Waarom niet toegevoegd in sql?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

03/04/2011 01:27:15
Quote Anchor link
Waarom wordt dit niet toegevoegd aan de sql database? Wat doe ik fout?

Quote:
$user2="user";
$password2="wachtwoord";
$database="databasenaam";
mysql_connect(localhost,$user2,$password2);

mysql_query("INSERT INTO tweets_url (keyword, tweet, user, timestamp, ip, clicks) VALUES('$keyword', '$tweet', '$user', '$timestamp', '$ip', 0);");
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:27:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2011 01:33:16
Quote Anchor link
Omdat je foutafhandeling mist, en ik zie ook nergens een constante localhost, die zou eerder tussen single-quotes moeten.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

03/04/2011 01:40:53
Quote Anchor link
Dus ik moet het localhost tussen ' haakjes zetten?('localhost)

En ik heb er error melding bij gezet.
En nu zegt hij Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/wj92/domains/a91.nl/public_html/index.php on line 103

Maar op lijn 103 staat juist de error afhandeling

$rResult = mysql_query($sSQL, $rConnection);
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/04/2011 07:21:44
Quote Anchor link
Ik zie je de $rConnection niet aanmaken..
Dat is precies wat de error zegt:

is not a valid MySQL-Link resource
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

03/04/2011 10:02:01
Quote Anchor link
Ik heb nu dit staat
Quote:
$user2="username";
$password2="wachtwoord";
$database="database";
$rConnection = mysql_connect('localhost',$user2,$password2);

$sSQL = mysql_query("INSERT INTO tweets_url (keyword, tweet, user, timestamp, ip, clicks) VALUES('".$keyword."','".$tweet."', '".$user."','".$timestamp."', '".$ip."', 0);");
$rResult = mysql_query($sSQL, $rConnection);

if(!$rResult)
{
if(DEBUG_MODE)
{
echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error($rConnection)." (".$sSQL.")");
}
else
{
echo("Er ging iets fout met de query");
}
}
else
{
while($aRow = mysql_fetch_assoc($rResult))
{
echo $aRow['id'];
}
}



Toevoeging op 03/04/2011 10:18:01:

Ik krijg de error: Er ging iets fout met de query: Query was empty ()
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2011 11:45:38
Quote Anchor link
Je doet een query op een resultaat van een query.

$sSQL = mysql_query(.....);
$rResult = mysql_query($sSQL, $rConnection);
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

03/04/2011 12:37:51
Quote Anchor link
Moet ik bij de eerste $sSQL dan de mysql_query weghalen?
 
Wesley PHP

Wesley PHP

03/04/2011 12:38:42
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 03/04/2011 12:37:51:
Moet ik bij de eerste $sSQL dan de mysql_query weghalen?


Ja, en ook de haakjes.
Gewijzigd op 03/04/2011 12:39:13 door Wesley PHP
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 12:40:56
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 03/04/2011 12:37:51:
Moet ik bij de eerste $sSQL dan de mysql_query weghalen?


onzinnige vraag, eerst je gedachten zelf uitvoeren alvorens van dit soort zinlose vragen te stellen. Mocht je dan nog steeds problemen ondervinden, wat mij niet zal verbazen, dan kom je weet met relevante code en een duidelijke omschrijving van het probleem en uiteraard ook alle relevante error meldingen erbij posten.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

03/04/2011 14:03:37
Quote Anchor link
Oke bedankt iedereen.

Ik heb nu dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$host = "localhost";
    $user2 = "user";
    $password2 = "pass";
    $database = "database";

$connection = mysql_connect($host,$user2,$password2)
        or die("Could not connect: ".mysql_error());
    mysql_select_db($database,$connection)
        or die("Error in selecting the database:".mysql_error());
    $sql="INSERT INTO `tweets_url` (keyword, tweet, user, timestamp, ip, clicks) VALUES('$keyword','$tweet', '$user','$timestamp', '$ip', 0)";
    echo "Insertion Successful ...";
    
    echo "</table>";
    mysql_close($connection);


Hij zegt nu insertion succesful, maar hij voegt nog steeds niets toe aan database.
En ik weet zeker dat de database gegevens kloppen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 14:11:05
Quote Anchor link
en waar denk jij nu dat die query uitgevoerd word - kip zonder kop situatie -?

Haal ook gelijk die smerige backticks uit je query die horen daar niet thuis.
En zodra je klaar bent kom ik graag een keertje langs om je tabelen bijvoorbeeld te legen, dus protecteer u tegen SQL Injectie.

Blijkbaar is php.net volgen ook heel moeilijk:
http://www.php.net/mysql_connect
http://www.php.net/mysql_select_db
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_errno
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc


Maar ja dan nog zijn er naast deze documentatie uiteraard ook nog andere bronnen, zoals tutorials die ergens op phphulp moeten zijn te vinden of elder op het web.
Gewijzigd op 03/04/2011 14:14:47 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2011 14:13:13
Quote Anchor link
Nu heb je het tegenovergestelde.
Eerst een query over een query en nu helemaal geen query.

Toevoeging op 03/04/2011 14:16:40:

echo "Insertion Successful ...";

Dit is een nutteloze opmerking omdat je dit nergens hebt gecontroleerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.