waarom krijg ik hiermee geen naam in mijn database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

19/03/2012 11:03:47
Quote Anchor link
hoi iedereen

waarom krijg ik met deze query mijn naam niet in de database?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?
// test deel 1: boven aan de pagina
  
   // errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    //functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  


    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
        {
    
        
        //test deel 2: zet dit waar je query moet

            //de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()

            $sql_insert_user =    "INSERT INTO Paarden(name,geboortejaar,hoogte,vader,vaderMerrie,verkoopPrijs,inkoopPrijs,medischeGegevens,bedrijfsNaam)
                                   VALUES   (
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['geboorteJaar'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['hoogte'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['vader'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['vaderMerrie'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['verkoopPrijs'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['inkoopsPrijs'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['medischeGegevens'])."',    
                                                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bedrijfsNaam'])."'
                                            )"
;

            // Check of query is gelukt    
            if (($result_insert_user = mysql_query($sql_insert_user)) === false)
            {

               // als de query fout is -> foutafhandeling
                echo showSQLError($sql_insert_user,mysql_error(),'Fout bij het invoegen van de gebruiker.');
            }

            else
            {
                //De query is geluk! :)
                
                echo 'Gebruiker is toegevoegt!';
            }
        }

    else
        {
            echo'
                <div id="paard_aanmaken">
                    <form action="" method="POST">
                        <table>
                            <tr>
                                <td>Naam:</td>
                                <td><input type="text" class="input name="name"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Geboortejaar:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="geboorteJaar"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Hoogte:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="hoogte"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Vader:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="vader"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Vader van de merrie:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="vaderMerrie"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Verkoopsprijs:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="verkoopPrijs"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Inkoopsprijs</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="inkoopsPrijs"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Aangeboden door:</td>
                                <td><input type="text" class="input" name="bedrijfsNaam"></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td>Medische gegevens:</td>
                                <td><textarea class="input" name="medischeGegevens"></textarea></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td></td>
                                <td><input type="submit" class="button" value="voeg toe"></td>
                            </tr>
                        </table>
                    </form>
                </div>
            '
;
        }

?>


Toevoeging op 19/03/2012 11:04:24:

error is : Notice: Undefined index: name in /home/ralphtang/domains/ralphtang.webs5.ict-idcollege.nl/public_html/TWSH/page2.php on line 33
Gewijzigd op 19/03/2012 11:14:31 door Ralph van der Tang
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:32:17
 
Bart V B

Bart V B

19/03/2012 11:08:27
Quote Anchor link
Je vergeet je input's af te sluiten.
jou html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><input type="text" class="input name="name" "</td>

En het moet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><input type="text" class="input name="name"></td>


EDIT dit moet je dus bij alle input's doen.
Gewijzigd op 19/03/2012 11:11:11 door Bart V B
 
Gerhard l

gerhard l

19/03/2012 11:10:27
Quote Anchor link
te laat
Gewijzigd op 19/03/2012 11:10:47 door gerhard l
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

19/03/2012 11:13:57
Quote Anchor link
Notice: Undefined index: name in /home/ralphtang/domains/ralphtang.webs5.ict-idcollege.nl/public_html/TWSH/page2.php on line 33
krijg ik nog steeds
 
Bart V B

Bart V B

19/03/2012 11:20:03
Quote Anchor link
quoteje vergeten :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><input type="text" class="input" name="name"></td>
 
Erwin H

Erwin H

19/03/2012 11:20:30
Quote Anchor link
Dan wordt het tijd om eens print_r($_POST) bovenaan je pagina te zetten. Dan wordt de hele $_POST array naar je scherm geprint en kan je zien wat er wel en niet in zit.
 
Bart V B

Bart V B

19/03/2012 11:22:14
Quote Anchor link
Dat zou ik ook hebben geadviseerd Erwin,maar het zit hem echt in de html die fout is/was...

je hebt trouwens ook nog geen connectie met je database :)
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/ralphtang/domains/ralphtang.webs5.ict-idcollege.nl/public_html/page2.php on line 23
Gewijzigd op 19/03/2012 11:27:24 door Bart V B
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

19/03/2012 11:26:50
Quote Anchor link
dank je Bart was idd een quootje vergeten
 
Erwin H

Erwin H

19/03/2012 11:27:49
Quote Anchor link
Ik zie je post nadat ik de mijne had geschreven. Als dat het oplost inderdaad dan is het niet meer nodig. Desalniettemin blijft het een advies dat blijkbaar nog vaak nodig is, want meestal zijn dit soort errors er snel mee te vinden.
 
Bart V B

Bart V B

19/03/2012 11:28:17
Quote Anchor link
Graag gedaan. Lees ook even mijn edit hierboven..
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

19/03/2012 11:44:52
Quote Anchor link
bart die heb ik wel deze pagina wordt ge-include in een pagina waar ik een conectie heb maar bedankt voor t er opletten

Mvg ralph
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.