Wachtwoord hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 16:59:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een registratieformulier aangemaakt, en gebruikers kunnen hun gebruikersnaam en wachtwoord gewoon opgeven. En deze worden dan in de mysql database opgeslagen.

Ik gebruik niet meer dan volgende regel hiervoor.
mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$password')");

Maar de wachtwoorden worden gewoon als tekst opgeslagen in mijn mysql tabel(varchar). Hoe kan ik dit beter beveiligen zodat het wachtwoord gehashed word. En hoe unhash in het terug zodat ze nog wel steeds kunnen aanmelden?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:59:08
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:04:29
Quote Anchor link
Hashen = eenrichtingsverkeer. Je kunt een hash niet terugvertalen.

Als iemand zijn/haar wachtwoord verliest moeten ze maar een nieuwe opvragen middels hun e-mail.

Er zijn TIG manieren om wachtwoorden te versleutelen. Afhankelijk van hoe veilig deze moet zijn maak je een keuze. De manier waarop je loginmechanisme werkt en hoe sterk je wachtwoorden moeten zijn dragen ook aan deze veiligheid bij. Tis maar net hoeveel tijd/geld/moeite je hier in wilt steken.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:06:40
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Wat is dan een goede manier om je wachtwoord te versleutelen? Mag iets simpels zijn, maar gewoon zodat iemand die de tabellen uitleest van je database dat ze niet de wachtwoord kunnen lezen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:15:47
Quote Anchor link
Als iemand je tabellen kan uitlezen (en kan wijzigen?) dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit wel? :]

Je zou MD5() kunnen gebruiken (maar deze is verouderd, ik hoor op de achtergrond nu al het boe-geroep van puristen), of wellicht beter SHA1() (edit: of misschien ook niet meer, leest dit).

En als je PHP-versie nieuwe genoeg is (>= 5.5.0) kun je password_hash gebruiken.

Er zijn waarschijnlijk ook een hoop topics over password hashing in PHP te googlen.
Gewijzigd op 08/03/2015 17:17:20 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:20:04
Quote Anchor link
PHP 5 >= 5.5.0
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$password
= '12345';
$hash = password_hash($password, 'sha256');
echo $hash;
?>


Als een gebruiker wil inloggen dan vergelijk je niet meer de paswoorden maar de hashes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$hash
= password_hash($_POST['password'], 'sha256');

if($row = mysqli_fetch_assoc()) {
    if($hash === $row['hash'])
        // password ok
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2015 17:34:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:27:59
Quote Anchor link
en hoe kunnen gebruikers dan inloggen? Want dan zouden ze hun hash moeten weten vooraleer ze hiermee kunnen inloggen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:31:31
Quote Anchor link
Lees mijn laatste post nog eens goed door? ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:32:24
Quote Anchor link
Nee, je vertaalt hun wachtwoord opnieuw naar de bijbehorende hash. En deze vergelijk je dan met wat opgeslagen is in de database.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:32:48
Quote Anchor link
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:33:36
Quote Anchor link
Ronnie Peeters op 08/03/2015 17:32:48:
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)


ja dacht ik al dat gebeurt zo vaak!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:46:23
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutbooschap
Fatal error: Call to undefined function password_hash()
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 17:50:00
Quote Anchor link
http://www.sitepoint.com/hashing-passwords-php-5-5-password-hashing-api/

Lees dat a.u.b.

Je kunt het gebruiken vanaf PHP 5.3.7, tot PHP 5.5.0 moet je wel de password_compat files includen zoals je gelezen hebt.

Lees daarna a.u.b. ook nog http://www.sitepoint.com/series/avoid-the-mysql-extension/

Ik weet dat veel lezen minder leuk klinkt dan wat programmeren, debuggen en een resultaat krijgen waar je een goed gevoel over kan hebben. Maar het geeft een nog beter gevoel wanneer je weet dat je code hebt geschreven die net en veilig is!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:56:47
Quote Anchor link
Hmm kan het ook zonder een extra api te installeren? Ik kan namelijk niets op de server zelf veranderen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 18:07:33
Quote Anchor link
Welke PHP versie draai je?
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 18:23:47
Quote Anchor link
PHP/5.4.17
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:00:39
Quote Anchor link
Waarschijnlijk hoef je geen extra API te installeren sinds mysqli sinds PHP 5 expliciet uitgezet moet worden tijdens compilatie. Probeer een connectie te maken, als PHP niet zeurt dat de MySQLi class niet beschikbaar is zit je goed.

password_* functies zijn niet beschikbaar, maar zijn toch alleen maar wrapper functies voor functionaliteit die beschikbaar is sinds PHP 5.3.7.
Dus inplaats van password_* functies geschreven in C zul je password_* functies geschreven in PHP moeten gebruiken door een bestand te includen op de pagina's waar je de functies nodig hebt. Zie de notitie over "password_compat" in dat artikel.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:24:04
Quote Anchor link
Heb even wat gepruld maar krijg het niet klaar met die password_compat? (tenzij je me op de juiste weg kan helpen)
Kan het ook met crypt? dat ben ik ook vaak tegengekomen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:30:01
Quote Anchor link
Het kan ook met crypt. Dat password_compat maakt gebruikt van crypt: https://github.com/ircmaxell/password_compat/blob/master/lib/password.php#L155

Maar laten we beginnen met wat je geprobeerd hebt. Code, foutmeldingen etc.
Oh, en heb je dat artikel doorgenomen? Zo ja, hoe aandachtig?
Gewijzigd op 08/03/2015 19:35:09 door Dos Moonen
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

08/03/2015 19:39:15
Quote Anchor link
je kan ook gewoon standaard MD5 gebruiken alleen dan moet je wel salt en paper gebruiken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$salt
= "a:@:ER:$:TFFG:$1234:$$$EaDS:bv:";
$pepper = "15244145464:fdsasfdfdsafdfd:ERDSDE$#$DDSFD:DFDFDAWA@:@$$!!@#:";
mysqli_query($connect,"INSERT INTO users (username, password) VALUES ('".mysqli_real_escape_string($username)."',
 '"
.mysqli_real_escape_string(md5(md5($salt.$_POST['pass'].$pepper)))."'')");
?>


in principe is dit veilig zat.
Gewijzigd op 08/03/2015 19:43:55 door Eeyk Vd noot
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:41:17
Quote Anchor link
$hash = '$2y$04$usesomesillystringfore7hnbRJHxXVLeakoG8K30oukPsA.ztMG';
$test = crypt("$password", $hash);

mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$test')");

Dit heb ik in mijn registratiepagina staan, zo komt hij wel in onleesbare tekst te staan in de tabel. Maar nu weet ik niet goed hoe ik mijn loginpagina moet aanpassen zodat ik hem daar kan uncrypten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    session_start();
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);

    mysql_connect("localhost", "root","usbw") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("first_db") or die("Cannot connect to database");
    $query = mysql_query("SELECT * from users WHERE username='$username'");
    $exists = mysql_num_rows($query);
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    if($exists > 0) //IF there are no returning rows or no existing username
    {
        while($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {

            $table_users = $row['username'];
            $table_password = $row['password'];
        }

        if(($username == $table_users) && ($password == $table_password))
        {

                if($password == $table_password)
                {

                    $_SESSION['user'] = $username;
                    header("location: home.php");
                }
                
        }

        else
        {
            Print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }

    }

    else
    {
        Print '<script>alert("Incorrect Username!");</script>';
        Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2015 19:42:31
Quote Anchor link
Het schijnt zo te zijn hoe vaker je een md5() hash weer hashed, dat de kans op een 'collission' groter is?
In ieder geval wordt het niet geadviseerd. Ikzelf ben ook een voorstander van password_hash(). Een salt is sowieso een goed idee om 'dictionairy-attacks' tegen te gaan.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.