wachtwoorden hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »
Christian k

christian k

07/03/2014 16:05:56
Quote Anchor link
hallo iedereen,

ik hoorde van een kennis van mij dat het niet veilig is om je wachtwoord
op te slaan met SHA1+ een salt hij zij dat dat achterhaalt is en dat ik crypt() moet gebruiken
maar ik las op het internet dat dat juist achterhaalt is
dus daarom is mijn vraag:
hoe sla je wachtwoorden het beste op in de database?

alvast bedankt voor jullie reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 22:28:39
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:16:33
Quote Anchor link
Hangt er vanaf hoe je crypt gebruikt. Als je het met een salt voor CRYPT_MD5 gebruikt is het inderdaad niet veilig. Met een salt voor CRYPT_BLOWFISH kan het wel erg veilig zijn. Dat hangt van de cost af die je via de salt instelt.

Ik stel voor dat je password_hash() gebruikt. Voor PHP < 5.5 kun je https://github.com/ircmaxell/password_compat gebruiken. Dan gebruik je het Bcrypt (crypt met blowfish) algoritme.

Het Scrypt algoritme is aan alternatief, maar is wat ingewikkelder om werkend te krijgen.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:19:15 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:21:51
Quote Anchor link
dus als ik het zo opsla is het veilig?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
password_hash(sha1($password), PASSWORD_BCRYPT);
?>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:28:04
Quote Anchor link
Nee, laat sha1() weg.

http://www.php.net/manual/en/function.password-verify.php gebruik je trouwens om het wachtwoord te controleren.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:29:01 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:31:32
Quote Anchor link
waarom? 2 soorten hash op 1 password is toch veiliger? of niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 17:05:31
Quote Anchor link
Absoluut NIET!

Rule #1 Do NOT talk about fight club.
Rule #2 Do NOT roll your own crypto.
Rule #3 No really, DO NOT DO IT. You are not a group of experts.

Het is niet veiliger. Het is minder veilig. Een klein beetje minder veilig.
Maar je kunt het nu nog makkelijk weghalen, waardoor het weer ietsjes veiliger is.

Hopelijk maak je door mijn overdreven reactie in de toekomst minder assumpties. De meest recente best practices opzoeken kan nooit kwaad.

https://security.stackexchange.com/ is wel interessant.

PS. mocht je een reden willen: bcrypt(password) is jaren lang getest door experts, bcrypt(sha1(password)) is dat (waarschijnlijk) niet(/minder)
Gewijzigd op 07/03/2014 17:14:00 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 18:46:49
Quote Anchor link
oke maar ik las dat je bij elke gebruiker het password met een andere code te hashen
maar hoe doe je dat met password_hash?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 20:40:28
Quote Anchor link
Dat doet password_hash() voor je.

Mocht je het om een of andere vreemde reden zelf willen doen, bekijk dan voorbeeld #3: http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
 
Christian k

christian k

07/03/2014 22:24:04
Quote Anchor link
Ik bedoel stel de user heeft een wachtwoord 'test' en de hash is
Jsk28jskme823
En een andere user heeft ook het wachtwoord 'test' dan is de hash toch hetzelfde
En als je database gestolen is kan de hacker al de password hints zien en weet hij het wachtwoord daarom moet er in de db een unieke code zitten waarmee het wachtwoord word gehasht. Hoe moet dat hier?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 09:28:09
Quote Anchor link
Nee, dat is het fijne van de password_hash() functie. Je kunt precies het zelfde resultaat krijgen met de door je vriend aangeraden crypt() functie, maar dan moet je zelf een salt (een code die per gebruiker uniek is) genereren.

Plus vergelijken van het opgegeven wachtwoord met de opgeslagen hash via password_verify() is niet vatbaar voor timing attacks.

Nogmaals: als je toch zelf een salt wilt genereren (niet aangeraden aangezien meerdere mensen de salt generatie implementatie van password_hash() bestudeerd hebben) bekijk dan voorbeeld #3 op http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
Gewijzigd op 08/03/2014 09:42:11 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 11:50:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

function salt($pass, $salt="abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ", $str="")
{

    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {

        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }


    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {

        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }

    
    return $str;
}

?>


ik gebruik al een tijdje deze salt.
kan ik deze ook gewoon gebruiken
met daar password_hash overheen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 12:59:14
Quote Anchor link
Er gebeuren daar hele vreemde dingen... Rule #2: Do NOT roll your own crypto!

Houd het gewoon bij hash_password($password) (als je niet wilt dat het default algoritme in de toekomst nieuwe hashes met een ander algoritme gaat hashen, dan specificeer je ook nog zelf het algoritme)
Gewijzigd op 08/03/2014 13:15:29 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 14:45:25
Quote Anchor link
ik heb het script niet zelf gemaakt ik heb het van
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/beveiligde-login-en-registratie/1873/uwx3gphp/1535/
en ik vond het script ook nog ergens anders op het internet
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 15:51:24
Quote Anchor link
Dan heb je nu hopelijk geleerd erg sceptisch te kijken naar adviezen die je maar op twee plaatsen hebt kunnen vinden, gegeven door een klein aantal mensen waarvan je niets weet van hun kennis/repuratie, zonder uitleg waarom het zo gedaan wordt.

Vergelijk dat met het advies gegeven op https://security.stackexchange.com/questions/211/how-to-securely-hash-passwords
- goede beargumentatie
- goede repuratie (119k aan repuratie is erg veel)
- advies is gegeven door meerdere mensen (182 votes)

password_hash() is
- toegevoegd aan PHP
- gereviewed door meerdere mensen: https://security.stackexchange.com/questions/16506/security-review-password-hash-implementation-for-php
- is PHP 5.5 ingesteld om standaard Bcrypt te gebruiken (het enige ondersteunde algoritme op het moment, nieuwe algoritme kunnen in nieuwere PHP versies toegevoegd worden)

Bcrypt is bestudeerd door experts en zo'n 10 jaar oud geloof ik. Oud en geen gevonden kwetsbaarheden is een goed iets voor dit soort dingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.