Waarom werkt INSERT INTO niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:42:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een vraag over het onderstaande php script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
        $dbhost
= 'mysql8.000webhost.com';
$dbuser = '************';
$dbpass = '************';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die('Error connecting to mysql-database');

$dbname = 'a1431118_db';
mysql_select_db($dbname);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if ($_POST['Toevoegen'])
{


$query="INSERT INTO
'nieuws' (
'Id',
'Datum',
'Bericht',
'Auteur'
)
VALUES
(
NULL,
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Datum'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Bericht'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Auteur'])."'
)"
;
mysql_query($query) or die (mysql_error());
//query uitoefenen
echo "Toegevoegd!";
}
elseif ($error) {
?>



<?php echo "error" ?><br><br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga Terug</a>
<?php
}
}

if (!$_POST['Toevoegen'])
{

?>

<h2>Nieuws toevoegen</h2> <br />
<form method="post" action="">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr><td>Datum:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Datum"></td></tr>
<tr><td>Bericht:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Bericht"></td></tr>
<tr><td>Auteur</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Auteur"></td></tr>

</select></td></tr>


<tr><td>
<input type="Submit" name="Toevoegen" value="Toevoegen">
</td></tr>
</table>
</form>
<?php } ?>
[CODE]

Ik krijg namelijk deze fout als ik op de knop toevoegen klik:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test'' at line 2

Het is de bedoeling dat een gebruiker nieuws kan toevoegen aan de tabel 'nieuws', waarna dat op een andere pagina wordt weergeven. Maar ik snap het niet, want als ik de query echo dan komt er dit:
INSERT INTO 'nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test', 'test' )

En volgens mij is dat goed toch?
Gewijzigd op 04/07/2011 16:44:11 door Stijn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 01:39:10
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2011 16:45:10
Quote Anchor link
Als je quotes om een kolom- of veldnaam zet dan wordt het gezien als tekst. Dus quotes weghalen.
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:50:14
Quote Anchor link
Aha, bedankt! Alleen krijg ik nu de fout: Column 'Id' cannot be null
Wat op zich wel logisch is, want het is de primary key, maar het is de bedoeling dat id automatisch wordt ingevuld naar het volgende nummer.
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:00:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$datum
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$bericht= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$auteur= mysql_real_escape_string($_GET['auteur']);

$query = 'insert into nieuws (datum, bericht, auteur)values("'.$datum.'","'.$bericht.'","'.$auteur.'")';
?>

Dat zou moeten werken. mySQL vult 'id' zelf al in, mits goed ingesteld (auto increment, AI).
Gewijzigd op 04/07/2011 17:03:28 door Kevin Ellen
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 17:09:33
Quote Anchor link
Bedankt! Het werkt nu zoals ik wil :)
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:16:29
Quote Anchor link
Geen probleem. Een kleine tip, soms is het gemakeklijker voor het overzicht om variabelen te gebruiken zoals ik net heb gedaan. En natuurlijk is -"- niet zo lekker als -'- in dit geval, anders moet je gaan escapen of gekke dingen gaan doen ;)

Succes verder!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:35:53
Quote Anchor link
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Gewijzigd op 04/07/2011 18:45:16 door Obelix Idefix
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:41:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:46:22
Quote Anchor link
@Kevin: Maar nergens blijkt dat het gaat om de datum van vandaag, dus of date() gebruikt kan worden, is mij niet bekend.
 

04/07/2011 20:13:02
Quote Anchor link
Formulieren horen niet in tabellen.


Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.


Hier heeft het wel de voorkeur om variabelen aan te maken, aangezien je dan zo weet dat deze variabele veilig is om te gebruiken.
Kevin Ellen op 04/07/2011 18:41:34:
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.

Je gebruikt ook geen date, maar gewoon mysql date and time functions zoals NOW()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.