Vreemde tekens in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom

Tom

22/08/2007 00:08:00
Quote Anchor link
Hallo PHP'ers!

Ik heb een probleem met vreemde tekens. Allereerst (ik weet niet of het belangrijk is):
In de head heb ik:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

De database table (MySQL):
latin1_swedish_ci (VARCHAR(99))

Wanneer ik iets opsla in het veld wat een é bevat, wordt dit in mysql opgeslagen als: é

Op zich niet erg, omdat het overal in de site weer teruggeparsed wordt naar é.
Nu moet ik alleen de gegevens die in de db staan, ook kunnen emailen. Wanneer ik het rechtstreeks uit de db haal, komt er in de html email é te staan. Hoe ik hier weer é van kan maken is mij een raadsel.

Weet iemand een vlotte manier om dit voor elkaar te krijgen?

Alvast bedankt!,
TvL
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:28:28
 
Frank -

Frank -

22/08/2007 00:56:00
Quote Anchor link
iso-8859-1 en latin1_swedish_ci... Zoek de 10 verschillen!

;)

Succes!
 
Tom

Tom

22/08/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Hey pgFrank,

Jij denkt zeker dat je grappig bent ;)

Maareh, waar zou ik de velden dan op moeten zetten? Het is niet zo dat ik in phpMyAdmin de collatie op iso-8859-1 kan zetten... Die komt niet voor in de lijst namelijk.... Ik zal ff zoeken op het internet of ik er iets over kan vinden...

Thx!
 
Tom

Tom

22/08/2007 13:52:00
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.

Ik weet nog niet precies waar het nu door komt of waar de fout precies zit.
Ik heb de HTML op UTF-8 gezet en phpmailer ook. In de db verschijnen nog wel rare tekens zoals in mijn openingspost, maar eenmaal in de mail of op de site is het perfekt...

Bedankt!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

22/08/2007 14:31:00
Quote Anchor link
als je database in de database propt, haal je er dan wel mysql_real_escape_string() o.i.d. over?

Of gooi je directe user input in de database?
 
Tom

Tom

22/08/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Hoi Erik,

Ik weet waar je heen wilt, mysql injection enzo...
Ik maak gebruik van adodb activerecords. Dus ik koppel de userinput aan objecten die dan save.

$user = new user();
$user->naam = $_POST['naam'];
$user->save();

zoiets...
 
Tom

Tom

22/08/2007 14:46:00
Quote Anchor link
met uiteraard een check of $_POST['naam'] niet leeg is...

Edit:
oopsie... was niet bedoeld als bump... xcuse me.... ik ben nog nieuwe hier, please spare me....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom
 
Dizzy

Dizzy

22/08/2007 14:48:00
Quote Anchor link
Ik zou er toch hetvolgende van maken :

$user = new user();
$user->naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
$user->save();

Edit:
please spare me??? :p zijn we zo kwaadaardig???
*dizzy kijkt rond
Ow ok jah :p trek men woorden terug ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dizzy
 
Tom

Tom

22/08/2007 15:03:00
Quote Anchor link
Ik heb het ff getest, en adodb escaped automatisch de quotes enzo...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.