Wachtwoord beveiliging (advies)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

13/03/2019 20:56:11
Quote Anchor link
Ik ben denk zo een 5+ jaartjes lis op dit prachtige forum en destijds heb ik een account gemaakt met een wachtwoord van minder dan 7 karakters en geen enkele hoofdletter of andere karakters die de veiligheid verhogen.

Ik snap dat de gebruiker zelf maar moet zorgen dat je wachtwoord goed is maar als php forum zou ik hier zeker op valideren door minimaal een hoofdletter en apart teken te gebruiken mocht dit nog niet het geval zijn, zoals aangegeven mijn account is 5+ jaren geleden aangemaakt.

Gr Furio
 
PHP hulp

PHP hulp

26/01/2021 18:24:59
 
Michael -

Michael -

13/03/2019 21:35:40
Quote Anchor link
Onzin. Het is nooit bewezen dat een wachtwoord met speciale tekens veiliger is. Het voorkomt dat iemand 123456 gebruikt, maar het feit dat je op elke site een ander wachtwoord krijgt aangezien de 1 een hoofdletter wil en de ander een speciaal teken, het niet kan onthouden, het ergens opschrijft, maakt het juist zwak.
Sowieso kan je beter wachtzinnen maken, dan een moeilijk te onthouden wachtwoord.

Laat het a.u.b. zo :-) Ik zit niet te wachten op een verplichte wachtwoord reset. Op deze site heb ik nou ook niet bepaald iets te verbergen.

Edit:

Check eens https://howsecureismypassword.net/ en https://www.grc.com/haystack.htm

Ik ben dan wel nieuwsgierig hoe de wachtwoorden worden opgeslagen aangezien deze site al lang geleden is gebouwd. Plain? MD5? ;-)


https://imgs.xkcd.com/comics/password_strength.png
Gewijzigd op 13/03/2019 21:40:31 door Michael -
 
Furio Scripting

Furio Scripting

25/03/2019 15:58:47
Quote Anchor link
Wat is er onzin aan? Het is allang bewezen dat een brute force op een woord uit een woordenboek veel makkelijker te kraken is dan een woord met speciale tekens etc.... tuurlijk zijn wachtwoorden altijd te kraken maar een simpel wachtwoord toestaan zoals een woord is niet iets wat ik vaak nog tegenkom.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.