Waar gaat het fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Roos

Roos

08/04/2007 19:26:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
op regel 55
Krijg ik steeds te zien wanneer ik mijn ledeninlogscript wil bekijken.
Wat doe ik niet goed???


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php

// START CODE

    // Variabelen definiëren

    
        $naa = mysql_real_escape_string($_POST['naa']);
        $ema = mysql_real_escape_string($_POST['ema']);
        $tel = mysql_real_escape_string($_POST['tel']);
        
    // Controleren of het e-mailadres al geregistreerd werd
    
        // Connectie maken met database

        
        mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
        mysql_select_db("database");
        
        // Query opstellen
        
        $que = "SELECT * FROM tabel WHERE ema = '".$ema."'";
        
        // Kijken of er resultaten zijn
        
        $res = mysql_query($que) OR die(mysql_error());
        
        if (mysql_num_rows($res) == 1) {
          
              // Als het e-mailadres al geregistreerd is
              
                      // Mededelen dat het e-mailadres al geregistreerd is

                              
                    echo "Dit e-mailadres werd al geregistreerd.";
                    
                    // Het uitvoeren van de rest van het script stopzetten
                    
                    exit;
                    
        }

        
        // Als er geen resultaten zijn, verder gaan met het script
        
    //     Gegevens toevoegen aan database
    
               // Wachtwoord genereren

    
        $cod = NULL;
                for ($i=0;$i<6;$i++) {

            $ran = mt_rand (0, 9);
            $cod .= $ran;
        }


        // Query opstellen
        
        $que = "INSERT INTO tabel (naa, ema, tel, cod) VALUES ('".$naa."', '".$ema"', '".$tel."', '".$cod."')";
        
        // Query uitvoeren
        
        mysql_query($que) OR die(mysql_error());
            
    //    E-mail opstellen en verzenden
    
        $ond = "Uw account werd aangemaakt";
        $ber = "Bedankt voor uw registratie. U kunt nu inloggen met het wachtwoord '".$cod."'.";
        
        mail($ema, $ond, $ber);
        
// EINDE CODE

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:38:44
 
Marvin S

Marvin S

08/04/2007 19:35:00
Quote Anchor link
Op regel 55 staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'".$ema"'


dit moet worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'".$ema."'


zie de punt na $ema..
 
Roos

Roos

08/04/2007 19:41:00
Quote Anchor link
Oke thanks, dat heb ik veranderd maar nu krijg ik 6 warnings te zien op regel 6 en 7 en 8

$naa = mysql_real_escape_string($_POST['naa']);
$ema = mysql_real_escape_string($_POST['ema']);
$tel = mysql_real_escape_string($_POST['tel']);

en krijg ik ook de melding:
Table 'xxxxxx_leden.tabel' doesn't exist

terwijl ik toch wel een database heb aangemaakt.........
 
Marvin S

Marvin S

08/04/2007 19:43:00
Quote Anchor link
hoe heet je database en welke tabellen staan er in?
 
Gerben G

Gerben G

08/04/2007 19:45:00
Quote Anchor link
de tabel bestaat niet. je hebt wel een database aangemaakt. maar in die database heb je niet een tabel met de naam tabel aangemaakt
 
Roos

Roos

08/04/2007 19:50:00
Quote Anchor link
onder de database staat wel 1 tabel met 5 velden


dit is de foutmelding nu

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 7

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 7

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 8

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 8

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 9

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /usr/home/xxxx/pagina2.php on line 9
Table 'xxxx_leden.tabel' doesn't exist

(waar xxxx staat heb ik vanwege privacy even vervangen)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2007 20:57:00
Quote Anchor link
Zet de database connection vóór de regels met mysql_real_escape_string().
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:00:00
Quote Anchor link
heb ik gewijzigd nu krijg ik alleen deze melding:

Table 'xxxx_leden.tabel' doesn't exist
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:02:00
Quote Anchor link
tabel bestaat niet die moet je nog in je database zetten
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:04:00
Quote Anchor link
kan je dat toelichten?

ik heb een database gemaakt met 5 velden is dat dan geen tabel?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:05:00
Quote Anchor link
en ook een tabel aangemaakt met de naam "tabel" ?
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:05:00
Quote Anchor link
nee waar doe ik dat?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Heb je niet een bestand met daar in de bijbehorende tabellen?
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:09:00
Quote Anchor link
ja dat dacht ik wel ik heb een database met 5 velden:
naa
tel
ema
cod
ran

is dat wat je bedoeld met een tabel?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/04/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Een database kan tabellen bevatten. Een tabel kan velden bevatten.

Je database moet een naam hebben.
Je tabel moet een naam hebben.
Je velden moeten een naam hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:12:00
Quote Anchor link
Ehmmmm niet echt namen hoe ik een tabel zouw noemen als het om een loginsysteem zouw gaan ik zouw eerder de tabel met me leden der "leden" noemen...

Edit:
Voorbeeldje van wat jan zij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE DATABASE naamvandedatabase

CREATE TABLE naamvandetabel (
   naamvanderij       varchar(255) not null
);


Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:13:00
Quote Anchor link
zo heet ie bij mij ook maar volgens mij heb ik er nu 2 aangemaakt:
eentje die leden heet
en
eentje die tabel heet


(gr, het zal me toch wel eens een keertje lukken???)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:15:00
Quote Anchor link
doe dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '".$ema."'";
 
Roos

Roos

08/04/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Table 'xxxx_leden.tabel' doesn't exist

zegt ie nu
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/04/2007 21:20:00
Quote Anchor link
Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // START CODE
  // Connectie maken met database

  
  mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
  mysql_select_db("database");

  // Variabelen definiëren
  $naa = mysql_real_escape_string($_POST['naa']);
  $ema = mysql_real_escape_string($_POST['ema']);
  $tel = mysql_real_escape_string($_POST['tel']);
  
  // Controleren of het e-mailadres al geregistreerd werd
  // Query opstellen

  $que = "SELECT * FROM leden WHERE ema = '" . $ema . "'";
  
  // Kijken of er resultaten zijn
  $res = mysql_query($que) or die(mysql_error());
  
  if (mysql_num_rows($res) == 1) {
      // Als het e-mailadres al geregistreerd is
      
      // Mededelen dat het e-mailadres al geregistreerd is

      
      echo "Dit e-mailadres werd al geregistreerd.";
      
      // Het uitvoeren van de rest van het script stopzetten
      
      exit;
  }

  
  // Als er geen resultaten zijn, verder gaan met het script
  
  //     Gegevens toevoegen aan database
  
  // Wachtwoord genereren

  
  $cod = null;
  for ($i = 0; $i < 6; $i++) {
      $ran = mt_rand(0, 9);
      $cod .= $ran;
  }

  
  // Query opstellen
  
  $que = "INSERT INTO leden (naa, ema, tel, cod) VALUES ('" . $naa . "', '" . $ema"', '" . $tel . "', '" . $cod . "')";
  
  // Query uitvoeren
  
  mysql_query($que) or die(mysql_error());
  
  //    E-mail opstellen en verzenden
  
  $ond = "Uw account werd aangemaakt";
  $ber = "Bedankt voor uw registratie. U kunt nu inloggen met het wachtwoord '" . $cod . "'.";
  
  if (mail($ema, $ond, $ber)) {
      echo '<p>De mail is verzonden</p>';
  }

  
  // EINDE CODE
?>
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2007 21:22:00
Quote Anchor link
Zeflde fout als net dus...

Als je phpmyadmin gebruikt ga dan eens naar de database waar de tabellen instaan en dan naar "exporteer" en vink "data" even weg en druk dan op "start"

Nouw krijg je waarschijnlijk een lijst van tabellen en de structuur er van plaats die dan eens hier op de website als je wilt?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.