wat doe ik fout (waarschijnlijk simpel)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Tristan

Tristan

30/11/2008 09:19:00
Quote Anchor link
deze code doet het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$verzendgewicht
= 300;
 
function
verzendkosteber($verzendgewicht)
{

if ($verzendgewicht <= 20) { $verzenkosten1 = 0.44; }
elseif ($verzendgewicht <= 50) { $verzenkosten1 = 0.88; }
elseif ($verzendgewicht <= 100) { $verzenkosten1 = 1.32; }
elseif ($verzendgewicht <= 250) { $verzenkosten1 = 1.76; }
elseif ($verzendgewicht <= 500) { $verzenkosten1 = 2.20; }
elseif ($verzendgewicht <= 3000) { $verzenkosten1 = 2.64; }
else { $verzendkosten1 = 6.20; }
}


echo "$verzendkosten1";
?>


maar wat is er mis mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:37:03
 
Frank -

Frank -

30/11/2008 09:32:00
Quote Anchor link
return ontbreekt en je roept de functie nergens aan.

Verder horen variabelen NOOIT tussen quotes te staan. Een variabele is geen string maar een variabele.
 
Tristan

Tristan

30/11/2008 11:03:00
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
function verzendkostenber($verzendgewicht)
{

if ($verzendgewicht <= 20) { echo 0.44+0.16; }
elseif ($verzendgewicht <= 50) { echo 0.88+0.16; }
elseif ($verzendgewicht <= 100) { echo 1.32+0.16; }
elseif ($verzendgewicht <= 250) { echo 1.76+0.16; }
elseif ($verzendgewicht <= 500) { echo 2.20+0.16; }
elseif ($verzendgewicht <= 3000) { echo 2.64+0.16; }
else { echo 6.20; }
return;
}

$getal = verzendkostenber(15);
$getal2 = number_format($getal, 2, '.', '');

echo "$getal, $getal2";

?>

maar nu zegt hij 0.6 0.00 terwijl hij zou moeten zeggen 0.6, 0.60
Wat is er nu fout?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/11/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Je returnt niks. Ga eens de PHP Handleiding lezen, hoofdstuk zelf functies maken. Je snapt daar duidelijk nog niks van.
 
--

--

30/11/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function verzendkostenber($verzendgewicht)
{

    if ($verzendgewicht <= 20) { $kosten = 0.44+0.16; }
    elseif ($verzendgewicht <= 50) { $kosten = 0.88+0.16; }
    elseif ($verzendgewicht <= 100) { $kosten = 1.32+0.16; }
    elseif ($verzendgewicht <= 250) { $kosten = 1.76+0.16; }
    elseif ($verzendgewicht <= 500) { $kosten = 2.20+0.16; }
    elseif ($verzendgewicht <= 3000) { $kosten = 2.64+0.16; }
    else { $kosten = 6.20; }
    return $kosten;
}

$getal = verzendkostenber(15);
$getal2 = number_format($getal, 2, '.', '');

echo $getal . $getal2;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Tristan

Tristan

30/11/2008 11:43:00
Quote Anchor link
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.