Waarde laten checken voor een bepaalde teken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Dave -

- Dave -

05/09/2010 18:33:50
Quote Anchor link
Gebruikers kunnen dus een waarde invoeren maar voordat ik een query ermee wil uitvoeren wil ik er eerst voor zorgen dat alleen het teken ^ (caret) niet toegestaan is in de waarde.

Ik had zelf dit al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$name
= antisql($_POST['naam']);

$check = strpos($name, "^");
if ($check == true)
{

echo "This sign is not allowed in your name!";
die();
}

?>


Dus als de naam Dave is mag de script doorgaan maar als het de teken ^ bevat zoals ^Dave of Da^ve mag de script niet doorgaan. Echter deze script die ik nu heb werkt niet.

Iemand enig idee wat ik fout doe?
Gewijzigd op 05/09/2010 18:34:13 door - Dave -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:08:59
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2010 18:39:28
Quote Anchor link
Ik weet niet wat de functie antisql(..) met de waarde doet, maar als je gewoon $name = 'da^ve'; doet werkt het prima.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/09/2010 18:41:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$name
= antisql($_POST['naam']);

if(!strstr($name, '^'){ // niets aan de hand
    // doe je ding


}
else {
    
    echo 'This sign is not allowed in your name!';
    die(); // die is wel erg grof
}
?>


zou het meoten doen
 
- Dave -

- Dave -

05/09/2010 19:08:21
Quote Anchor link
@SanThe Nvt
De functie antisql filtert ' " ,etc er allemaal uit zodat er niet geïnjecteerd kan worden.

@Klaasjan Boven
Hartstikke bedankt! :)
 

05/09/2010 19:15:02
Quote Anchor link
Dave Jong op 05/09/2010 19:08:21:
@SanThe Nvt
De functie antisql filtert ' " ,etc er allemaal uit zodat er niet geïnjecteerd kan worden.


Lees eens de documentatie voordat je wat doet.
mysql_real_escape_string.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.