wachtwoorden hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Christian k

christian k

07/03/2014 16:05:56
Quote Anchor link
hallo iedereen,

ik hoorde van een kennis van mij dat het niet veilig is om je wachtwoord
op te slaan met SHA1+ een salt hij zij dat dat achterhaalt is en dat ik crypt() moet gebruiken
maar ik las op het internet dat dat juist achterhaalt is
dus daarom is mijn vraag:
hoe sla je wachtwoorden het beste op in de database?

alvast bedankt voor jullie reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:36:36
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:16:33
Quote Anchor link
Hangt er vanaf hoe je crypt gebruikt. Als je het met een salt voor CRYPT_MD5 gebruikt is het inderdaad niet veilig. Met een salt voor CRYPT_BLOWFISH kan het wel erg veilig zijn. Dat hangt van de cost af die je via de salt instelt.

Ik stel voor dat je password_hash() gebruikt. Voor PHP < 5.5 kun je https://github.com/ircmaxell/password_compat gebruiken. Dan gebruik je het Bcrypt (crypt met blowfish) algoritme.

Het Scrypt algoritme is aan alternatief, maar is wat ingewikkelder om werkend te krijgen.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:19:15 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:21:51
Quote Anchor link
dus als ik het zo opsla is het veilig?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
password_hash(sha1($password), PASSWORD_BCRYPT);
?>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:28:04
Quote Anchor link
Nee, laat sha1() weg.

http://www.php.net/manual/en/function.password-verify.php gebruik je trouwens om het wachtwoord te controleren.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:29:01 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:31:32
Quote Anchor link
waarom? 2 soorten hash op 1 password is toch veiliger? of niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 17:05:31
Quote Anchor link
Absoluut NIET!

Rule #1 Do NOT talk about fight club.
Rule #2 Do NOT roll your own crypto.
Rule #3 No really, DO NOT DO IT. You are not a group of experts.

Het is niet veiliger. Het is minder veilig. Een klein beetje minder veilig.
Maar je kunt het nu nog makkelijk weghalen, waardoor het weer ietsjes veiliger is.

Hopelijk maak je door mijn overdreven reactie in de toekomst minder assumpties. De meest recente best practices opzoeken kan nooit kwaad.

https://security.stackexchange.com/ is wel interessant.

PS. mocht je een reden willen: bcrypt(password) is jaren lang getest door experts, bcrypt(sha1(password)) is dat (waarschijnlijk) niet(/minder)
Gewijzigd op 07/03/2014 17:14:00 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 18:46:49
Quote Anchor link
oke maar ik las dat je bij elke gebruiker het password met een andere code te hashen
maar hoe doe je dat met password_hash?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 20:40:28
Quote Anchor link
Dat doet password_hash() voor je.

Mocht je het om een of andere vreemde reden zelf willen doen, bekijk dan voorbeeld #3: http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
 
Christian k

christian k

07/03/2014 22:24:04
Quote Anchor link
Ik bedoel stel de user heeft een wachtwoord 'test' en de hash is
Jsk28jskme823
En een andere user heeft ook het wachtwoord 'test' dan is de hash toch hetzelfde
En als je database gestolen is kan de hacker al de password hints zien en weet hij het wachtwoord daarom moet er in de db een unieke code zitten waarmee het wachtwoord word gehasht. Hoe moet dat hier?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 09:28:09
Quote Anchor link
Nee, dat is het fijne van de password_hash() functie. Je kunt precies het zelfde resultaat krijgen met de door je vriend aangeraden crypt() functie, maar dan moet je zelf een salt (een code die per gebruiker uniek is) genereren.

Plus vergelijken van het opgegeven wachtwoord met de opgeslagen hash via password_verify() is niet vatbaar voor timing attacks.

Nogmaals: als je toch zelf een salt wilt genereren (niet aangeraden aangezien meerdere mensen de salt generatie implementatie van password_hash() bestudeerd hebben) bekijk dan voorbeeld #3 op http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
Gewijzigd op 08/03/2014 09:42:11 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 11:50:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

function salt($pass, $salt="abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ", $str="")
{

    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {

        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }


    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {

        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }

    
    return $str;
}

?>


ik gebruik al een tijdje deze salt.
kan ik deze ook gewoon gebruiken
met daar password_hash overheen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 12:59:14
Quote Anchor link
Er gebeuren daar hele vreemde dingen... Rule #2: Do NOT roll your own crypto!

Houd het gewoon bij hash_password($password) (als je niet wilt dat het default algoritme in de toekomst nieuwe hashes met een ander algoritme gaat hashen, dan specificeer je ook nog zelf het algoritme)
Gewijzigd op 08/03/2014 13:15:29 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 14:45:25
Quote Anchor link
ik heb het script niet zelf gemaakt ik heb het van
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/beveiligde-login-en-registratie/1873/uwx3gphp/1535/
en ik vond het script ook nog ergens anders op het internet
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 15:51:24
Quote Anchor link
Dan heb je nu hopelijk geleerd erg sceptisch te kijken naar adviezen die je maar op twee plaatsen hebt kunnen vinden, gegeven door een klein aantal mensen waarvan je niets weet van hun kennis/repuratie, zonder uitleg waarom het zo gedaan wordt.

Vergelijk dat met het advies gegeven op https://security.stackexchange.com/questions/211/how-to-securely-hash-passwords
- goede beargumentatie
- goede repuratie (119k aan repuratie is erg veel)
- advies is gegeven door meerdere mensen (182 votes)

password_hash() is
- toegevoegd aan PHP
- gereviewed door meerdere mensen: https://security.stackexchange.com/questions/16506/security-review-password-hash-implementation-for-php
- is PHP 5.5 ingesteld om standaard Bcrypt te gebruiken (het enige ondersteunde algoritme op het moment, nieuwe algoritme kunnen in nieuwere PHP versies toegevoegd worden)

Bcrypt is bestudeerd door experts en zo'n 10 jaar oud geloof ik. Oud en geen gevonden kwetsbaarheden is een goed iets voor dit soort dingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.