Waarde in dropdown kiezen, ID meenemen in URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd de Vor

sjoerd de Vor

25/06/2013 11:42:18
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb onderstaand script. Echter wil ik graag kiezen in een dropdown menu uit de waarden die ik uit de database haal (voornaam), maar in de URL wil ik de ID neemenen. Ik kom er maar niet uit hoe ik dit voor elkaar krijg. Kan iemand me helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?PHP
    $uid
= $GLOBALS['user']->uid;
    $dbname         = 'biljart';
    $con            = mysql_connect('localhost', 'root', '') or die ("Error connecting to mysql server: ".mysql_error());

    mysql_select_db($dbname, $con)
    or die ("Error selecting specified database on mysql server: ".mysql_error());
        
    $query_beurt1    =  "SELECT
                            id as spelerid,
                            voornaam
                        FROM
                            leden
                        WHERE
                            clubid = '$uid'
                        ORDER BY
                            voornaam"
;
    $result         = mysql_query($query_beurt1,$con)
                        or die ("Query to get data from firsttable failed: ".mysql_error());

    $count         = 0;
    $myresult     = array();
    $rows        = mysql_num_rows($result);

    while($count < $rows) {
        $myresult[$count][mysql_result($result,$count,"spelerid")]     = mysql_result($result,$count,"voornaam");    
        $count++;
    }

    ?>

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
<!--
function toonQ(){
var uid = "<?PHP echo "script werkt".$uid; ?>";
    seizoen_id = document.forms['formulier'].name['speler'].value;
    document.getElementById("outputblok").src='../pages/score_overzicht.php?h='+seizoen_id+'&uid='+uid;
}
//-->
</script>
<style type="text/css">

</style>
</head>

    <body>
    
    <PRE>
    <?PHP print_r($myresult);?>
    </PRE>
    <center>


    <!--- formulier.//-->
        <form name="formulier" method="post" action="javascript:toonQ()">
            <select name="speler" onchange="toonQ()">
            <option value=''>Kies Speler</option>
            <?php
                $voornaam
= array();
                foreach($myresult AS $value){
                    //$voornaam[strtoupper($value["voornaam"])] = strtoupper($value["seizoen_id"]);
                    $voornaamid[strtoupper($value["voornaam"])] = strtoupper($value["spelerid"]);
                }


                foreach($voornaamid AS $key => $value){
                    echo "<option value=\"".$key."\">".$value."</option>";
                }

            ?>

            </select>
        </form>
    <div class="outputframe">
    <iframe id="outputblok" name="outputblok" src="../pages/score_overzicht.php?h=start" width="800px" height="500px" FRAMEBORDER="NO" MARGINWIDTH="0" MARGINHEIGHT="0">
    </iframe>
    </div>
    </center>
    </body>
</html>


Toevoeging op 25/06/2013 11:43:03:

Hoe kan ik mijn script fatsoenlijk plaatsen?
Gewijzigd op 25/06/2013 13:08:27 door Sjoerd de Vor
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:14:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2013 11:56:46
Quote Anchor link
Tussen [code] en [/code]-tags in plaats van een quote.
 
- Roland -

- Roland -

25/06/2013 12:06:17
Quote Anchor link
weet je hoe "dropdown" code eruit moet zien ?

kijk eens in de broncode van deze pagina als je hem in de browser uitvoerd ! wat staat daar ?
 
Sjoerd de Vor

sjoerd de Vor

25/06/2013 12:09:34
Quote Anchor link
de dropdown code is volgens mij het stukje tussen de <select> </select>
Van de waarde die ik daar selecteer (voornaam) wil ik de spelerid sturen in de link score_overzicht
 
- Roland -

- Roland -

25/06/2013 12:25:34
Quote Anchor link
Ja,

maar is dat stukje goed ? genereerd jou php goede html daarvoor ?

(heb je het zelf gemaakt?)
Gewijzigd op 25/06/2013 12:26:48 door - Roland -
 
Sjoerd de Vor

sjoerd de Vor

25/06/2013 12:44:26
Quote Anchor link
Ik heb het zelf gemaakt. De dropdown werkt goed.
Wat er nu gebeurt is dat de waarde die gekozen wordt (voornaam) meegegeven wordt naar de link. Maar op een of andere manier wil ik de voornaam kiezen, maar dat de ID meegenomen wordt.

Volgens mij is de theorie alsvolgt:
in de dropdown(select) wil ik de value laten zien. Als ik de value aanklik moet de ID worden meegestuurd naar de volgende link. Nu wordt de value meegestuurd naar de volgende link. Ik weet niet hoe ik die 2 moet combineren.
 
- Roland -

- Roland -

25/06/2013 12:59:39
Quote Anchor link
score_overzicht.php?h='+seizoen_id+'&uid='+uid;


$uid = $GLOBALS['user']->uid; << dit is oud ???

doe eens:
$uid=$_GET['uid'];
en ook hier, doe even een echo !!


en controleer of dat ook echt in query komt

zet op regel 18:

echo $query_beurt1 ;
Gewijzigd op 25/06/2013 13:00:34 door - Roland -
 
Sjoerd de Vor

sjoerd de Vor

25/06/2013 13:12:43
Quote Anchor link
uid wordt in drupal gebruikt voor de userid. ik kon deze alleen via de $GLOBALS uitvragen.

De query werkt, want ik vul mijn array ($myresult) met onderstaande waarde.
Nu moet ik de waarde [18] gebruiken als mijn id, en [piet] als de weergave in de dropdown.

Array
(
[0] => Array
(
[18] => Piet
)

[1] => Array
(
[1] => Sjoerd
)

[2] => Array
(
[13] => Wietse
)

)
 
Sjoerd de Vor

sjoerd de Vor

27/06/2013 13:22:38
Quote Anchor link
dit topic mag gesloten worden (ik kan niet vinden waar ik dat zelf kan doen).
mijn manier was wat omslachtig, ik ben opnieuw begonnen met opbouwen, en gaat nu een stuk beter.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.