waarde optellen in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Luc Gomes

Luc Gomes

17/08/2014 19:40:56
Quote Anchor link
Dit heb ik gedaan en ik krijg met een echo van het onderstaande keurig alle waarden/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$sql
= mysql_query("UPDATE klaverjassen
        SET $totpunten = "
.$row[0]." + ".$punten."
        WHERE speler = "
.$speler."");
        
$retval = mysql_query($sql);
if(! $retval )
{

  die('Could not update data: ' . mysql_error());
}

echo "Updated data successfully\n";
?>

echter met dit krijg ik deze error wat doe ik fout?

Could not update data: Query was empty
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:24:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2014 19:42:07
Quote Anchor link
Ik gok dat $speler geen waarde heeft. Verder hoort er geen $ voor totpunten.
Verder raad ik aan om MySQLi te gebruiken.
Gewijzigd op 17/08/2014 19:44:24 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2014 19:44:18
Quote Anchor link
En ik gok dat de heer Gomes een beetje eigenwijs is. In de eerste plaats is bovenstaande NIET de query die hij bij de vorige post neerzette. In de tweede plaats kunnen we natuurlijk nooit helpen als die dan niet zo slim is om ook de uitkomst van de echo hier te posten. Als we dat niet zien kunnen we er nog geen zinnig woord over zeggen.

Maar goed, dit soort hopeloze hulp acties komen mij te vaak voor, dan houd ik het voor gezien.
 
Goto Learn

Goto Learn

17/08/2014 19:48:15
Quote Anchor link
Test eens met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var_dump($var);
Gewijzigd op 17/08/2014 19:48:33 door Goto Learn
 
Luc Gomes

Luc Gomes

17/08/2014 19:51:16
Quote Anchor link
Met echo zonder exit
krijg ik het volgende:
UPDATE klaverjassen SET totpunten = 2550 + 3369 WHERE speler = xxx xxxxxxburg Could not update data: Query was empty
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2014 19:53:40
Quote Anchor link
ik mis single-quotes om je spelersnaam in je WHERE.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/08/2014 20:02:01
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$sql
= mysql_query("UPDATE klaverjassen
        SET $totpunten = "
.$row[0]." + ".$punten."
        WHERE speler = "
.$speler."");
?>

Dit levert in dit geval een true of false op, dus wat er gebeurt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php        
$retval
= mysql_query($sql);
// $retval = mysql_query(true);
if(! $retval )
{

  die('Could not update data: ' . mysql_error());
}

echo "Updated data successfully\n";
?>

Daarbij is het absolute onzin om eerst de waarde van een kolom met een select query op te halen, en deze daarna te gebruiken in UPDATE query.
Dus (zoals Ivo P ook al eens aangaf in dit topic)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "UPDATE klaverjassen
    SET
        totpunten = totpunten + "
. (int) $punten . "
    WHERE
        speler = "
. $speler;
if (mysql_query($sql) {
    echo 'Update geslaagd';
}

else {
    echo 'Update mislukt met query:<br>' . $sql;
}

?>
Gewijzigd op 17/08/2014 20:03:01 door Ger van Steenderen
 
Luc Gomes

Luc Gomes

17/08/2014 20:16:44
Quote Anchor link
Sorry maar ik ben net nieuw in php en ik wil niet eigewijs zijn maar ik probeer ook maar iets om het werkend te krijgen.
Ik wil absoluut niet eigenwijs overkomen in deze maar ik loop er gewoon tegen aan.
Verder vind ik alle hulp die ik kan krijgen waardevol en wil ik iedereen bedanken voor de hulp

Toevoeging op 17/08/2014 21:08:42:

Nog even een vraagje;

voor zover ik het begrijp doe ik met deze oplossing toch niks meer dan de waarde van "punten" kopiëren naar "totpunten" of begrijp ik het nu echt niet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/08/2014 21:23:05
Quote Anchor link
Luc Gomes op 17/08/2014 20:16:44:
Toevoeging op 17/08/2014 21:08:42:
voor zover ik het begrijp doe ik met deze oplossing toch niks meer dan de waarde van "punten" kopiëren naar "totpunten" of begrijp ik het nu echt niet?

Heb je het al getest? Dan weet je wat er gebeurt: punten wordt opgeteld bij totpunten.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.