Wachtwoord controleren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »
Nigel

Nigel

11/02/2009 22:27:00
Quote Anchor link
Je hoeft me code niet helemaal door te lezen (A)

Ik wou namelijk in een register script wachtwoord controleren toevoegen.

Dus dat je die 2 keer moet invoeren en dat hij die vergelijkt met elkaar en dan pas door gaat.

Nu heb ik iets gedaan(wat blijkbaar niet goed is.

Ik heb een regeltje toegevoegd voor wachtwoord. pasword1. (textveld)

Deze heb ik boven in meegenomen.

Maar nu registreert die als ik 1 veld invoer niet.

Als ik 2 velding invoer wel.
maar als ik 2 verschillende waardes in de velden invoer registreert die ook maar dan maakt die van de wachtwoorden denk ik een soort mengel moesje. en kan je dus nooit inloggen.(Geprobeert)

Heb = == =1 geprobeert maar helpt niet .
Waarschijnlijk heb ik te makkelijk gedacht om hem er tussen te zetten.

if($_POST['username'] != "" && $_POST['password'] = $_POST['password1'] != "" && $_POST['email'] != "" && $_POST['websitename'] !=

Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
<?php

echo "<h1>Aanmelden</h1>";

if(isset($_SESSION['userid'])) {
    echo "U kunt geen gebruiker aanmelden, omdat u bent ingelogd.";
    exit;
}


if(isset($_POST['submit']))
    if(empty($_POST['username'])) { echo "U Heeft geen wachtwoord in gevult";}
    
if(empty($_POST['password']) || empty($_POST['password1']))
{
echo 'u heeft een van de wachtwoorden niet ingevuld'; }
      
      if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
      {
echo 'wachtwoorden komen niet overeen'; }    
    
if(empty($_POST['email'])) { echo "U heeft uw email adres niet ingevult.";}

if(empty($_POST['websitename'])) { echo "U moet een website naam opgeven";}

if(empty($_POST['description'])) { echo "U moet een website beschrijving invullen";}

if(empty($_POST['url'])) { echo "U moet een Websitenaam invullen.";
}
else {

        $query = "SELECT * FROM users WHERE username = '".$_POST['username']."' OR email = '".$_POST['email']."' OR ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' LIMIT 1";
        $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
        while($record = mysql_fetch_object($sql)){
        $fout = 1;
        }

                
        if(!isset($fout)) {
            $query = "INSERT INTO users (username, password, email, ip) VALUES ('".$_POST['username']."', '".md5($_POST['password'])."', '".$_POST['email']."', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
        
            $query = "SELECT * FROM users WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
            while($record = mysql_fetch_object($sql)){
                $userid = $record->id;
            }


            $query = "INSERT INTO websites (userid, name, description, url) VALUES ('$userid', '".$_POST['websitename']."', '".$_POST['description']."', '".$_POST['url']."')";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
            
            echo "Uw account is succesvol aangemaakt!<br>
                  U kunt nu inloggen in het inlogscherm.<br>
                  Er wordt nu een e-mail verstuurd met uw accountdetails."
;
                  
                          $to      = "".$_POST['username']." <".$_POST['email'].">";
                        $subject = "Accountdetails $titel Account";
                        $message = "Beste ".$_POST['username'].",
        
U heeft zojuist een account aangemaakt op $titel.
Dit zijn de details van uw account:

Gebruikersnaam:    "
.$_POST['username']."
Wachtwoord:        "
.$_POST['password']."

Met vriendelijke groet,
$titel"
;
                    
                        $headers = "From: $titel <$emailadres>\r\n'Reply-To: $titel <$emailadres>'\r\n'X-Mailer: PHP/' . phpversion()";
                        mail($to, $subject, $message, $headers);
                  
        if(isset($_POST['ref'])) {
            $query = "INSERT INTO referrals (referral_id, user_id) VALUES (".$_POST['ref'].", $userid)";
            $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
        }
                        
                                  
                  
        }
else {
            echo "Deze gebruikersnaam, dit e-mailadres of dit ip-adres is al in gebruik!";
        }
else {
    
?>

    <form method='POST' action='?pagina=registreren'>
  <table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='22'>
  <tr>
    <td colspan='2'><b>Inloggegevens</b></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Gebruikersnaam:&nbsp&nbsp</td>
    <td><input type='text' name='username' size='20'></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Wachtwoord:</td>
    <td><input type='password' name='password' size='20'></td>
  </tr>
   <tr>
    <td> Herhaal Wachtwoord:</td>
    <td><input type='password1' name='password1' size='20'></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>E-mailadres</td>
    <td><input type='text' name='email' size='30'></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan='2'><b>Websitegegevens</b></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Naam website:</td>
    <td><input type='text' name='websitename' size='30'></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Omschrijving:</td>
    <td><input type='text' name='description' size='30'></td>
  </tr>
  
  <?php
  if(isset($_GET['ref'])) {
      echo "<input type='hidden' name='ref' value='".$_GET['ref']."'>";
  }

  ?>

  <tr>
    <td>URL</td>
    <td><input type='text' name='url' size='30'></td>
  </tr>
  </table>
  <p><input type='submit' value='Aanmelden' name='submit'></p>
</form>    

<?php
    
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:30:34
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2009 23:09:00
Quote Anchor link
Je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Nigel schreef op 11.02.2009 22:27:
Je hoeft me code niet helemaal door te lezen

Geef dan direct alléén de relevante code en geen compleet script.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

12/02/2009 00:10:00
Quote Anchor link
niet: $_POST['password'] = $_POST['password1']
maar: $_POST['password'] == $_POST['password1']
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

12/02/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
//Even wijzigen in
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
[
/code]

Waarom de ene keer wel juiste quotes gebruiken de andere keer niet? En "". aan het begint kan je weg laten.
 
Justin S

Justin S

12/02/2009 10:27:00
Quote Anchor link
Beste oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
{

     echo 'wachtwoorden komen niet overeen';
}
else{
     echo 'wachtwoorden zijn goedgekeurd';
}

?>


EDIT: ik zie dat phpnewbie me al voor was.


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
    if($_POST['username'] != "" && $_POST['password'] = $_POST['password1'] != "" && $_POST['email'] != "" && $_POST['websitename'] != "" && $_POST['description'] != "" && $_POST['url'] != "" && eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $_POST['email'])) ?>

Waarom check je op deze wijze of alles is ingevuld?
Je kan hier beter losse error's van maken, vind ik persoonlijk netter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if(empty($_POST['username'])
{
echo 'U heeft geen gebruikersnaam ingevuld.'; }

if(empty($_POST['password']) && empty($_POST['password1'])
{
echo 'u heeft een van de wachtwoorden niet ingevuld';
}
else{
      if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
      {
echo 'wachtwoorden komen niet overeen'; }
}


// en zo verder

[/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

12/02/2009 10:54:00
Quote Anchor link
En natuurlijk een variabele maken zodat je weet dat er een fout is opgetreden.

Alleen hoe gebruik jij je tabs?

Ik zou zoiets maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(empty($_POST['username'])
{

    $aError[] = 'U heeft geen gebruikersnaam ingevuld.';
}


if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
{

    $aError[] = 'Wachtwoorden komen niet overeen.';
}

elseif(strlen($_POST['password']) <= 4)
{

    $aError[] = 'Wachtwoord moet groter zijn dan 4 tekens.';
}[
/code]
Boven dit stukje zet je $aError = ''; neer.

Onder deze controles controleer je of $aError een array is. Indien dit zo is, is er een fout opgetreden. Deze kun je met [php]implode[/php]() achter/onder elkaar zetten.
 
Nigel

Nigel

12/02/2009 16:15:00
Quote Anchor link
Oke bedankt allemaal voor de reactie :)

Ik ga nu eerst proberen Losse errors te maken.

En implode snap ik nog niet echt dus die laat ik op dit moment even achterwegen. Die is voor de volgende keer. :)
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

12/02/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 12.02.2009 10:54:
Boven dit stukje zet je $aError = ''; neer..


Dat moet natuurlijk $aError = array(); zijn
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

12/02/2009 16:19:00
Quote Anchor link
Hoeft niet Citroen.
 
Nigel

Nigel

12/02/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if(empty($_POST['username'])
{
echo 'U heeft geen gebruikersnaam ingevuld.'; }

if(empty($_POST['password']) && empty($_POST['password1'])
{
echo 'u heeft een van de wachtwoorden niet ingevuld';
}
else{
      if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
      {
echo 'wachtwoorden komen niet overeen'; }
}


// en zo verder
[/code]
Word dan als de eerste is gecontroleert het process afgebroken
Of stuurt die dan als er niks is ingevult een lege waarde daar de database?


Moet ik dan niet ?

[
code][code]<?php
if(empty($_POST['username'])
{
echo 'U heeft geen gebruikersnaam ingevuld.';
}
else {
   if(empty($_POST['password']) && empty($_POST['password1'])
   {
echo 'u heeft een van de wachtwoorden niet ingevuld';
}
else{
      if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
      {
echo 'wachtwoorden komen niet overeen'; }
}
else {

// en zo verder [/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
De && (and) moet sowieso een or zijn.
 
Nigel

Nigel

12/02/2009 16:54:00
Quote Anchor link
Oke ik heb nu dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?phpif(isset($_POST['submit'])) {
    if(empty($_POST['username']) { echo "U Heeft geen wachtwoord in gevult";}
    
if(empty($_POST['password']) || empty($_POST['password1'])
{ echo 'u heeft een van de wachtwoorden niet ingevuld';
}else{
      if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
      { echo 'wachtwoorden komen niet overeen'; }    
    
if(empty($_POST['email'])
{ echo "U heeft uw email adres niet ingevult.";}

if(empty($_POST['websitename'])
{ echo "U moet een website naam opgeven";}

if(empty($_POST['description'])
{ echo "U moet een website beschrijving invullen";}

if(empty($_POST['url'])
{ echo "U moet een Websitenaam invullen.";} ?>


Maar nu kom ik het volgende tegen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $_POST['email']))?>


Dit checkt of een email goed is opgebouwd (denk ik).

hoe zet ik dit goed.

want ik kan niet zeggen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
If eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$",== $_POST['email']))?>


Daar klopt dan helemaal niks meer van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/02/2009 17:04:00
Quote Anchor link
Waarom die ==? eregi(). Volgens mij retourneert eregi een 1 of 0, in een if alszijnde true of false. Genoeg dus om een if voorwaarde te laten lopen. Ik zou overigens wel preg_match() gebruiken i.p.v. eregi(), wat nl. vervangen gaat worden in PHP6. Preg_match() werkt ongeveer hetzelfde, behalve dat je een begin en eind teken op moet geven in de regex.

^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$

wordt

/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$/
 
Nigel

Nigel

12/02/2009 17:15:00
Quote Anchor link
Dus het word dan??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php preg match("/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$/" $_POST['email']))[/code]

Ik weet niet Hoeveel ) er achter moeten eerlijk gezegt.

En .info email adressen accepteert hij niet. kan ik dan simpel weg {2,3} veranderen in {2,4}  ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
Nigel

Nigel

12/02/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Ik heb nu de code herpost met alles verandert. (eerste post bovenin)

Ik heb de email controle er nog maar even uit gelaten.

Maar nu krijg ik een error.

Parse error: parse error in E:\wamp\www\klik\register.php on line 76

Maar ik heb geen flauw idee wat ik nu fout heb gedaan ??

PS: ik zie nu dat ik dubbele post heb geplaatst. Sorry daar voor.


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 
Justin S

Justin S

12/02/2009 23:12:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 12.02.2009 10:54:
En natuurlijk een variabele maken zodat je weet dat er een fout is opgetreden.

Alleen hoe gebruik jij je tabs?

Ik zou zoiets maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if(empty($_POST['username'])
{

    $aError[] = 'U heeft geen gebruikersnaam ingevuld.';
}


if($_POST['password'] != $_POST['password1'])
{

    $aError[] = 'Wachtwoorden komen niet overeen.';
}

elseif(strlen($_POST['password']) <= 4)
{

    $aError[] = 'Wachtwoord moet groter zijn dan 4 tekens.';
}[
/code]
Boven dit stukje zet je $aError = ''; neer.

Onder deze controles controleer je of $aError een array is. Indien dit zo is, is er een fout opgetreden. Deze kun je met [php]implode[/php]() achter/onder elkaar zetten.[/quote]

Had het even snel op phphulp gescript in het reactieformuliertje, geen zin gehad de zooi in dreamweaver oid te maken. Kunnen ook wat foutjes in zitten, maar het is de bedoeling dat de TS uiteindelijk zelf zijn script maakt toch ;-)..
 
Nigel

Nigel

13/02/2009 22:49:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen?

Het lukt mij zelf niet om de error eruit te vissen.
Ik heb gekeken maar naar mij weten geen haakjes puntjes verkeerd gezet.

PS: Waar staat TS voor;) ik neem aan dat het op mij doelt maar waarvan is dat de afkorting?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nigel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.