wat doe ik verkeerd?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Wicher

Wicher

29/01/2006 21:38:00
Quote Anchor link
ik heb het volgende stukje code:

// Number of users logged in and guests
$def5 = 0;
$def6 = 0;
$prev_user_id = 0;
$abc = array();
$prev_user_ip = $prev_session_ip = '';
$query = "SELECT * FROM phpbb_sessions
WHERE session_time >= ".( time() - 300 );
$abc = mysql_fetch_array($query);
$numrows = mysql_num_rows($abc);
while( $numrows > 0 )
{
// Skip multiple sessions for users
if ( $abc['session_user_id'] = $prev_user_id || $row['session_user_id'] = -1 )
{
$def5 = $def5;
}
else
{
$def5++;
}
// Skip multiple sessions for guests
if ( $abc['session_user_id'] = -1 || $abc['session_logged_in'] != 1)
{
if ( $abc['session_ip'] = $prev_user_ip )
{
$def6 = $def6;
}
else
{
$def6++;
}
$prev_user_id = $abc['session_ip'];
}
$numrows = $numrows-1;
}//end while


De uitkomst van $def5 en $def6 blijven allebei uitkomen op 0 terwijl er wel degelijk users online zijn en gasten aanwezig op mijn phpbb forum.
Waarom gaat dit niet zoals ik het wil?
$def5 moet het aantal online gebruikers weergeven en $def6 het aantal gasten.
Wie weet raad?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:49:05
 
EdwinG

EdwinG

29/01/2006 21:53:00
Quote Anchor link
Om te beginnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if ( $abc['session_user_id'] = $prev_user_id || $row['session_user_id'] = -1 )
    {

        $def5 = $def5;
    }

    else
    {
        $def5++;
    }

?>

Het if-deel heeft totaal geen effect, dus is het logischer om zo te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if ( $abc['session_user_id'] != $prev_user_id && $row['session_user_id']! = -1 )
    {

        $def5++;
    }

?>


Let er wel op dat je binnen if () statements een dubbele = moet gebruiken "==", anders ken je een waarde toe, en heb je altijd 'true' als resultaat, wat in jouw geval betekend dat je op 0 blijft staan.
Gewijzigd op 29/01/2006 21:55:00 door EdwinG
 
Wicher

Wicher

29/01/2006 22:05:00
Quote Anchor link
dank je wel voor de zeer snelle reactie, ik ga het proberen op deze manier.
 
Willem vp

Willem vp

30/01/2006 08:02:00
Quote Anchor link
Houd er rekening mee, dat je bij vergelijkingen == moet gebruiken (in plaats van een enkel = teken)
Gewijzigd op 30/01/2006 08:03:00 door Willem vp
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/01/2006 08:45:00
Quote Anchor link
Dit heb voor je:

== is gelijk aan
!= is niet gelijk aan
> is groter dan
< is kleiner dan
>= is groter dan of gelijk aan
<= is kleiner dan of gelijk aan
 
Wicher

Wicher

30/01/2006 11:01:00
Quote Anchor link
Dank je willem en lissy, die tekens kende ik al wel, maar was er niet op verdacht dat bij vergelijkingen == gebruikt moet worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.