Wamp Mysql Doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remy

remy

19/11/2006 22:05:00
Quote Anchor link
ik heb wamp alles doet het goed behalve mysql als ik iets waar je mysql nodig heb doet het niet ik vul alles goed in Wat kan het probleem zijn
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 01:43:02
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/11/2006 22:11:00
Quote Anchor link
krijg je een error?
weet je zeker dat MySQL draait?
Weet je heeeel zeker dat alles goed is ingevuld en gescript?
Kan je ook met PHPmyAdmin, die in het pakket zit, niet in je SQL komen?

(kortom: gaarne meer informatie, we kunnen niet zien wat er niet goed gaat, en ernaar gokken is nogal lastig, omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn)
 
Remy

remy

19/11/2006 22:28:00
Quote Anchor link
deze error krijg ik Could not connect to the database
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/11/2006 22:29:00
Quote Anchor link
Heb je wel het database-wachtwoord van MySQL aangepast?
En heb je wel een database aangemaakt in phpMyAdmin?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Remy

remy

19/11/2006 22:31:00
Quote Anchor link
modedit:
800 regels code verwijderd.
Graag alleen relevante code posten


ja dat heb ik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remy
 
Remy

remy

19/11/2006 22:39:00
Quote Anchor link
hoe doe je dat dan ik ben een beginner database maken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/11/2006 22:42:00
Quote Anchor link
Als je WAMP geinstalleerd hebt, pas je eerst het root wachtwoord van MySQL aan. Kijk hier voor een tutorial.

Daarna maak je een database aan via phpMyAdmin.

Dan probeer je met je DB te connecten met een script als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);

    $db_host            = 'localhost';
    $db_user            = 'root';
    $db_pass            = '*****';
    $db_name            = '*****';

    mysql_connect ($db_host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db ($db_name) or die ('Fout bij het selecteren van de database');
    
    unset ($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.