Waar is de tekst van een email die vanuit een script wordt verzonden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Li Bai

Li Bai

09/12/2010 11:14:14
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb ooit een site laten bouwen.
Daarin zit wat .php scripting in verwerkt voor een bestelformulier.
Aan het eind van de bestelling krijgt de besteller automatisch een email toegestuurd met daarin wat informatie over de bestelling.

Die tekst in die email wil ik wijzigen! Maar ik heb geen flauw idee hoe of wat.
Ik ben een redelijk handige gebruiker maar heb nul verstand van .php.

Wil iemand me hiermee helpen?
Zoja, wat zou je nodig hebben van mij om een zinnig antwoord te kunnen geven?

Het gaat om het bestelscript op deze site:
http://www.berrishosting.nl/bestellen.php
Heb de bestellen.php file al doorgezocht, maar daar kan ik niks vinden. Ook in allerlei andere .html files of in andere folders van de site, maar ik weet niet waar de info uit de mail vandaan komt. Of moet ik het in databases gaan zoeken?

Hoor graag iets van iemand ;)

Groet,

Rob
Gewijzigd op 09/12/2010 11:15:08 door Li Bai
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:28:20
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/12/2010 11:22:30
Quote Anchor link
waarschijnlijk moet je in de script zoeken naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$bericht
= "
                    <html>
                        <head>
                        </head>
                        <body>
                            Geachte heer/mevrouw "
.$_POST['username'].", <br><br>
                            
                            U of iemand anders heeft een nieuw wachtwoord opgevraagd voor uw account bij *********<br>
                            Klik op onderstaande link om een nieuw wachtwoord in te vullen.<br>
                            <a href='www.*********.nl/nieuwww.php?id="
.$random."'>************.nl/nieuwww/</a><br><br>
                        
                            Heeft u dit niet aangevraagd. Verwijder dan dit bericht.<br><br>
                            Met vriendelijk groeten,<br>
                            *************                                            
                        </body>
                    </html>
                "
;
?>
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 11:27:47
Quote Anchor link
Wow, dat is een snelle reactie!

Je bedoelt naar $bericht of $_post zoeken ?

Weet je toevallig een gratis PHP editor die ik ff kan downloaden hiervoor?
Zal wel elders op het forum staan denk ik. Zal ook wel ff gaan zoeken...
Gewijzigd op 09/12/2010 11:28:18 door Li Bai
 
Gerhard l

gerhard l

09/12/2010 11:28:41
Quote Anchor link
notepad ++

cntrl + F

zoek naar alle mailfuncties?
Gewijzigd op 09/12/2010 11:29:27 door gerhard l
 
Jel le

Jel le

09/12/2010 11:30:11
Quote Anchor link
Je kan het ook gewoon met kladblok bewerken hoor.
En waarom zoek je niet gewoon al je bestanden af op een stukje uit de mail?
 
John D

John D

09/12/2010 11:38:42
Quote Anchor link
Welk platform draait de website?
In Unix/Linux op de command line vanuit je DocumentRoot even zoeken met: grep -r zoektekst *
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/12/2010 12:05:21
Quote Anchor link
Notepad2.exe
(Voor wie dat nog kent: Programma dat op een floppy disc past :) )

Heel licht programma. Niets te installeren, gewoon de exe openen. Daarmee kan je zonder problemen overal mee terecht; ook op pc's waar je geen Admin rechten hebt.
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 12:25:36
Quote Anchor link
Hallo allen. Bedankt voor de snelle reacties. Ik heb het gevonden!
Stond ergens deep down in de file verstopt inderdaad.

Thanks!

Groet,

Rob
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.