vreemd probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Sander

Sander

05/03/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Hallo ik maak gebruik van een sessie genaamd "fa_id". Iedere keer als ik de onderstaande pagina uitvoer wordt de sessie weer leeg. Daarom laat ik de sessie iedere keer echoën om te kijken waar het fout gaat. Bij session echo 6 wordt hij leeg weergeven bij de andere niet. Ik ben er achter dat als ik het stukje "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? while (list($fid, $fa_id, $sender, $ipsender, $date, $topsub, $topinfo, $lactivity, $locked, $hidden) = mysql_fetch_row($result)){ //bla bla } ?>
" weghaal, dat de sessie gewoon in tact blijft, weet iemand waardoor dat komt?

Script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
session_start();

if($_SESSION['fa_id'] != "0" AND $_SESSION['fa_id'] != "") {
echo "SESSIE 1: ".$_SESSION['fa_id'];
//order
$gorder = htmlspecialchars($_GET['order']);
?>

<script language="JavaScript">
function forum(id)
{
var load = window.open('forums/family/index.php?id='+id,'','scrollbars=yes,menubar=no,height=500,
width=700,resizable=no,toolbar=no,location=no,status=no,top=100,left=100');
}
</script>
<table cellpadding="3" cellspacing="0" class="menu-news">
<tr>
<td class="top-menutb" colspan="5">Family Forum Topics:</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="left"><strong>Subject:</strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Started by:</strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Starting date: </strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Last Activity: </strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Reactions:</strong></div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
echo "SESSIE 2: ".$_SESSION['fa_id'];
$i = 0;

if ($gorder == 2) {
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `date` DESC");
}

elseif ($gorder == 3) {
echo "SESSIE 3: ".$_SESSION['fa_id'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `lactivity` DESC");
}
else{
echo "SESSIE 4: ".$_SESSION['fa_id'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `topsub` ASC");
}

echo "SESSIE 5: ".$_SESSION['fa_id'];
while (list($fid, $fa_id, $sender, $ipsender, $date, $topsub, $topinfo, $lactivity, $locked, $hidden) = mysql_fetch_row($result)){

$date2 = date ("d-m-Y G:i:s", $date);

$lactivity2 = date ("d-m-Y G:i:s", $lactivity);

$reactions = mysql_query("SELECT count(fid) FROM `fforum` WHERE `fid` = '$fid' && `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."'") ;
$reactions2 = mysql_result($reactions, 0);
?>

<tr>
<td><div align="left"><a href="javascript:forum(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $fid; ?>
)">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $topsub; ?>
</a></div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $sender; ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $date2 ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $lactivity2; ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $reactions2; ?>
</div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$i
++;
}

echo "SESSIE 6: ".$_SESSION['fa_id'];
?>

<tr>
<td colspan="5">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="5">Sort on : <a href="index.php?open=fforum&order=1">Topic Name</a> | <a href="index.php?open=fforum&order=2">Posting Date </a> | <a href="index.php?open=fforum&order=3">Last Activity</a></td>
</tr>
</table>
<a href="index.php?open=fforum&function=newtopic">Add New Topic</a> | <a href="index.php?open=fforum&function=searchtopic">Search for Topic</a>
<BR><BR><BR>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
if(isset($_GET['function'])) {
$function = htmlspecialchars($_GET['function']);

if($function == "newtopic") {
include('forums/family/newtopic.php');
}

elseif($function == "poll") {
include('forums/family/addpoll.php');
}

elseif($function == "searchtopic") {
include('forums/family/searchtopic.php');
}
else{}
}
}
else{
echo "<BR><div align=\"center\"><font color=\"red\"><strong>wat weergeven.</strong></font><div>";
}

?>
Gewijzigd op 05/03/2006 16:39:00 door Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:51:34
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:14:00
Quote Anchor link
Niemand een idee?
 

05/03/2006 16:38:00
Quote Anchor link
ik weet niet hoor,
maar dat eerste lijstje zorgt ervoor dat je iets de database instuurt, niet dat je een session aanmaakt,

als dat niet is waar de session zou moeten ontstaan, dan moet je dat deel van een ander script ook maar ff posten,

kun je btw ff die lange
window.open regel in twee of drie regels hakken, hij verpest de hele lay-out
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:42:00
Quote Anchor link
Op een andere pagina wordt $_SESSION['fa_id'] geset. Maar door het uitvoeren van de pagina is die na het uitvoeren van deze pagina leeg. Als ik andere pagina's uitvoer gebeurd dit niet.

(Op die pagina staat gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? session_start(); $_SESSION['fa_id']  = "1"; ?>
 

05/03/2006 16:45:00
Quote Anchor link
welke PHP versie heb je?
want als je geen PHP 5 hebt is jou manier van de session inschrijven niet mogelijk, dan moet je als volgt te werk gaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$fa_id="1";
session_register("fa_id");
?>
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:48:00
Quote Anchor link
Dat is het niet anders zou die hem niet 5x echoën en de 6de keer niet, zoals ik in het script doe om het te testen.
 

05/03/2006 16:55:00
Quote Anchor link
ik snap de hele nut niet van dit script zo gauw niet,
waarom zou je vijf keer het op willen roepen?

ik denk dat je in jou geval sneller met PHP kunt ORDnen:P

ipv 5 sql query's, belast je je db ook minder
 
Jelmer -

Jelmer -

05/03/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Gijs:
welke PHP versie heb je?
want als je geen PHP 5 hebt is jou manier van de session inschrijven niet mogelijk...

Euhm, Gijs, het is sinds versie 4.1 (1999 ongeveer?) Die manier die jij voorstelde wordt ten alle tijden afgeraden tegenwoordig.

Jouw probleem komt denk ik door superglobals. Je gebruikt de sessie $fa_id maar in die list() zit ook een $fa_id. Die overschijven elkaar waarschijnlijk. Probeer het eens met een van beiden een andere naam.
Gewijzigd op 05/03/2006 17:02:00 door Jelmer -
 
Sander

Sander

05/03/2006 17:06:00
Quote Anchor link
ok zal ik proberen, ik ben hem ook aan het overzetten naar een andere server, want in deze server die ik gebruik zitten vaker rare kuren. Ik laat het weten.
 
Sander

Sander

05/03/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Het is gelukt, het kwam omdat de naam van de sessie en de variable het zelfde waren. Wel een beetje vreemd!
 
Jelmer -

Jelmer -

05/03/2006 18:18:00
Quote Anchor link
Waarwschijnlijk omdat register_globals aan staat. Voor iedere $_SESSION[$naam] wordt dan een reverence gemaakt ${$naam}, en dus waneer je ${$naam} aanpast, pas je eigenlijk de waarden van $_SESSION[$naam] aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.