Waarde van sessie variabele selecteren in dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

05/01/2012 11:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Dit is waarschijnlijk heel simpel, maar ik kom er zelf niet uit.
Ik heb een dropdown menu, zoals deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<option value=".$row->id.">".$row->name."</option>";
?>


De gekozen ID en Name zijn in een sessie variabele gezet en nu wil ik dat hij automatisch de gekozen waarde selecteert.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:30:14
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2012 11:49:31
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<option value="'.$gekozen_id.'" selected="selected">'.$gekozen_name.'</option>';
?>
Gewijzigd op 05/01/2012 11:51:01 door Ozzie PHP
 
- Mark -

- Mark -

05/01/2012 11:51:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    # Controleren of we de huidige optie als geselecteerd moeten weergeven.
    
        $selected = ($row->id == $_SESSION['id_or_whatever_the_name_is']) ? 'selected="selected"' : '' ;

    
    # Weergeven.
    
        echo '<option value="'.$row->id.'" "'.$selected.'">'.$row->name.'</option>';

?>
Gewijzigd op 05/01/2012 11:52:11 door - Mark -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.