Waarde van scooter (gebruik van for-loops)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 17:40:23
Quote Anchor link
Hallo,

Voor Informatica op school moeten wij een PHP-pagina maken waarbij de gebruiker twee waarden in een formulier kan invullen n.l. bedrag en rente.

Als ze dan op verzend klikken moet er een PHP pagina komen waar ze zien na hoeveel jaar de scooter niks meer waard is (d.m.v. de ingevulde velden) dit moeten wij met for() doen...

Ik heb het formulier (met POST) al maar weer niet wat ik bij for() moet doen...

Kunnen jullie helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 02:24:06
 
Tim Fennis

Tim Fennis

02/02/2011 17:45:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$waarde
= 6000;
$rente = 100; // ik neem aan dat de waarde met 1 rente afneemt per jaar?
$aantalJaar = 0;
for ( $waarde = 6000 ; $waarde > 0 ; $waarde -= $rente ) { $aantalJaar++; }
echo "Scooter is na $aantalJaar nog $waarde waard";
?>


Dit voorbeeld werkt zolang de waarde deelbaar is door rente. Ook is het gebruik van een loop eigenlijk overbodig.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 17:46:03
Quote Anchor link
plaats eens wat je tot nu toe hebt hier op het forum. tussen [.code]...[./code] A.U.B "Zonder de punt ertussen"
Gewijzigd op 02/02/2011 17:46:51 door - Mark -
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 17:49:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<body>

<form action="scooter.php" method="post" />
Bedrag: <input type="text" name="bedrag" /><br>
Rente: <input type="text" name="rente" /><br>
<input type="submit" value="Bereken" />
<input type="reset" value="Reset Formulier" />
</form>

</body>
</html>


De php pagina heb ik nog niet... ik weet alleen dat een basis for-lus zo moet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for($i=x, $i>=x, $i++)
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 17:55:41
Quote Anchor link
Oke, de for lus is natuurlijk niet het enige dat er in het php stuk komt te staan. Er komt nog een hoop voor.

Bouw om te beginnen eens het stuk met de formulier afhandeling. Ik neem aan dat jullie dat al hebben behandeld?
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 17:57:28
Quote Anchor link
Mark Coenen op 02/02/2011 17:55:41:
Oke, de for lus is natuurlijk niet het enige dat er in het php stuk komt te staan. Er komt nog een hoop voor.

Bouw om te beginnen eens het stuk met de formulier afhandeling. Ik neem aan dat jullie dat al hebben behandeld?


Ja, ik weet hoe je zeg maar de ingevulde waarde krijgt...

Ik had zoiets maar is helemaal fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
for ($i= ; $i<= ; $i++) {

$rente = $_POST["rente"];
$bedrag = $_POST["bedrag"];

$totaal = $bedrag*(100-$rente/100);
echo "Bedrag " . $totaal . " </br> ";
}

?>
 
Tim Fennis

Tim Fennis

02/02/2011 18:01:19
Quote Anchor link
Het is misschien handig om de syntax van een for-loop te begrijpen.
Run voor de grap dit script eerst eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for ( $i = 0 ; $i < 10 ; $i++ ) {
    echo "$i <\br>";
}

?>


Verander de 0 en de 10 en zie wat er gebeurt.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 18:01:27
Quote Anchor link
$rente = $_POST["rente"]; is onzin. in $rente staat nu hetzelfde als $_POST["rente"] dit is dus dubbelop.

Anyway we beginnen bij het begin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    // Controleren of het formulier is verzonden.
    
        if(){
            
            // De rest van de code.    
        }

?>


Hoe hebben jullie geleerd om te controleren of het formulier is verzonden? Dat mis ik namelijk in je stukje php "Je mist wel meer maar daar komen we later op terug."
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 18:03:22
Quote Anchor link
Mark Coenen op 02/02/2011 18:01:27:
$rente = $_POST["rente"]; is onzin. in $rente staat nu hetzelfde als $_POST["rente"] dit is dus dubbelop.

Anyway we beginnen bij het begin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    // Controleren of het formulier is verzonden.
    
        if(){
            
            // De rest van de code.    
        }

?>


Hoe hebben jullie geleerd om te controleren of het formulier is verzonden? Dat mis ik namelijk in je stukje php "Je mist wel meer maar daar komen we later op terug."


Dat hebben we niet geleerd, maar ik doe dat altijd zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST"){ // Kijken of er een waarde gegeven is

?>


(Op internet gevonden...)
Gewijzigd op 02/02/2011 18:04:15 door Timo Kleinhout
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 18:09:34
Quote Anchor link
Je doet het op de goede manier gelukkig. Maar waarom hebben ze dat jullie niet aangeleerd?

Geef me even een kwartiertje dan werk ik de volledig opdracht uit dan kan ik het wat gemakkelijker uitleggen in stappen.
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 18:13:48
Quote Anchor link
Mark Coenen op 02/02/2011 18:09:34:
Je doet het op de goede manier gelukkig. Maar waarom hebben ze dat jullie niet aangeleerd?

Geef me even een kwartiertje dan werk ik de volledig opdracht uit dan kan ik het wat gemakkelijker uitleggen in stappen.


De leraar legt eigenlijk niet heel veel uit... hij zegt de hele tijd... kijk maar op W3 Schools.

Is goed hoor, neem de tijd! ;-)
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 19:19:19
Quote Anchor link
Sorry er is het een en ander tussen gekomen. Hopelijk kan iemand anders je nog helpen.
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

02/02/2011 19:36:14
Quote Anchor link
Niks aan te doen...

Kan iemand anders mij dan helpen?
 

02/02/2011 20:04:04
Quote Anchor link
Schrijf eens stap voor stap uit op papier wat er moet gebeuren in het script.
Precies zoals je wiskunde doet.
Als het goed is zie je stappen steeds terug komen.
Dan weet je wat je met je for loop moet doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.