Wat doe ik fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Bas

Bas

08/02/2006 11:23:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb in mijn weblogsysteem een statistieken schermpje waarin je kunt zien wie er nu online zijn etc. Maar, hij laat maar 1 persoon die online is zien, terwijl er meerdere online zijn. Dit is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    $sql
= 'SELECT `user` FROM `logins` WHERE 1 LIMIT 0, 30';
    $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while($rij = mysql_fetch_array($res))
    {

    $count = "$rij[user],";
    }

?>


wat doe ik verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 16:30:03
 
- wes  -

- wes -

08/02/2006 11:28:00
Quote Anchor link
$count .= $rij[user].',';

edit:


WHERE 1 ???
Gewijzigd op 08/02/2006 11:28:00 door - wes -
 
Bas

Bas

08/02/2006 11:34:00
Quote Anchor link
wes:
$count .= $rij[user].',';

edit:


WHERE 1 ???


Where 1: Ik was lui :) en had geen zin om 'm zelf te typen dus had 'm uit PhpMyAdmin gehaald :P
 
Bas

Bas

08/02/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Het werkt, bedankt!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/02/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    $sql
= 'SELECT `user` FROM `logins` LIMIT 0, 30';
    $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while($rij = mysql_fetch_array($res))
    {

    $count = $rij['user'].",";
    }

?>
Gewijzigd op 08/02/2006 11:39:00 door Robert Deiman
 
- wes  -

- wes -

08/02/2006 11:42:00
Quote Anchor link
.= !!!! neem nog een bakkie robert :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/02/2006 11:48:00
Quote Anchor link
Oeps wes, foutje.. niet helemaal goed opgelet, maar jij hebt er ook 1 nodig ;) Je hebt de hele variabele $count nog niet geset, en je gaat $count.= doen.. met error_reporting op E_ALL krijg je dan de notice undefined variable ;) Dus dan wordt het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
    $count
= "";
    $sql = 'SELECT `user` FROM `logins` LIMIT 0, 30';
    $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while($rij = mysql_fetch_array($res))
    {

    $count .= $rij['user'].",";
    }

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/02/2006 11:50:00
Quote Anchor link
Dit is nog beter .. bij de echo van $count, haalt die de laatste comma ook nog weg ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
    $count
= "";
    $sql = 'SELECT `user` FROM `logins` LIMIT 0, 30';
    $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while($rij = mysql_fetch_array($res))
    {

    $count .= $rij['user'].",";
    }

// geef $count weer zonder laatste comma
echo substr($count, 0, -1);
?>



EDIT:

Ik had trouwens beter mijn laatste post kunnen editen.. maar bedacht ik me te laat :S
Gewijzigd op 08/02/2006 11:52:00 door Robert Deiman
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/02/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Bas:
Where 1: Ik was lui :) en had geen zin om 'm zelf te typen dus had 'm uit PhpMyAdmin gehaald :P
Dan vraag je er om hè? :)

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.