Waarde van een textarea in andere pagina plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 11:27:53
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een pagina waarin een textarea zit.
onderaan is een knop "verzenden".
Na verzenden kom je op de andere pagina
Ik zou graag alles wat in die textarea was ingevuld tonen in een nieuwe textarea op deze nieuwe pagina. Ik heb al wat opzoekwerk geleverd, maar niets helpt.

dit is de code van pagina 1

<div id="comments">

<textarea name="comments" cols="30" rows="7" id="commenttext" >

</textarea>
</div>

<form action="filter.php" id="form2" style="padding-top:240px">
<input type="submit" id="sendbtn" value="Verzend" onclick="filter.php">
</form>

dit is de code van pagina 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include_once('emotions.php');

?>


//html code

<div id="blok3">
<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["comments"]; ?>

</textarea>
</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 23:06:17
 
- Roland -

- Roland -

11/05/2011 11:41:28
Quote Anchor link
- De textarea IN de form zetten
- En (is geloof ik default) exta attribute bij de form tag : methode="POST"
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 11:52:40
Quote Anchor link
ok ik heb het aangepast maar het werkt nog steeds niet

dit is form op pagina 1
<div id="comments">
<form method="post" action="filter.php">
<textarea name="comments" cols="30" rows="7" id="commenttext" >
</textarea>
<input type="submit" id="sendbtn" value="Verzend" onclick="filter.php">
</form>
</div>

en dit is de textarea op pagina 2

<div id="blok3">
<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST["comments"]; ?>

</textarea>
</div>

als error in de textarea op pagina 2 krijg ik undefined index comments
het is logisch aangezien die naam zich op een andere pagina bevindt, dat hij die daarom niet kent, maar hoe moet ik het anders oplossen?
 
- Roland -

- Roland -

11/05/2011 12:13:01
Quote Anchor link
pagina1 -> (POST) -> pagina 2

Dat is juist wel de manier..........
(je kan natuurlijk niet p2 gewoon openen zonder het formulier te Verzenden )
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 12:13:13
Quote Anchor link
zet bovenaan op de 2e pagina (filter.php) eens dit... en wat zie je dan op je scherm?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
var_dump($_POST);
die();
?>
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 12:31:20
Quote Anchor link
dan komt er:

array(1) { ["comments"]=> string(16) "wat er is ingevuld in de eerste textarea" }

Toevoeging op 11/05/2011 12:33:04:

waar moet:

$text = $_POST("comments");

eigenlijk komen?
in pagina 1 of pagina 2?
want ik roep deze variabele wel op in de 2de textarea
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 12:37:14
Quote Anchor link
Waar gebruik je $text? Dat zie ik in je voorbeeld niet staan...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="blok3">
<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />

<?php echo $_POST["comments"]; ?>

</textarea>
</div>
Gewijzigd op 11/05/2011 12:37:47 door Ozzie PHP
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 12:44:35
Quote Anchor link
dan zou ik het zo gedaan hebben, maar ook dit werkt niet

bovenaan pagina 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= $_POST["comments"];
?>


<div id="blok3">
<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $text; ?>

</textarea>
</div>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 12:48:32
Quote Anchor link
staat er nog meer code op die pagina?
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 13:10:03
Quote Anchor link
dit is alle code van pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= $_POST["comments"];
?>




<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Jongerenhulp-Filter</title>
<link rel="stylesheet" href="css/screen.css" type="text/css"/>
</head>

<body>

<div id="wrapper">
<img src="images/emotions.jpg" alt="" width="1024" height="1000" />


<div id="blok3">
<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $text; ?>

</textarea>
</div>

<div id="blok4">
<p> Feedback </p>

<div id="blok5"></div>

</div>
<div id="lijst">
<p> Organisaties </p>
<p>Andere contactpersonen</p>
</div>


<div id="btns"/>
<form action="emotions.php" style="padding-left:70px;">
<input type="submit" id="backbtn" value="Filter" onclick="emotions.php">
</form>
</div>

<div id="btns">
<form action="index.php">
<input type="submit" id="homebtn" value="Home" onclick="index.php">
</form>
</div>
</div>
</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2011 13:12:12
Quote Anchor link
Ook hier staat de textarea buiten het formulier.
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 13:19:35
Quote Anchor link
het is opgelost! dankuwel allemaal voor de hulp!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/05/2011 13:19:47
Quote Anchor link
Probeer eens de slash te verwijderen:

<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />


Toevoeging op 11/05/2011 13:20:08:

Wat was de oplossing?
 
Shana vermeiren

shana vermeiren

11/05/2011 13:20:56
Quote Anchor link
de textarea van de 2de pagina in een formulier plaatsen , dat werkte :D
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2011 13:23:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/05/2011 13:19:47:
Probeer eens de slash te verwijderen:

<textarea name="comments2" cols="30" rows="7" id="commenttext2" />


Die hoort daar inderdaad ook niet te staan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.