Wachtwoord werkt alleen met cijfers.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 18:59:00
Quote Anchor link
Gisteren kreeg ik een fraai stukje code om een INSERT query te maken.
Omdat ik in de ontwikkelingsfase zit, wil ik het wachtwoord nog niet versleutelen, dat komt als alles draait.
Wat mij opvalt is dat het wachtwoord gedeelte uitsluitend met getallen werkt.
In de database staat het wachtwoord op varchar(20).
zodra er een letter inzit krijg ik: Fout opgetreden in query.

VALUES
(
NOW(),
$wachtwoord,
'".mysql_real_escape_string($email)."'
)
";

Waar maak ik een fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 18:08:54
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 19:03:00
Quote Anchor link
Hoe ziet de variable $wachtwoord eruit?

Edit:


Waarom wil je eerst zonder md5 doen? Zo moeilijk is dat niet. je slaat hem op als MD5 en selecteerd hem als MD5, Paar letters extra kost het.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Het wordt gemaakt met een klein programma.
Als ik onder $alfa ook letters zet werkt de query niet.
Met alleen cijfers, zoals nu werkt het prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

$password_length
= 6;

function
make_seed() {
  list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
  return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}


srand(make_seed());

$alfa = "1234567890";
$wachtwoord = "";
for($i = 0; $i < $password_length; $i ++) {
  $wachtwoord .= $alfa[rand(0, strlen($alfa))];
}
    

echo $email."<br><br>";
echo $wachtwoord."<br><br>";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2009 19:35:00
Quote Anchor link
vergeet in case van md5() niet eventjes VARCHAR(32) te doen.
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Goeie tip, dat bespaart me straks weer hoofdbrekens.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2009 20:01:00
Quote Anchor link
Je mist de enkele quotes om $wachtwoord.

Edit: Als het dus alleen cijfers zijn gaat het goed omdat dat een getal is en een getal hoeft niet tussen quotes. Waarschijnlijk heb je geen foutafhandeling in je script. Zorg daar dus voor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:15:00
Quote Anchor link
Helaas, ook met enkele quotes werkt het niet.
Met dubbele ook niet.
 
GaMer B

GaMer B

15/07/2009 20:17:00
Quote Anchor link
Zou zo moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
VALUES
(
NOW(),
'".$wachtwoord."',
'".mysql_real_escape_string($email)."'
)
";
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Het wachtwoord wordt doorgegeven naar een volgend programma, waar het herkend wordt, ook als er letters in staan.

include_once('db_vars.inc');
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

$query = "SELECT * FROM Leden WHERE wachtwoord = '$wachtwoord' ";
$result = mysql_query($query)
or die ("Couldn't execute query.");

while ($rij = mysql_fetch_array($result))
{
$_POST["titel"]=$rij["titel"];
$_POST["eigennaam"]=$rij["eigennaam"];
$_POST["bedrijfsnaam"]=$rij["bedrijfsnaam"];
$_POST["adres"]=$rij["adres"];
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:23:00
Quote Anchor link
Helaas '".$wachtwoord."' geeft dezelfde foutmelding.
 
GaMer B

GaMer B

15/07/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je eerste jouw INSERT query in een variabel stopt? Echo die variabel eens, om te zien hoe uiteindelijk de query wordt.
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:35:00
Quote Anchor link
In de uiteindelijke invullijst die op het scherm verschijnt (die is leeg de eerste keer) worden alle gegevens ingevoerd.
Hier verschijnt het wachtwoord normaal in de lijst.
Het is dus deze query die niet werkt als er letters in het wachtwoord staan.
Let even op de laatste regel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php


include_once('db_vars.inc');

mysql_query("UPDATE `Leden` SET
`foto` = '"
.$_POST['foto']."',
`logo` = '"
.$_POST['logo']."',
`titel` = '"
.$_POST['titel']."',
`eigennaam` = '"
.$_POST['eigennaam']."',
`bedrijfsnaam` = '"
.$_POST['bedrijfsnaam']."',
`postcode` = '"
.$_POST['postcode']."',
`pc1` = '"
.$_POST['pc1']."',
`provincie` = '"
.$_POST['provincie']."',
`plaats` = '"
.$_POST['plaats']."',
`adres` = '"
.$_POST['adres']."',
`url` = '"
.$_POST['url']."',
`telefoon` = '"
.$_POST['telefoon']."',
`mobiel` = '"
.$_POST['mobiel']."',
`btw` = '"
.$_POST['btw']."',
`kvk` = '"
.$_POST['kvk']."',
`soort` = '"
.$_POST['soort']."',
`specialisme` = '"
.$_POST['specialisme']."',
`branche` = '"
.$_POST['branche']."',
`diplomas` = '"
.$_POST['diplomas']."',
`erkenning` = '"
.$_POST['erkenning']."',
`omschrijving` = '"
.$_POST['omschrijving']."',
`tarief` = '"
.$_POST['tarief']."',
`tijd` = '"
.$_POST['tijd']."',
`beheerder` = '"
.$_POST['beheerder']."',
`email` = '"
.$_POST['email']."'  
WHERE wachtwoord = "
.$_POST['wachtwoord']."") or die(mysql_error());

?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

15/07/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Je hebt nog steeds je database gegevens in een .inc bestand, Als iemand die pagina opent kan hij gewoon je wachtwoorden lezen..
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:40:00
Quote Anchor link
Daar ben ik me van bewust en het is me ook al eerder verteld. Dat moet ik in meerdere bestanden aanpassen. Ik doe dat pas als het programma loopt.
Het staat op de to do lijst.
 
Roel -

Roel -

15/07/2009 20:41:00
Quote Anchor link
Hoe moet je dat doen dan?
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:44:00
Quote Anchor link
Ik heb begrepen dat ik er beter een php bestand van kan maken.


Dit is de foutmelding die ik niet heb als er alleen cijfers inzitten.
Unknown column 'prxx0t' in 'where clause'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem van Dreumel
 
Roel -

Roel -

15/07/2009 20:48:00
Quote Anchor link
Lol ja dat was me niet opgevallen, doe dit inderdaad maar ja.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 20:49:00
Quote Anchor link
@ Willem

Is het niet handig om eerst even een beginners handleiding te volgen en wat tutorials?
Ga een weekje intensief oefenen en je zal een stuk wijzer worden hoe het in elkaar zit.

=> http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/

=> http://www.phphulp.nl/php/tutorials/
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 20:53:00
Quote Anchor link
Hier liggen zeven php boeken, ook de dikke bijbels, ik zwerf al tijden op internet rond: Geen oplossing te vinden.
Op deze site dus ook niet?
Ik neem aan dat een master alle beginnersliteratuur gelezen heeft, toch?
Dan moet een antwoord niet zo moeilijk zijn.
Ik heb drie perfect werkende professionele sites. dit is een speciaal geval en
de naam PHP HULP gaf mij moed.
Sterker nog PHP Hulp... Your Source houdt een belofte in.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem van Dreumel
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 21:01:00
Quote Anchor link
@ Willem

Nu hoef je niet gelijk in de verdediging te springen. Natuurlijk zijn we hier om mensen te helpen, en allemaal vrijwillig. Je zegt zelf dat je 3 perfecte sites hebt. Maar aan je code te zien lijkt het niet perfect...
Ik adviseer je gewoon om wat dingen te lezen, Je moet zelf weten wat je ermee doet.

Als ik zeg, Doe eens wat aan je SQL injection gevoelige code, Snap je dan wat ik bedoel? Of als ik zeg, Maak eens een foutenafhandeling van je query's, Snap je dat?

Je moet niet gelijk denken als mensen je iets adviseren dat ze je niet willen helpen. 99,9% hier op het forum heeft het beste voor met de mensen.

Je zegt zelf ook, Ik wil het wachtwoord nog niet opslaan als md5, Vind je zelf dat de juiste werkwijze?, Weet je Überhaubt hoe je md5 moet gebruiken?

Hopelijk begrijp je wat ik bedoel en snap je dat ik je niet aanval maar probeer te helpen.
 
Willem van Dreumel

Willem van Dreumel

15/07/2009 21:12:00
Quote Anchor link
Jammer dat zo'n eenvoudig lijkend probleem niet binnen PHP hulp opgelost kon worden.

Prachtig wat jullie proberen te doen, maar jullie kunnen natuurlijk ook niet alles weten.

Mijn visie is: Een kerstboom heeft een stam en takken. pas als die staat hang je er de kerstballen in.

Compliment voor de snelle respons, ik zoek zelf wel verder.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.