Waarden checkbox toevoegen aan databank

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan DS

Jan DS

05/08/2011 19:12:25
Quote Anchor link
Ik heb 15 selectievakken, nu wil ik de waarden van de geselecteerde selectievakken toevoegen aan een databank.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$checked
= $_POST['sector'];

foreach ($checked as $sector){
  $result = mysql_query("INSERT INTO tblproblemen (id, probleem) VALUES ('".$id."', '".$sector."')");
}

?>

Dit werkt niet. Hoezo?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:30:06
 

05/08/2011 19:23:17
Quote Anchor link
Welke waarde heeft $sector?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/08/2011 19:28:11
Quote Anchor link
Een checkbox heeft een betekenis aan/uit of ja/nee

Maar ja, dit stukje code bevat alle beginners fouten die gemaakt kunnen worden
- geen correcte controles en validaties
- geen controle of er sowieso iets gepost wordt
- geen foutafhandeling op mysql_query
- sql injectie is mogelijk
- er wordt een overbodige variabele aangemaakt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.