waarde vergelijken met een andere waarde uit een andere tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

09/01/2007 22:46:00
Quote Anchor link
:S lastige topic titel.

ik hoop dat jullie begrijpen.

ik wil data pas weg kunnen schrijven als de waarde leerling_id voorkomt in de tabel leerling_id.

Ik heb een tabel leerling_id met de waarde, leerling_id(PK), voornaam etc.

en een tabel registratie.
in deze tabel worden gegevens va nde leerling opgeslagen.

maar die mag pas opgeslagen worden als er in het teksveld ($_post etc) een leerling_id staat die bekend is in de tabel leerling_id.

Hoe doe ik dit ?

de theorie is simpel maar de code iets lastiger.

if

select * from l.leering_id where l.leerling_id = r.leerling_id

dan mag de waarde weg geschreven worden
else
echo ("erro") ofzo

in mijn ogen moet het ongeveer zoiets worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The master
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:37:56
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/01/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$query
="
SELECT
   leerling_id
FROM
   leerling
WHERE
   leerlin_id="
.intval($_POST['leerlingid']);
$result=mysql_query($query);
if($result){
   if(mysql_num_rows($result)==1){
     //leerling komt voor
     }
   else{
      //leerling komt niet voor
      }
   }

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/01/2007 23:34:00
Quote Anchor link
Is dit niet te doen met 1 sql-statement
(Zat te denken aan Sub-querys)

Volgens mij moet dat kunnen heb alleen geen idee hoe
 
The master

the master

10/01/2007 09:04:00
Quote Anchor link
sub query zat ik ook aan te denken, where also in select * from leerling_id where leerling_id=$_post.

maar is voor mij als beginner erg lastig.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/01/2007 10:10:00
Quote Anchor link
Ik weet wel dat je het met een select query kan doen, maar in een INSERT weet ik het niet.. :S:S

Volgens mij is de manier die ik aangaf de manier om het te doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.