Waarom word de gebruiker niet doorgezonden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart

Bart

30/07/2005 09:54:00
Quote Anchor link
Hallo,

Waarom wil dit met ranken niet werken? Ik kan er maar geen fout in vinden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
error_reporting(E_All);

session_start();

if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["rank"]) {

    $passgecodeerd = md5($_POST["password"]);
    $username = $_POST["username"];
    $rank = $_POST["rank"];

    $_SESSION("username");
    $_SESSION("passgecodeerd");
//    $_SESSION("rank");
    $rank = $_GET['rank'];
    


    if($rank == "admin")
{

    include ("admin.php");
}

    if($rank == "gebruiker")
{

   include ("user.php");
}

}
else {
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:56:27
 
Casper

Casper

30/07/2005 10:15:00
Quote Anchor link
ik weet niet wat voor foutmelding je krijgt..

maar volgens mij moet $_SESSION zo:

$_SESSION['username'] = "de naam";

en je heb wel een sessie gezet, maar ik weet niet of hij een waarde moet hebben?

maar zou je ff de foutmelding willen posten
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:39:00
Quote Anchor link
het rare is ik krijg geen foutmelding
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:41:00
Quote Anchor link
maar dit is login.php en niet functie.php
Gewijzigd op 30/07/2005 10:44:00 door Bart
 
Alfred -

Alfred -

30/07/2005 10:44:00
Quote Anchor link
Quote:
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["rank"]) {


Quote:
$rank = $_GET['rank'];


Quote:
if($rank == "admin")
{
include ("admin.php");
}
if($rank == "gebruiker")
{
include ("user.php");
}


Bekijk dit eens? Je begint met $_POST, dan ineens $_GET, met gevolg dat $rank leeg blijft, en dus niet doet...
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:45:00
Quote Anchor link
maar welke moet ik dan gebruiken?
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:48:00
Quote Anchor link
Moet ik dan $_POST gebruiken of $_GET?
 
Alfred -

Alfred -

30/07/2005 10:51:00
Quote Anchor link
Lijkt me $_POST... Hoewel dit "inlogsysteem" zo lek is als een zeef...
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:52:00
Quote Anchor link
wat kan ik er dan nog meer aan verbeteren?
 
Jelmer -

Jelmer -

30/07/2005 10:52:00
Quote Anchor link
Dat moet jij zelf weten, aangezien het jouw programma is. GET wordt doorgegeven via de URL, maar ik neem aan dat je dat al wist.

PS: $_SESSION is een array, dus [] zijn benodigd. Functies gebruiken ()
 
Bart

Bart

30/07/2005 10:54:00
Quote Anchor link
Ok... maar euhm hij stuurd hem nog steeds niet door. naar de pagina waar de gebruiker of admin heen moet. dus wat kan dan nog meer het prbleem zijn?
 
Han eev

Han eev

30/07/2005 11:39:00
Quote Anchor link
als je 'Doorsturen' bedoelt moet je het met
header("location: lalala.php");
doen
 
Bart

Bart

30/07/2005 13:09:00
Quote Anchor link
Ook dat werkt niet.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/07/2005 14:09:00
Quote Anchor link
Rafael:
Lijkt me $_POST... Hoewel dit "inlogsysteem" zo lek is als een zeef...


Dit vind ik als beginner interessant om te lezen want bij mij als dus beginnend php'ster vraag ik me dan meteen af WAT is er dan zo lek als een mandje?

Wanneer je dit constateerd vertel dan ook het waarom anders leren de newbies (zoals ik) nog niets en dat is toch het doel van dit forum of mis ik iets?

Groet, lissy

PS ik ben hier lid om wat te leren en ja ik vraag veel...
 
Bart

Bart

30/07/2005 14:21:00
Quote Anchor link
Groot gelijk Lissy!
 
Alfred -

Alfred -

30/07/2005 14:38:00
Quote Anchor link
Wel, de rang van een lid wordt doorgestuurd via POST... ALLES wat met een formulier verzonden wordt, kan je vervalsen, dus ook je rang... Je kan jezelf admin maken zonder moeite... :) En zeker als het met GET verstuurd wordt, dat maakt het nog gemakkelijker...

Voor de rest, wachtwoord opslaan in sessie, is een big nono... Je hebt hier geen nut van, en het is onveilig, ook al is het gecodeerd... Waarom onveilig? Session hack.. Dan brute force erop, en je hebt gelijk een woord waarmee je binnenkan, daarom niet hetzelfde, maar wel een met dezelfde hash...
Gewijzigd op 30/07/2005 14:39:00 door Alfred -
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/07/2005 14:47:00
Quote Anchor link
Dank je wel voor de uitleg!!

Nu kan ik wat gaan sleutelen en kijken wat ik kan veranderen en verbeteren!!

Nog 1 vraag: wat is een "hetzelfde hash"?

Groet, lissy
 
Alfred -

Alfred -

30/07/2005 14:56:00
Quote Anchor link
Als je iets codeert met md5, kan het gebeuren dat er meerdere woorden dezelfde "code" hebben... Dat is dan dezelfde "hash"
 
Bart

Bart

30/07/2005 15:14:00
Quote Anchor link
maar dat doet hij volgens mij ook niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.