Waar gaat het fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Roos

Roos

08/04/2007 21:27:00
Quote Anchor link
at Jan

ik kan wel huilen (van geluk): ik krijg een mailtje binnen dat mijn account is aangemaakt!!!

wat heb je veranderd in de code??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:16:27
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Jan kan alles:) denk ik:):p
 
Roos

Roos

13/04/2007 11:20:00
Quote Anchor link
Ik dacht dat ik er al was maar wanneer ik nu in wil loggen met mijn emailadres en wachtwoord krijg ik nog een foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /xxx/test/ledensysteem/login2.php on line 26

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

// START CODE

    // Connectie met database maken

    
        mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
        mysql_select_db("database");

    // Variabelen definiëren
        
        $ema = mysql_real_escape_string($_POST['ema']);
        $cod = mysql_real_escape_string($_POST['cod']);

        
    // Controleren gegevens
    
        $que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '".$ema."' AND cod = '".$cod."'";
        $res = mysql_query($res);
        
        if (mysql_num_rows($res) == 0) {
          
          // Gegevens niet correct
          
                  echo "Uw gegevens zijn incorrect. Ga <a href="javascript:history.back(-1);">terug</a> en probeer het opnieuw.";
                exit;
                      
        }
else {
          
          // Gegevens wel correct
          
                  // Random code maken voor hash

                  
                  $ran = NULL;
                    for ($i=0;$i<18;$i++) { // Random code van 18 cijfers

                        $has = mt_rand (0, 9);
                        $ran .= $has;
                
                }



                // De cookies instellen (de cookies blijven 24 uur staan, daarna worden ze automatisch verwijderd.)
                  
                  setcookie("ema", $ema, time()+60*60*24, '/'); // Het id opslaan in een cookie.
                setcookie("ran", $ran, time()+60*60*24, '/'); // En de hash opslaan in een cookie.
                
                // Doorsturen naar beveiligde pagina

                
                include('safe1.php');

        }

      
// EINDE CODE

?>


hier zit dan ergens de fout:

echo "Uw gegevens zijn incorrect. Ga <a href="javascript:history.back(-1);">terug</a> en probeer het opnieuw.";
exit;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
- wes  -

- wes -

13/04/2007 11:22:00
Quote Anchor link
echo 'Uw gegevens zijn incorrect. Ga <a href="javascript:history.back(-1);">terug</a> en probeer het opnieuw.';
exit;
 
Roos

Roos

13/04/2007 11:27:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /xxx/test/ledensysteem/login2.php on line 22
Uw gegevens zijn incorrect. Ga terug en probeer het opnieuw.

bovenstaande geeft ie nu te zien
 
- wes  -

- wes -

13/04/2007 11:29:00
Quote Anchor link
echo $que eens, wat zie je dan?
 
Roos

Roos

13/04/2007 11:31:00
Quote Anchor link
sorry wat bedoel je precies?
 
- wes  -

- wes -

13/04/2007 11:40:00
Quote Anchor link
onder je query, zet daar even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
echo $que;
exit;
?>


en run je script, wat zie je dan?
 
Edwin Noorlander

Edwin Noorlander

13/04/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Probeer eens;

$que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '$ema' AND cod = '$cod'";

op lijn 18
 
- wes  -

- wes -

13/04/2007 11:41:00
Quote Anchor link
@edwin, vars buiten quotes. zo als het nu staat is het prima qua opmaak.
 
Roos

Roos

13/04/2007 11:51:00
Quote Anchor link
is dat onder regel 19??
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

13/04/2007 11:54:00
Quote Anchor link
$que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '".$ema."' AND cod = '".$cod."'";
$res = mysql_query($res) or die("de gebruikte query was ".$que."en de fout was". mysql_error($que));

en zo?
 
Roos

Roos

13/04/2007 11:58:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /xxx/test/ledensysteem/login2.php on line 20
de gebruikte query was SELECT * FROM leden WHERE ema = '[email protected]' AND cod = '123456'en de fout was


zie ik nu
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 12:06:00
Quote Anchor link
Probeer deze eens:
$res = mysql_query($res) or die("De gebruikte query was ".$que." en de fout was ". mysql_error());
 
Roos

Roos

13/04/2007 12:09:00
Quote Anchor link
De gebruikte query was SELECT * FROM leden WHERE ema = '[email protected]' AND cod = '123456' en de fout was Query was empty

is nu het antwoord.........
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 12:15:00
Quote Anchor link
Zat een foutje in.
$res = mysql_query($que) or die("De gebruikte query was ".$que." en de fout was ". mysql_error());
 
Roos

Roos

13/04/2007 12:40:00
Quote Anchor link
HIJ DOET HET!!!

THANKS ALLEMAAL!!

Helaas, te vroeg gejuichd.........

Bij de eerste keer inloggen kwam ik op de safe1.php terecht maar de 2e keer inloggen zegt ie 'u ben niet ingelogd'

dit is safe1.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

// START CODE

    // Controleren of cookie is geplaatst

        
        if (isset ($_COOKIE['ema']) && isset ($_COOKIE['ran'])) {

        $ema = mysql_real_escape_string($_COOKIE['ema']);
        $ran = mysql_real_escape_string($_COOKIE['ran']);

        $que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '".$ema."' AND ran = '".$ran."'";
        $res = mysql_query($que);
        
        if (mysql_num_rows($res) < 1) {
                echo "U bent niet ingelogd.";
                  exit;
        }

        
        if ($res = '') {
                  echo "U bent niet ingelogd.";
                  exit;
        }
        
        }


?>


HIER KAN JE DE HTML-CODE VAN JE PAGINA PLAATSEN


dit is logout.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

// START CODE

    // Cookie verwijderen

        
        setcookie("ema", "", time()-3600);
        setcookie("ran", "", time()-3600);
        
        echo "U bent uitgelogd.";

// EINDE CODE

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 13:01:00
Quote Anchor link
Waarom werk je met cookies? Met sessions gaat dat makkelijker en veiliger.
 
Roos

Roos

13/04/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Omdat ik dit script tegenkwam en geprobeerd heb om voor het eerst een database aan de gang te krijgen.........

'k Vindt php een moeilijke taal, schrijven lukt een klein beetje (formulieren) en door bestaande scripts werkend te krijgen hoop ik mijn kennis uit te breiden. Wanneer ik een goed werkend script heb kan ik dat tzt misschien zelf uitbreiden / aanpassen (?) (tenminste zo is het ook met de formulieren gegaan.

Maar indien je bovenstaand veranderen zou in sessions (geen idee hoe dat moet) moet dan het hele script aangepast worden??
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Okee, ik snap het. Stap voor stap leren is vaak de beste manier. Dus eerst de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$que
= "SELECT * FROM leden WHERE ema = '".$ema."' AND ran = '".$ran."'";
$res = mysql_query($que);

// Zorg dat je altijd checkt of de query is gelukt en dat kan heel simpel met:

if(!$res)   // ! is NOT
{
    // error
}
else
{
    // gelukt en kan je verder
    if (mysql_num_rows($res) < 1)
    {

        echo "U bent niet ingelogd.";
        exit;
    }

    // Hier ben je ingelogd
}
?>

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.