Waarom werkt INSERT INTO niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:42:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een vraag over het onderstaande php script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
        $dbhost
= 'mysql8.000webhost.com';
$dbuser = '************';
$dbpass = '************';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die('Error connecting to mysql-database');

$dbname = 'a1431118_db';
mysql_select_db($dbname);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if ($_POST['Toevoegen'])
{


$query="INSERT INTO
'nieuws' (
'Id',
'Datum',
'Bericht',
'Auteur'
)
VALUES
(
NULL,
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Datum'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Bericht'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Auteur'])."'
)"
;
mysql_query($query) or die (mysql_error());
//query uitoefenen
echo "Toegevoegd!";
}
elseif ($error) {
?>



<?php echo "error" ?><br><br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga Terug</a>
<?php
}
}

if (!$_POST['Toevoegen'])
{

?>

<h2>Nieuws toevoegen</h2> <br />
<form method="post" action="">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr><td>Datum:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Datum"></td></tr>
<tr><td>Bericht:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Bericht"></td></tr>
<tr><td>Auteur</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Auteur"></td></tr>

</select></td></tr>


<tr><td>
<input type="Submit" name="Toevoegen" value="Toevoegen">
</td></tr>
</table>
</form>
<?php } ?>
[CODE]

Ik krijg namelijk deze fout als ik op de knop toevoegen klik:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test'' at line 2

Het is de bedoeling dat een gebruiker nieuws kan toevoegen aan de tabel 'nieuws', waarna dat op een andere pagina wordt weergeven. Maar ik snap het niet, want als ik de query echo dan komt er dit:
INSERT INTO 'nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test', 'test' )

En volgens mij is dat goed toch?
Gewijzigd op 04/07/2011 16:44:11 door Stijn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:17:20
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2011 16:45:10
Quote Anchor link
Als je quotes om een kolom- of veldnaam zet dan wordt het gezien als tekst. Dus quotes weghalen.
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:50:14
Quote Anchor link
Aha, bedankt! Alleen krijg ik nu de fout: Column 'Id' cannot be null
Wat op zich wel logisch is, want het is de primary key, maar het is de bedoeling dat id automatisch wordt ingevuld naar het volgende nummer.
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:00:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$datum
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$bericht= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$auteur= mysql_real_escape_string($_GET['auteur']);

$query = 'insert into nieuws (datum, bericht, auteur)values("'.$datum.'","'.$bericht.'","'.$auteur.'")';
?>

Dat zou moeten werken. mySQL vult 'id' zelf al in, mits goed ingesteld (auto increment, AI).
Gewijzigd op 04/07/2011 17:03:28 door Kevin Ellen
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 17:09:33
Quote Anchor link
Bedankt! Het werkt nu zoals ik wil :)
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:16:29
Quote Anchor link
Geen probleem. Een kleine tip, soms is het gemakeklijker voor het overzicht om variabelen te gebruiken zoals ik net heb gedaan. En natuurlijk is -"- niet zo lekker als -'- in dit geval, anders moet je gaan escapen of gekke dingen gaan doen ;)

Succes verder!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:35:53
Quote Anchor link
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Gewijzigd op 04/07/2011 18:45:16 door Obelix Idefix
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:41:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:46:22
Quote Anchor link
@Kevin: Maar nergens blijkt dat het gaat om de datum van vandaag, dus of date() gebruikt kan worden, is mij niet bekend.
 

04/07/2011 20:13:02
Quote Anchor link
Formulieren horen niet in tabellen.


Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.


Hier heeft het wel de voorkeur om variabelen aan te maken, aangezien je dan zo weet dat deze variabele veilig is om te gebruiken.
Kevin Ellen op 04/07/2011 18:41:34:
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.

Je gebruikt ook geen date, maar gewoon mysql date and time functions zoals NOW()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.