eerst wat php kan gaan leren. Maar als je het snel af wilt hebben wil ik je ook best wel helpen.




Toevoeging op 20/06/2011 22:28:37:

Freek Domenie op 20/06/2011 22:26:56:
Danny van der Jagt op 20/06/2011 19:22:34:
Hee,

Dat wat jij wilt is niet moeilijk te maken! Ik denk dat je inderdaad het best eerst wat php kan gaan leren. Maar als je het snel af wilt hebben wil ik je ook best wel helpen.

Fijn dat je mij wilt helpen.
Het eerste gedeelte is al gelukt.
Misschien kan jij mij de IF formule leveren om dit stukje nog te kunnen realiseren
Bijvoorbeeld:
als het aantwoord "Ja"is : "Freek fijn dat je dit wenst,ik ga voor je aan de slag".
als het antwoord "Nee" is bijvoorbeeld "Freek, Jammer dan niet".
De naam Freek is afkosmtig uit het naamveld.






Toevoeging op 20/06/2011 22:29:40:

Phoenix Bird op 20/06/2011 19:12:29:

Ik heb hiernaar gekeken en daar kan ik wel iets mee. Ik denk wel dat het enige tijd studeren gaat worden. Maar bedankt voor de link
 

20/06/2011 22:50:49
Anchor link
graag gedaan
voorbeeldje, moet je zelf verder uitwerken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($antwoord == 'ja')
{

    echo 'Freek fijn dat je dit wenst,ik ga voor je aan de slag';
}

else
{
    echo 'Freek, Jammer dan niet';
}
 
Freek Domenie

Freek Domenie

20/06/2011 23:18:33
Anchor link
Hier stond een fout script
Gewijzigd op 21/06/2011 10:18:53 door Freek Domenie
 
Johnny hertogs

johnny hertogs

21/06/2011 07:56:40
Anchor link
$antwoord moet je nog zetten boven in de document door $antwoord = $_POST['antwoord'], en opletten want die if is hoofdletter gevoelig :)
 
Freek Domenie

Freek Domenie

21/06/2011 09:07:43
Anchor link
Johnny hertogs op 21/06/2011 07:56:40:
$antwoord moet je nog zetten boven in de document door $antwoord = $_POST['antwoord'], en opletten want die if is hoofdletter gevoelig :)


Johnny, Bedankt voor je reactie. Ik heb het uitgeprobeerd maar helaas geen resultaat. Het antwoord blijft negatief. Miscchien kan je nog even kijken. Alvast bedankt



Toevoeging op 21/06/2011 09:15:28:

Alle heren, cq dames bedankt voor het meedenken, her probleem is opgelost. De laatste bijdrage iets aangepast en het werkt.
Deze vraag kan dan ook worden gezien als beantwoord.
Nogmaals bedankt.

Er staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$antwoord
= $_POST['Vraag1'] ?>
<BR />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($antwoord =="Ja")
{

    echo 'Freek fijn dat je dit wenst,ik ga voor je aan de slag';
}

else
{
    echo 'Freek, Jammer dan niet';
}
?>
<br />
 
Milo S

Milo S

21/06/2011 12:23:38
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
# Kijken of het formulier is verzonden
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

    # Antwoord is Ja
    if( $_POST['antwoord'] == 'Ja' )
    {

        echo $_POST['naam'].' fijn dat je dit wenst, ik ga voor je aan de slag.!';
    }

    else
    {
        echo 'Jammer '.$_POST['naam'].', dan niet...';
    }
}

else
{
    echo '
    <form action="" method="post">
        Naam <input name="naam" type="text"><br>
        <br>
        Wil je hulp van mij krijgen?<br>
        Ja <input name="antwoord" type="radio" value="Ja"><br>
        Nee <input name="antwoord" type="radio" value="Nee">
    </form>
    '
;
}

?>


Je moet er wel rekening mee houden dat je de velden moet controleren e.d

Succes!
 
Freek Domenie

Freek Domenie

21/06/2011 12:28:12
Anchor link
Milo S op 21/06/2011 12:23:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
# Kijken of het formulier is verzonden
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

    # Antwoord is Ja
    if( $_POST['antwoord'] == 'Ja' )
    {

        echo $_POST['naam'].' fijn dat je dit wenst, ik ga voor je aan de slag.!';
    }

    else
    {
        echo 'Jammer '.$_POST['naam'].', dan niet...';
    }
}

else
{
    echo '
    <form action="" method="post">
        Naam <input name="naam" type="text"><br>
        <br>
        Wil je hulp van mij krijgen?<br>
        Ja <input name="antwoord" type="radio" value="Ja"><br>
        Nee <input name="antwoord" type="radio" value="Nee">
    </form>
    '
;
}

?>


Je moet er wel rekening mee houden dat je de velden moet controleren e.d

Succes!


Bedankt voor de aanvulling. Wat bedoel je daal precies mee? Kan je iets specifieker zijn?
Bedankt alvast
 
Milo S

Milo S

21/06/2011 12:41:14
Anchor link
Kijken of ze wel ingevuld zijn..
empty()
isset()
Gewijzigd op 21/06/2011 12:42:16 door Milo S
 
Bas van Assen

Bas van Assen

07/04/2014 00:30:05
Anchor link
Hallo,
Hoe oud ben je? Ik NU 13. Ik weet dat het bericht uit 2011 komt maar toch..... Ikzelf weet ook niet veel van php maar wel van html.
Zullen we samenwerken?
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/04/2014 07:45:04
Anchor link
Stuur daarvoor een persoonlijk bericht ipv een oud topic omhoog te halen. Bij voorbaat dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2014 09:50:21
Anchor link
Wat Peter zegt. Om verder onnodige reacties te voorkomen sluit ik dit topic.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.