[Vrijwillig] Postcode-database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

16/06/2008 16:11:00
Quote Anchor link
jep
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 04:10:36
 
- -

- -

16/06/2008 16:13:00
Quote Anchor link
Erwin schreef op 16.06.2008 16:11:
jep

Okay, staat genoteerd!
 
Wim Mari

Wim Mari

16/06/2008 16:50:00
Quote Anchor link
't is vooral voor m'n ISP eigenlijk... Volgens mij gaan ze het als DOS-attack registreren als de requests elkaar te snel opvolgen
 
- -

- -

16/06/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Wim Mariën schreef op 16.06.2008 16:50:
't is vooral voor m'n ISP eigenlijk... Volgens mij gaan ze het als DOS-attack registreren als de requests elkaar te snel opvolgen

Tsjah, je moet het zelf weten...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/06/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Je ISP bedoel je je Internet Provider? Mits Fair use mogen zij nergens over klagen. Je kan ze anders evt. een mailtje doen en inlichten/ vragen hoe ze daar tegenover staan.
 
Arend a

Arend a

16/06/2008 17:22:00
Quote Anchor link
Let op!
Ik vind het een sympathiek project, maar heb wat juridische kanttekeningen.

Mag ik jonathan en eenieder die heir aan deelneemt er op wijzen dat dit niet strookt met de Fair Use Policy, en dat verspreiding illegaal is ivm de copyrightwet in engeland/uk en de databankenwet in nederland? Ik vermoed gezien de belangen die er mee gepaard gaan dat google en haar verspreiders dit niet op prijs zullen stellen.

De geonames lijkt expliciet toegang te geven door middel van de Creative commons, en die kan je ook al los downloaden als tab seperated values bestand. Ook is het denk ik veel minder interessant om precieze locaties te weten van postcodes. Voor documentatie e.d. zie:
http://download.geonames.org/export/dump/

Overigens heeft geonames een veel mindere nauwkeurigheid dan google of de yahoo api, waarbij je van een adres en niet alleen een plaats de geocoordinaten kan vinden.

Wat zijn zoals de mogelijkheden die je ziet met kennis van de postcode? Want vrijwel alle mogelijkheden die ik zie zijn veel sneller en makkelijker en accurater op te lossen door de api's van de verschillende partijen te gebruiken in plaats van achterlangs een mirror proberen te maken.

Een alternatief dat erg interessant zou zijn is postcode kaarten aanmaken voor het nederlandse project in http://www.openstreetmap.org en http://www.freethepostcode.org
 
Edwin

Edwin

16/06/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Kijk ook even wat de moderators op PHPFreakz voor research gedaan hebben. Dit is illegaal, dus ik zou hier absoluut niet aan meewerken.

http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=5&iid=1143206
 
- -

- -

16/06/2008 18:21:00
Quote Anchor link
@Arend:
Ik weet het, ik ben ervan op de hoogte, maar de mensen die hun server beschikbaar stellen zijn niet illegaal omdat zij straks puur als proxy functioneren, en geen data opslaan. Ik maak elke paar seconden een request naar hun, zij halen data van de Google-servers, en sturen het exact terug zoals ze het krijgen. Dat is volledig toegestaan, zie hier:
Quote:
1.2 Content in the Service. Content in the Service includes map information and photographic imagery. Your use of this Content is limited to displaying it to end users within the Service itself, and in the same manner, form, format, and appearance as it is provided by the Service.

Ik ben de enige die illegaal is, ik sla namelijk alle data op en zet het om in een database. Ik ga zodra de database klaar en gevuld is beslissen of ik het risico neem 'm te publiceren, desnoods neem ik eerst contact op met Google om toestemming te vragen.

@Edwin:
Zie hierboven, op deze werkwijze is men niet illegaal bezig.

Edit:
Nog even over het databankenrecht, hier een stukje van Wikipedia:
Quote:
Het databankenrecht valt wetssystematisch niet onder het auteursrecht maar is een sui generis recht (recht dat speciaal voor en naar aanleiding van een toepassing in het leven is geroepen). Het auteursrecht beschermt overigens ook wel verzamelingen van gegevens die als databank gedefinieerd kunnen worden maar stelt als extra vereiste hiervoor dat de selectie van gegevens een creatieve selectie zijn waarin een persoonlijk stempel van de maker te herkennen is.

Onder het huidige databankenrecht heeft de maker van een databank gedurende 15 jaar het alleenrecht op het kopiëren, verspreiden, tentoonstellen en anderzijds openbaar maken of reproduceren van de databank als geheel. Let wel, de maker heeft daarmee niet automatisch het auteursrecht op alle dingen in de databank, hij is alleen rechthebbend op de verzameling als zodanig. Wel is het zo dat als de maker een keer een kopie van zijn databank in de handel gebracht heeft, dat zijn rechten op die kopie uitgeput zijn – de eigenaar van die kopie mag die kopie vrijelijk verder doorverkopen.

Daarentegen heeft de rechtmatige gebruiker van een databank ook recht op toegang en hergebruik van een gelimiteerd deel van de databank (d.w.z. hij mag een deel zelf opnieuw gebruiken maar niet meteen heel de databank hard overnemen). De rechtmatige gebruiker mag echter niet dingen met de databank doen waarvan hij weet dat ze in strijd zijn met de bedoeling van die databank en mag ook niet de auteursrechten op enige inhoud van de databank schenden.

Bron.

Zoals je ziet heb je niet recht op de inhoud van de database, maar op de database in het algemeen. Je kan namelijk geen auteursrecht aanvragen op een postcode. Zou ik illegaal zijn als ik een adres van iemand in De Telefoongids opzoek en het dan op een brief schrijf?

Zoals je daaronder ziet heeft de rechtmatige gebruiker - de bezoekers van Google Maps dus - recht om de gegevens van de database te hergebruiken, en niet de database hard over te nemen. Ik neem 'm sowieso niet hard over, ik neem maar een heel klein deeltje van de database, alleen het stukje Nederland.

Volgens mij is het hele project dus volledig legaal, of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Wim Mari

Wim Mari

16/06/2008 18:31:00
Quote Anchor link
dan zijn je "medewerkers" nog steeds illegaal bezig.

Stel ik host bij mij thuis een proxy server, en deze is publiek. Ik ben woonachtig te België dus de wet verbied mij (in tegenstelling tot in Nederland) om auteursrechtelijk beschermd material op te laden. Stel dat iemand anders (ook uit België) naar mijn proxy server connecteerd en illegaal een film of weet ik veel wat upload, dan ben ik nog steeds illegaal bezig, of ze zullen alleszinds eerst bij mij komen aankloppen.

@Robert: daar had ik het inderdaad over. En fair use in België, tsja; wat is dat; 42€ betalen voor 12GiB dataverkeer en een 4.7Mbit lijn? Da's toch ook geen fair use? ;)
 
- -

- -

16/06/2008 18:33:00
Quote Anchor link
@Wim:
Ja, ze zouden illegaal bezig zijn als het om bijvoorbeeld films gaat, maar zoals je in de voorwaarden van Google kunt lezen is het legaal om het zoals zij het publiceren letterlijk op je site te zetten. Dan is het toch legaal dat zij het puur echoën en dat ik het verder verwerk op eigen risico?
 
Arend a

Arend a

16/06/2008 18:48:00
Quote Anchor link
Nee de postcodegegevens op zich niet. Zoals je aangeeft zit het juridische gedoe in het woord gelimiteerd. Maar het databankenrecht gaat erover dat je de telefoongids niet in zijn totaliteit of hele delen ervan mag overschrijven/overnemen aangezien degene die de databank heeft aangelegd daar aanzienlijke moeite en kosten voor gemaakt heeft. Bijvoorbeeld de postcode database rakkers houden dagelijks de staatscourant bij voor wijzigingen e.d. Datzelfde geld voor geoapplicaties.

Databankenrecht kan je dus zien als de copyright over de verzameling van informatie. Op deze manier kunnen bedrijven die bijvoorbeeld kaarten maken hun boterham verdienen. Sla anders eens juridisch advies in als je me niet op mijn woord geloofd (zowiezo niemand geloven ;))

Ook ontzegt google je in puntje 1.2 expliciet het recht op reproduceren van de data, in de zin die je (gemakshalve) vergeten bent te pasten:

Quote:
1.2 Content in the Service. Content in the Service includes map information and photographic imagery. Your use of this Content is limited to displaying it to end users within the Service itself, and in the same manner, form, format, and appearance as it is provided by the Service. You may not, nor may you allow others to, copy, distribute, display, alter, or otherwise use the Content except as it is provided to you through the Service. Google reserves the sole right and discretion to determine whether your display of the Content through the Service is in conformance with this Section, and also reserves the right to terminate or suspend your access to the Content at any time for any reason, without notice.


Waarmee volgens mij ook de mensen die meewerken in overtreding zijn de terms of service.

Maargoed, ik ben geen advocaat. Ik weet wel dat vergelijkbare adviezen geen enkele data van google en dergelijk accepteren vanwege het copyright wat er op rust.

Zie ook:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/FAQ#Why_don.27t_you_just_use_Google_Maps.2Fwhoever_for_your_data.3F
http://www.iusmentis.com/databanken/nl/spin-offs/

Een inzichtvol artiekel over databases, databankenrecht en auteursrecht:
http://sync.nl/andermans-site-scrapen-wanneer-mag-dat/1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arend a
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

16/06/2008 20:16:00
Quote Anchor link
je hebt pm
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

17/06/2008 21:58:00
Quote Anchor link
- weggehaald en edit: -

Antagonist heeft aangegeven dat dit niet mag ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Barend

Barend

16/07/2008 10:42:00
Quote Anchor link
@Jonathan, kun je ook iets meer vertellen over hoe je een postcode uit Google-maps haalt? Aangezien dit PHP-hulp is :-)

@Terence: Jouw database lijkt mij ook al prima voor mijn doeleinde. Heb je zin om die te delen? :-)
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

16/07/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Belgische postcodes zijn rechtstreeks te downloaden van de site van de post.

Het is een fluitje van een cent om die in een sql (INSERT) string te krijgen.

Straatnamen (vooral dan van België) echter vind ik nergens gratis. Mocht iemand meer weten dan ik, roep eens.
 
/home/joost

/home/joost

15/02/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Jonathan, heb jij die database gegevens nog en kan ik ze van je krijgen (eventueel dmv een kleine vergoeding..)?

mvg Joost van der Meijden
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/02/2009 12:46:00
Quote Anchor link
Ik heb toegang tot de officiele, betaalde database incl updates... Servercapaciteit in overvloed net zoals tijd... Ik zal de komende week even wat informatie inwinnen om te kijken of ik dat via een api openbaar te maken... Is gewoon enorm handig voor formulieren!
 
/home/joost

/home/joost

15/02/2009 12:50:00
Quote Anchor link
Inderdaad maar het is bij postcode.nl ook peperduur (vind ik zelf voor de hobby-ist), als groot bedrijf is het nog te doen, maar bijna 3000 euro per jaar vind ik voor een hobby veel.

mvg Joost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Frank -

Frank -

15/02/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 15.02.2009 12:46:
Ik heb toegang tot de officiele, betaalde database incl updates... Servercapaciteit in overvloed net zoals tijd... Ik zal de komende week even wat informatie inwinnen om te kijken of ik dat via een api openbaar te maken... Is gewoon enorm handig voor formulieren!

Zie de leveringsvoorwaarden:
Quote:
De postcodegegevens worden aan de Klant uitsluitend ter beschikking gesteld voor persoonlijk gebruik c.q. voor strikt intern gebruik binnen de onderneming van de Klant. TNT Post B.V. is rechthebbende op de auteursrechten, andere intellectuele eigendomsrechten en/of rechten op de postcodegegevens en/of databanken. Het ter beschikking stellen van de postcodegegevens strekt niet tot overdracht van één of meer van deze rechten. Het is de Klant niet toegestaan de postcodegegevens te verhandelen, te reproduceren of anderszins ter beschikking te stellen aan derden. TNT Post B.V. staat niet in voor de juistheid en de volledigheid van de postcodegegevens. TNT Post B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die ontstaat door gebruik van de postcodegegevens. De Klant is aan Postcode.nl BV een onmiddellijk opeisbare boete ter grootte van € 7.000 (zeven duizend Euro) per gebeurtenis verschuldigd indien de eindgebruiker in strijd handelt met het hiervoor genoemde, onverminderd het recht van Postcode.nl BV om aanvullende schadevergoeding te vorderen voor de overige geleden schade indien en voor zover de schade meer bedraagt dan het boetebedrag.

Postcodes beschikbaar stellen aan anderen kan je dus 7000 euro per postcode gaan kosten. Ik vraag me af of Jasper (hij is verantwoordelijk!) dat er voor over heeft...
 
/home/joost

/home/joost

15/02/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Ik denk het niet ....
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.