wanneer header location, require once, en nog1tje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carel

Carel

06/01/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Vraag je er zijn toch verschillende manier om de code automatisch naar een ander webadres te verwijzen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once("template_top_html.php"); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header("Location: index.php"); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("sources/htmltop.php"); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("lang/lang_".$lang.".php"); ?>


Hoe weet je nou welke je wanneer welke manier gebruiken. Ik zie dat vaak header gebruikt wordt maar is require_once niet min of meer hetzelfde?

Ik nap het verschil tussen header en die andere 2 alleen het verschil tussen de 1e en 3e, 4e niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:02:46
 
Frank -

Frank -

06/01/2008 17:50:00
Quote Anchor link
header() is totaal wat anders dan require en include, lijkt er van geen kanten op.

require en include gebruik je om een ander script onderdeel te laten worden van het huidige script. Met header() stuur je een header (duhh) en je kunt met 'location' de bezoeker van de ene pagina (je huidige script) doorsturen naar de andere pagina. Deze andere pagina kan ook op een ander domein staan (totaal andere website), geen enkel probleem.

Je vergelijkt appels en peren.
 
Carel

Carel

06/01/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Ik begreep dat ook, alleen wat is het verschil tussen require en include...

Is dat helemaal hetzelfde?

dat is toch geen appels met peren....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/01/2008 18:20:00
Quote Anchor link
Die functies doen precies hetzelfde, het verschil zit hem in de afhandeling als het bestand niet gevonden kan worden. Bij een require zal de uitvoer van het script stoppen, bij een include niet.
 

06/01/2008 18:28:00
Quote Anchor link
en nog een belangrijk verschil
Quote:
In tegenstelling tot include() leest require() altijd het bestand in, zelfs als de regel waarop de require call staat nooit wordt uitgevoerd..
(require
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.