waarde van een variabele als de naam van een andere

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

04/12/2007 14:31:00
Quote Anchor link
Dat vraagt misschien om meer uitleg :P

Ik wil graag de waarde van de ene variabele als naam hebben van een andere.
Maar ik weet niet meer precies hoe dat nou moest.

$$naam = "1";
$[$naam ] = "1";

werkt allebij niet maar volgens mij was het wel zoiets.
Ik hoor t graag!
Groeten
Jan-Berend
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Berend van Dijk
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 02:34:29
 
Frank -

Frank -

04/12/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Zie het hoofdstuk variabele variabelen.

Maar, waar heb je dit voor nodig? Ik loop al even mee, maar heb het nog nooit nodig gehad.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

04/12/2007 14:42:00
Quote Anchor link
.. en waarom zou je dat willen? Misschien kan je voor jouw situatie ook gewoon met arrays werken wat veel makkelijker werkt.
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

04/12/2007 14:44:00
Quote Anchor link
Ik ben voor het eerst bezig met classes, ieder hoofdmenu heeft bij mij een aparte classe. En ik wil dus van die classe een instantie aanmaken.

include("classes/" . $hoofdmenu . ".inc");
${$hoofdmenu} = new {$hoofdmenu};
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

04/12/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Dit gevonden:

$a = 'hello';
$$a = 'world'; // Een variabele met naam $hello en waarde 'world'.
echo "$a ${$a}"; // Beide hetzelfde resultaat.
echo "$a $hello";

Met de zoekterm "Variabele variabele" kon ik weer verder.
Tnx!
 
Frank -

Frank -

04/12/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Ja ja, ik klets niet helemaal uit mijn nek! Ondanks dat ik het nooit heb gebruikt, ken ik dit soort zaken gelukkig wel. Je weet nooit waar het goed voor is.

;)
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

04/12/2007 14:56:00
Quote Anchor link
Ik zal wel een wat ongebruikelijke programmeer methode hebben
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.