waar zit de bug?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Cornips

Martijn Cornips

24/05/2007 12:09:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb hier een code, die ook al bij scripts staat, maar er zit een bug ik.
Ik heb gezocht en gezocht, maar kan hem niet vinden. Wie vindt de bug? :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
<?
/**
* Cornips AdSpace
* Script door Martijn Cornips
* Gratis te gebruiken zolang
* de naam vermeld blijft.
*/

//random code variabelen

$text = array();
$text[] = "1"; //id nr. 1
$text[] = "2"; //id nr. 2
$text[] = "3"; //id nr. 3
$rand = rand(0, count($text)-1);
//overige variabelen
$id = $_GET['id'];
$pagina = $_SERVER['PHP_SELF'];
$product = "Cornips AdSpace";
$versie = "versie 1.6";
//Hier de url van de map waar alle advertenties in staan
//(let op dat je in deze map weer een map met swf aanmaakt,
//waar de swf-jes in komen te staan)

$opslag = "http://www.jouwsite.nl/ads";
$noid = true; //wordt false als er een id wordt toegewezen
//Hier het begin van de html pagina, als variabele omdat deze vaker wordt gebruikt

$htmlTop = "
<!--
    $product
    $versie
    Script door Martijn Cornips
    
    Gratis te gebruiken zolang
    de naam vermeld blijft
-->


<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\">
<html>
<head>
<title>$product | $versie</title>
<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=utf-8\">
<style type=\"text/css\">
<!--
img {
    border: 0;
}
table {
    width: 100%;
    height: 100%;
}
body,td,th,p,div {
    margin-left: 0px;
    margin-top: 0px;
    margin-right: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    padding: 0px;
    padding-bottom: 0px;
    padding-left: 0px;
    padding-right: 0px;
    padding-top: 0px;
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
}
a {
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #222222;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
    text-decoration: underline;
}
-->
</style>"
;
//Een headEnd omdat er soms nog wat tussen de <head> tags moet komen
$headEnd ="</head>
<body>
<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
  <tr align=\"left\" valign=\"top\">
    <th scope=\"row\" align=\"left\" valign=\"top\">"
;
//en HTML afsluiten aan het eind van iedere pagina
$htmlBottom = "</th>
  </tr>
</table>
</body>
</html>"
;

//gegevens per id
if ($id == '1') {
 //flash=false omdat er geen flash wordt gebruikt
 $flash = false;
 //noid=false omdat er wél een id is toegwezen
 $noid = false;
 //url waar naartoe wordt verwezen bij het klikken
 $url = "http://www.partner1.com";
 //naam van adverteerder
 $naam = "Partner1";
 //gif plaatje
 $img = "partner1Banner.gif";
 //breedte van plaatje
 $width = "468";
 //hoogte van plaatje
 $height = "60";
}

elseif ($id == '2') {
 //flash=true omdat er wél flash wordt gebruikt
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = "Partner2";
 $url = "http://www.partner2.nl";
 //de naam van de swf, zonder url en zonder .swf
 $object = "partner2";
 $width = "468";
 $height = "60";
}

elseif ($id == '3') {
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = "partner3";
 $url = "http://www.partner3.org";
 $object = "partner3";
 $width = "468";
 $height = "60";
}

//als je een vierde partner wilt toevoegen, beslis je eerst of het een flash- of een gif-animatie is
//
//IS HET EEN GIF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '1') {" staat t/m "}"
//IS HET EEN SWF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '2') {" staat t/m "}"
//
//Nu kun je de variabelen gaan invullen. Als je klaar bent en je bijvoorbeeld 8 id's hebt, moet je even naar line 11 gaan en daar '$text[] = "4"; //id nr. 4' tot en met '$text[] = "8"; //id nr. 8' invullen, spreekt voor zich.

 
//hieronder niets veranderen, hier worden de variabelen geplaatst


echo $htmlTop;
if ($noid == true) {
echo $headEnd;
echo "<iframe src=\"$pagina?id=";
echo $text[$rand];
echo " width=\"468\" height=\"60\" frameborder=\"0\" scrolling=\"no\"></iframe>"; }
elseif ($flash == false) {
echo $headEnd;
echo "<a href=\"$url\"><img src=\"$opslag/$img\" border=0 alt=\"$naam | $url\" width=\"$width\" height=\"$height\"></a>";
}

elseif ($flash == true) {
 //Om de flashobjecten neer te zetten maak ik gebruik van 'ufo', geschreven door Bobby van der Sluis (www.bobbyvandersluis.com.) Download zelf de ufo.js van zijn site (http://www.bobbyvandersluis.com/ufo/ufo.js) en vervang de url hieronder bij de src=\"je_url_naar_ufo.js\". Vergeet niet ook de movie:\"je_url_naar_bannerMask.swf\" parameter te veranderen naar je eigen url
echo "<script type=\"text/javascript\" src=\"je_url_naar_ufo.js\"></script>
<script type=\"text/javascript\">
    var FO = { movie:\"je_url_naar_bannerMask.swf\", width:\"$width\", height:\"$height\",
      majorversion:\"6\", build:\"40\", menu:\"false\", quality:\"high\", loop:\"true\", play:\"true\", flashvars:\"width=$width&height=$height&object=$opslag/swf/$object&url=$url&naam=$naam\" };
      UFO.create(FO, \"$object\");
    </script>
"
;
echo $headEnd;
echo "<div id=\"$object\"><a href=\"$url\">Klik hier om naar de website van $naam te gaan</a></div>";
}

echo $htmlBottom;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:13:00
 
Jacco Engel

Jacco Engel

24/05/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Regel 2 :
error_reporting(E_ALL) ;

En dan denk ik dat je hem zelf wel vindt
 
Jacco Engel

Jacco Engel

24/05/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Maar de bug zit in je html doctype regel
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/05/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Ja, laat eerst eens wat foutmeldingen zien die je tegenkomt...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

24/05/2007 12:14:00
Quote Anchor link
Fixed denk ik :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
<?
/**
* Cornips AdSpace
* Script door Martijn Cornips
* Gratis te gebruiken zolang
* de naam vermeld blijft.
*/

//random code variabelen

$text = array();
$text[] = "1"; //id nr. 1
$text[] = "2"; //id nr. 2
$text[] = "3"; //id nr. 3
$rand = rand(0, count($text)-1);
//overige variabelen
$id = $_GET['id'];
$pagina = $_SERVER['PHP_SELF'];
$product = "Cornips AdSpace";
$versie = "versie 1.6";
//Hier de url van de map waar alle advertenties in staan
//(let op dat je in deze map weer een map met swf aanmaakt,
//waar de swf-jes in komen te staan)

$opslag = "http://www.jouwsite.nl/ads";
$noid = true; //wordt false als er een id wordt toegewezen
//Hier het begin van de html pagina, als variabele omdat deze vaker wordt gebruikt

$htmlTop = '
<!--
    $product
    $versie
    Script door Martijn Cornips
    
    Gratis te gebruiken zolang
    de naam vermeld blijft
-->


<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\">
<html>
<head>
<title>$product | $versie</title>
<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=utf-8\">
<style type=\"text/css\">
<!--
img {
    border: 0;
}
table {
    width: 100%;
    height: 100%;
}
body,td,th,p,div {
    margin-left: 0px;
    margin-top: 0px;
    margin-right: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    padding: 0px;
    padding-bottom: 0px;
    padding-left: 0px;
    padding-right: 0px;
    padding-top: 0px;
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
}
a {
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #222222;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    font-family: \"Trebuchet MS\";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
    text-decoration: underline;
}
-->
</style>";
//Een headEnd omdat er soms nog wat tussen de <head> tags moet komen
$headEnd ="</head>
<body>
<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
  <tr align=\"left\" valign=\"top\">
    <th scope=\"row\" align=\"left\" valign=\"top\">";
//en HTML afsluiten aan het eind van iedere pagina
$htmlBottom = "</th>
  </tr>
</table>
</body>
</html>'
;

//gegevens per id
if ($id == '1') {
 //flash=false omdat er geen flash wordt gebruikt
 $flash = false;
 //noid=false omdat er wél een id is toegwezen
 $noid = false;
 //url waar naartoe wordt verwezen bij het klikken
 $url = "http://www.partner1.com";
 //naam van adverteerder
 $naam = "Partner1";
 //gif plaatje
 $img = "partner1Banner.gif";
 //breedte van plaatje
 $width = "468";
 //hoogte van plaatje
 $height = "60";
}

elseif ($id == '2') {
 //flash=true omdat er wél flash wordt gebruikt
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = "Partner2";
 $url = "http://www.partner2.nl";
 //de naam van de swf, zonder url en zonder .swf
 $object = "partner2";
 $width = "468";
 $height = "60";
}

elseif ($id == '3') {
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = "partner3";
 $url = "http://www.partner3.org";
 $object = "partner3";
 $width = "468";
 $height = "60";
}

//als je een vierde partner wilt toevoegen, beslis je eerst of het een flash- of een gif-animatie is
//
//IS HET EEN GIF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '1') {" staat t/m "}"
//IS HET EEN SWF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '2') {" staat t/m "}"
//
//Nu kun je de variabelen gaan invullen. Als je klaar bent en je bijvoorbeeld 8 id's hebt, moet je even naar line 11 gaan en daar '$text[] = "4"; //id nr. 4' tot en met '$text[] = "8"; //id nr. 8' invullen, spreekt voor zich.

 
//hieronder niets veranderen, hier worden de variabelen geplaatst


echo $htmlTop;
if ($noid == true) {
echo $headEnd;
echo "<iframe src=\"$pagina?id=";
echo $text[$rand];
echo " width=\"468\" height=\"60\" frameborder=\"0\" scrolling=\"no\"></iframe>"; }
elseif ($flash == false) {
echo $headEnd;
echo "<a href=\"$url\"><img src=\"$opslag/$img\" border=0 alt=\"$naam | $url\" width=\"$width\" height=\"$height\"></a>";
}

elseif ($flash == true) {
 //Om de flashobjecten neer te zetten maak ik gebruik van 'ufo', geschreven door Bobby van der Sluis (www.bobbyvandersluis.com.) Download zelf de ufo.js van zijn site (http://www.bobbyvandersluis.com/ufo/ufo.js) en vervang de url hieronder bij de src=\"je_url_naar_ufo.js\". Vergeet niet ook de movie:\"je_url_naar_bannerMask.swf\" parameter te veranderen naar je eigen url
echo "<script type=\"text/javascript\" src=\"je_url_naar_ufo.js\"></script>
<script type=\"text/javascript\">
    var FO = { movie:\"je_url_naar_bannerMask.swf\", width:\"$width\", height:\"$height\",
      majorversion:\"6\", build:\"40\", menu:\"false\", quality:\"high\", loop:\"true\", play:\"true\", flashvars:\"width=$width&height=$height&object=$opslag/swf/$object&url=$url&naam=$naam\" };
      UFO.create(FO, \"$object\");
    </script>
"
;
echo $headEnd;
echo "<div id=\"$object\"><a href=\"$url\">Klik hier om naar de website van $naam te gaan</a></div>";
}

echo $htmlBottom;
?>
 
Martijn Cornips

Martijn Cornips

24/05/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 24.05.2007 12:12:
Ja, laat eerst eens wat foutmeldingen zien die je tegenkomt...


http://www.cornips.nl/ad.php, hij geeft juist helemaal geen foutmelding, gewoon een witte pagina ;)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

24/05/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Is gewoon een simpele HTML quotefout. Heb hem voor je opgelost in de code die ik had gepost.

De volgende keer dat je veel html in een var wil zetten raad ik je aan dit te doen :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $var
= 'hier een "hele lap" html <>' ;
?>


enkele quotes om je html heen

Zo kun je dit probleem namelijk voorkomen :)

Zie dat het nog niet werkt maar je hebt iig uotput wat al meer is dan je net had :P [Allways looks on the bright side of the bug :P]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Martijn Cornips

Martijn Cornips

24/05/2007 12:34:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 24.05.2007 12:14:
Fixed denk ik :

heb het even online gezet, http://www.cornips.nl/ad.php.
Nog steeds witte pagina :(

Jacco schreef op 24.05.2007 12:12:
Maar de bug zit in je html doctype regel

Heb hem even geupload zonder doctype regel, dan nog steeds witte pagina.

Jacco schreef op 24.05.2007 12:32:
Is gewoon een simpele HTML quotefout. Heb hem voor je opgelost in de code die ik had gepost.

De volgende keer dat je veel html in een var wil zetten raad ik je aan dit te doen :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $var
= 'hier een "hele lap" html <>' ;
?>


enkele quotes om je html heen

Zo kun je dit probleem namelijk voorkomen :)

Zie dat het nog niet werkt maar je hebt iig uotput wat al meer is dan je net had :P [Allways looks on the bright side of the bug :P]


Zie inderdaad hoe makkelijker het gaat met enkele haakje ;)
Hele pagina aangepast fftjes.
Maar zoals jij het zag doet hij het inderdaad niet, omdat je de variabelen niet 'uit' de haakjes hebt gehaald

pagina ziet er nu zo uit, maar geeft nog steeds wit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
<?
/**
* Cornips AdSpace
* Script door Martijn Cornips
* Gratis te gebruiken zolang
* de naam vermeld blijft.
*/

//random code variabelen

$text = array();
$text[] = '1'; //id nr. 1
$text[] = '2'; //id nr. 2
$text[] = '3'; //id nr. 3
$rand = rand(0, count($text)-1);
//overige variabelen
$id = $_GET['id'];
$pagina = $_SERVER['PHP_SELF'];
$product = 'Cornips AdSpace';
$versie = 'versie 1.6';
//Hier de url van de map waar alle advertenties in staan
//(let op dat je in deze map weer een map met swf aanmaakt,
//waar de swf-jes in komen te staan)

$opslag = 'http://www.cornips.nl/ads';
$noid = true; //wordt false als er een id wordt toegewezen
//Hier het begin van de html pagina, als variabele omdat deze vaker wordt gebruikt

$htmlTop = '
<!--
    Script door Martijn Cornips
    
    Gratis te gebruiken zolang
    de naam vermeld blijft
-->


<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<style type="text/css">
<!--
img {
    border: 0;
}
table {
    width: 100%;
    height: 100%;
}
body,td,th,p,div {
    margin-left: 0px;
    margin-top: 0px;
    margin-right: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    padding: 0px;
    padding-bottom: 0px;
    padding-left: 0px;
    padding-right: 0px;
    padding-top: 0px;
    font-family: "Trebuchet MS";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
}
a {
    font-family: "Trebuchet MS";
    font-size: 11px;
    color: #222222;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    font-family: "Trebuchet MS";
    font-size: 11px;
    color: #666666;
    text-decoration: underline;
}
-->
</style>'
;
//Een headEnd omdat er soms nog wat tussen de <head> tags moet komen
$headEnd ='</head>
<body>
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr align="left" valign="top">
    <th scope="row" align="left" valign="top">'
;
//en HTML afsluiten aan het eind van iedere pagina
$htmlBottom = '</th>
  </tr>
</table>
</body>
</html>'
;

//gegevens per id
if ($id == '1') {
 //flash=false omdat er geen flash wordt gebruikt
 $flash = false;
 //noid=false omdat er wél een id is toegwezen
 $noid = false;
 //url waar naartoe wordt verwezen bij het klikken
 $url = 'http://www.mediamere.com';
 //naam van adverteerder
 $naam = 'Mediamere';
 //gif plaatje
 $img = 'mediamere.gif';
 //breedte van plaatje
 $width = '468';
 //hoogte van plaatje
 $height = '60';
}

elseif ($id == '2') {
 //flash=true omdat er wél flash wordt gebruikt
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = 'Road2Host';
 $url = 'http://www.road2host.nl';
 //de naam van de swf, zonder url en zonder .swf
 $object = 'r2h_banner';
 $width = '468';
 $height = '60';
}

elseif ($id == '3') {
 $flash = true;
 $noid = false;
 $naam = 'Cornips';
 $url = 'http://www.cornips.nl';
 $object = 'c_banner';
 $width = '468';
 $height = '60';
}

//als je een vierde partner wilt toevoegen, beslis je eerst of het een flash- of een gif-animatie is
//
//IS HET EEN GIF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '1') {" staat t/m "}"
//IS HET EEN SWF?
//Kopiëer alles wat bij "if ($id == '2') {" staat t/m "}"
//
//Nu kun je de variabelen gaan invullen. Als je klaar bent en je bijvoorbeeld 8 id's hebt, moet je even naar line 11 gaan en daar '$text[] = "4"; //id nr. 4' tot en met '$text[] = "8"; //id nr. 8' invullen, spreekt voor zich.

 
//hieronder niets veranderen, hier worden de variabelen geplaatst


echo $htmlTop;
if ($noid == true) {
echo $headEnd;
echo '<iframe src="'$pagina'?id=';
echo $text[$rand];
echo ' width="468" height="60" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>'; }
elseif ($flash == false) {
echo $headEnd;
echo '<a href="'$url'"><img src="'$opslag'/'$img'" border=0 alt="'$naam' | '$url'" width="'$width'" height="'$height'"></a>';
}

elseif ($flash == true) {
 //Om de flashobjecten neer te zetten maak ik gebruik van 'ufo', geschreven door Bobby van der Sluis (www.bobbyvandersluis.com.) Download zelf de ufo.js van zijn site (http://www.bobbyvandersluis.com/ufo/ufo.js) en vervang de url hieronder bij de src="je_url_naar_ufo.js". Vergeet niet ook de movie:"je_url_naar_bannerMask.swf" parameter te veranderen naar je eigen url
echo '<script type="text/javascript" src="http://www.cornips.nl/scripts/ufo.js"></script>
<script type="text/javascript">
    var FO = { movie:"http://www.cornips.nl/swf/bannerMask.swf", width:"'
$width'", height:"'$height'",
      majorversion:"6", build:"40", menu:"false", quality:"high", loop:"true", play:"true", flashvars:"width='
$width'&height='$height'&object='$opslag'/swf/'$object'&url='$url'&naam='$naam'" };
      UFO.create(FO, "$object");
    </script>'
;
echo $headEnd;
echo '<div id="'$object'"><a href="''$url">Klik hier om naar de website van '$naam' te gaan</a></div>';
}

echo $htmlBottom;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Cornips
 
Martijn Cornips

Martijn Cornips

24/05/2007 17:34:00
Quote Anchor link
... niemand? :P
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2007 17:47:00
Quote Anchor link
Niet * bumpen *. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.