wat gaat er fout ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 19:04:00
Quote Anchor link
he mensen ik krijg de volgende fout:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in L:\UsbWebserver\UsbWebserver\Root\eerstegebruiker.php on line 11

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

  if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    (
$submit = $_POST["submit"])
    
        $encrypted_pass = md5 $_POST["pass"];
        
        $sql = "INSERT INTO $tablecus (id, login, pass) VALUES ('', '$HTTP_POST_VARS[login]', '$encrypted_pass')";
        $res = mysql_query($sql);
?>

nou gaat hier om het stukje wat begind met : $encrypted_pass = md5 $_post ["pass"];

wie weet de oplossing al vast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Antonov tonova
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 21:22:24
 
Bart van der veen

bart van der veen

04/03/2008 19:06:00
Quote Anchor link
het is md5($_POST['pass'])
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 19:10:00
Quote Anchor link
hmm ik heb het veranderd maar ik krijg nog steeds de zelfde fout ?
 
Frank -

Frank -

04/03/2008 19:11:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS[login] ?? Waar heb je dit opgegraven? Verander dit even in $_POST['login'], dat is toch al weer een jaar of 5 de standaard methode. Een beetje beveiliging met mysql_real_escape_string() kan eveneens geen kwaad.

En waarom is $tablecus een variabele? Een datamodel verandert niet, het is dus eigenlijk nooit nodig om variabelen voor tabel- en/of kolomnamen te gebruiken.

Ps. Wanneer id een default waarde heeft, bv. auto_increment, hoef je hem niet te noemen in je query en evenmin een lege waarde mee te geven. Korter, netter en er kan minder fout gaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2008 19:11:00
Quote Anchor link
Het is een zeer beroerd stukje code.

Zinloze () op de 3e regel.
Puntkomma vergeten op de 3e regel.
Nutteloos kopiëren van variabelen.
Regel 5 () vergeten bij md5.
$Vars niet buiten quotes.
Gebruik van 'antieke' $HTTP_xxx_xxx vars.
En geen check of de query is gelukt.

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
J A

J A

04/03/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Edit:
Foutje ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Het stukje wat ik gaf komt uit http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/86/
ik heb de scripts gekoppieerd en de bestandje aan gemaakt. maar je komt veel foutmeldingen tegen, ik weet niet op het toegestaan is om de fouten er uit/oplossen/verbeteren en dan opnieuw posten zo dat het scropt up to date is ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Antonov tonova
 
Frank -

Frank -

04/03/2008 19:19:00
Quote Anchor link
lars schreef op 04.03.2008 19:16:
het stukje wat ik gaf komt uit http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/86/
Dit script stamt uit 2003, anno 2008 is niet anders te kwalificeren dan 'zeer beroerd'.

Tip: Weggooien en een beter script zoeken of zelf maken.
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 19:34:00
Quote Anchor link
zou iemand voor de fout er uit kunnen halen, wand krijg nog steeds de zelfde fout melding, de dingen die jullie zijde heb ik zo goed als er uit gehaald, zou iemand misschien het scriptje opnieuwe kunnen posten ?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?
    [code]<?
    // make database connection
    require("config/mkcon.php"); require("config/top.php");
    
    // define tables
    $tablecus = "hd_gebruikers";
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    (
$submit = $_POST["submit"]);
    
        $encrypted_pass = md5($_POST['pass'])
        
        $sql = "INSERT INTO $tablecus (id, login, pass,) VALUES ('', '$_POST[login]', '$encrypted_pass')";
        $res = mysql_query($sql);
        
        if ($res)
        {

            echo "<p>Gebruiker aangemaakt.</p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Gebruiker niet aangemaakt.</p>";
        }
    }

    else
    {
        echo "<p class=\"tdbold\">Gebruiker aanmaken</p>";
        
        echo "<p>";
        echo "<form method=\"POST\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
        echo "Login naam:<br />";
        echo "<input type=\"text\" name=\"login\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "Wachtwoord:<br />";
        echo "<input type=\"password\" name=\"pass\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Gebruiker aanmaken\">";
        echo "</p>";
    }

require("config/bot.php"); ?>



 p.s als het toe is gestaan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Antonov tonova
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 20:16:00
Quote Anchor link
iemand pls....
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Regel 9 mist een puntkomma.

Edit: De if op regel 8 mist () (haken).

Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Frank -

Frank -

04/03/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Regel 9 kan richting schroothoop, deze regel is volkomen zinloos.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Beetje aangepast.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
// make database connection
require("config/mkcon.php");
require("config/top.php");

// define tables
$tablecus = "hd_gebruikers";

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $encrypted_pass = md5($_POST['pass']);
    $sql = "INSERT INTO " . $tablecus . "
           (id,
            login,          
            pass)
           VALUES
           ('',
            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['login']) . "',
            '"
. $encrypted_pass . "')";
    $res = mysql_query($sql);
    if ($res)
    {

        echo '<p>Gebruiker aangemaakt.</p>';
    }

    else
    {
        echo '<p>Gebruiker niet aangemaakt.</p>';
    }
}

else
{
    echo '<p class="tdbold">Gebruiker aanmaken</p>';
    echo '<p>';
    echo '<form method="POST" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
    echo 'Login naam:<br />';
    echo '<input type="text" name="login" maxlength="15" /><br />';
    echo 'Wachtwoord:<br />';
    echo '<input type="password" name="pass" maxlength="15" /><br />';
    echo '<input type="submit" name="submit" value="Gebruiker aanmaken">';
    echo '</p>';
}

require("config/bot.php");
?>
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 20:33:00
Quote Anchor link
Cool het werk bedankt :P

edit: SanThe zou je me willen helpen met de ander fouten, van de ander bestanden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Antonov tonova
 
Mvos

mvos

04/03/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Lars als je gewoon ook vraagt op dit forum over die andere bestanden zijn er vast ook wel anderen die willen helpen.
 
Antonov tonova

Antonov tonova

04/03/2008 22:17:00
Quote Anchor link
weet ik hoor, :) maar ik wil niemand tot last zijn met mijn noob vragen dus ik dacht vraag gewoon een iemand die me kan helpen, maar anderen zijn ook goed hoor geen probleem :) iedeen is van harde welkom...

P.s ik krijg de volgende fout -----gebruikers.php-----

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?
    // check if user is logged in
    require("config/sesscheck.php");

    // make database connection
    require("config/mkcon.php"); require("config/top.php");
    
    // define tables
    $tablecus = "hd_gebruikers";
    
    // show navigation if admin's logged in
    if ($_SESSION["usrlevl"])
        echo "<p><a href=\"zoekprobleem.php\" title=\"zoek probleem\">zoek probleem</a> | <a href=\"gebruikers.php\" title=\"gebruikers beheer\">gebruikers beheer</a> | <a href=\"enterid.php\" title=\"selecteer klant\">selecteer klant</a> | <a href=\"klanten.php\" title=\"klant aanmaken\">klant aanmaken</a>  | <a href=\"addprob.php\" title=\"probleem toevoegen\">probleem toevoegen</a> | <a href=\"uitloggen.php\" title=\"uitloggen\">uitloggen</a></p>\n\n";
    
    
    if ($_GET["id"] && is_numeric($_GET[id]))
    {

        if ($_GET["confirm"] == "yes")
        {

            $sql = "DELETE FROM $tablecus WHERE id = $_GET[id]";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p>De gebruiker is verwijderd.</p>";
                
                echo "<p>U kunt ook een <a href=\"$PHP_SELF\" title=\"gebruiker aanmaken\">gebruiker aanmaken</a>.</p>";
            }

            else
            {
                echo "<p>De gebruiker is niet verwijderd.</p>";
                
                echo "<p>U kunt ook een <a href=\"$PHP_SELF\" title=\"gebruiker aanmaken\">gebruiker aanmaken</a>.</p>";
            }
        }

        else
        {
            echo "Weet u zeker dat u deze gebruiker wilt verwijderen?<p>";
            
            echo "<a href=\"$PHP_SELF?id=$_GET[id]&confirm=yes\">ja</a> | <a href=\"$PHP_SELF\">nee</a>";
        }
    }

    elseif ($_POST["submit"] && !$_GET["id"])
    {

        $encrypted_pass = md5($_POST[pass]);
        
        $sql = "INSERT INTO $tablecus (id, login, pass) VALUES ('', '$_POST[login]', '$encrypted_pass')";
        $res = mysql_query($sql);
        
        if ($res)
        {

            echo "<p>Gebruiker aangemaakt.</p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Gebruiker niet aangemaakt.</p>";
        }
    }

    else
    {
        echo "<p class=\"tdbold\">Gebruikers overzicht</p>";
        
        $sql = "SELECT id,login FROM $tablecus";
        $res = mysql_query($sql);
        
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            echo "<p>";
            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

                echo "[<a href=\"$PHP_SELF?id=$row[id]\" title=\"verwijderen\">verwijderen</a>] $row[login]<br />";
            }

            echo "</p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er bestaan nog geen gebruikers.</p>";
        }

        
        echo "<p class=\"tdbold\">Gebruiker aanmaken</p>";
        
        echo "<p>";
        echo "<form method=\"POST\" action=\"$PHP_SELF\">";
        echo "Login naam:<br />";
        echo "<input type=\"text\" name=\"login\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "Wachtwoord:<br />";
        echo "<input type=\"password\" name=\"pass\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Gebruiker aanmaken\">";
        echo "</p>";
    }

require("config/bot.php"); ?>


oeps vergeet ik de fout te melden:

Notice: Undefined index: id in L:\UsbWebserver\UsbWebserver\Root\gebruikers.php on line 16

Notice: Undefined index: submit in L:\UsbWebserver\UsbWebserver\Root\gebruikers.php on line 43

Gebruikers overzicht


Notice: Undefined variable: PHP_SELF in L:\UsbWebserver\UsbWebserver\Root\gebruikers.php on line 71


Notice: Undefined variable: PHP_SELF in L:\UsbWebserver\UsbWebserver\Root\gebruikers.php on line 83
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Antonov tonova
 
Mvos

mvos

04/03/2008 22:22:00
Quote Anchor link
bij de 'if' on regel 12 ben je de { en } vergeten en op regel 16 moetn inplaatje van $_GET[id] moet $_GET["id"]

edit:
dit komt er ongeveer uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
    // check if user is logged in
    require("config/sesscheck.php");

    // make database connection
    require("config/mkcon.php"); require("config/top.php");
    
    // define tables
    $tablecus = "hd_gebruikers";
    
    // show navigation if admin's logged in
    if ($_SESSION["usrlevl"]){
        echo "<p><a href=\"zoekprobleem.php\" title=\"zoek probleem\">zoek probleem</a> | <a href=\"gebruikers.php\" title=\"gebruikers beheer\">gebruikers beheer</a> | <a href=\"enterid.php\" title=\"selecteer klant\">selecteer klant</a> | <a href=\"klanten.php\" title=\"klant aanmaken\">klant aanmaken</a>  | <a href=\"addprob.php\" title=\"probleem toevoegen\">probleem toevoegen</a> | <a href=\"uitloggen.php\" title=\"uitloggen\">uitloggen</a></p>\n\n";
    }

    
    if ($_GET["id"] && is_numeric($_GET["id"]))
    {

        if ($_GET["confirm"] == "yes")
        {

            $sql = "DELETE FROM $tablecus WHERE id = $_GET[id]";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p>De gebruiker is verwijderd.</p>";
                
                echo "<p>U kunt ook een <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\" title=\"gebruiker aanmaken\">gebruiker aanmaken</a>.</p>";
            }

            else
            {
                echo "<p>De gebruiker is niet verwijderd.</p>";
                
                echo "<p>U kunt ook een <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\" title=\"gebruiker aanmaken\">gebruiker aanmaken</a>.</p>";
            }
        }

        else
        {
            echo "Weet u zeker dat u deze gebruiker wilt verwijderen?<p>";
            
            echo "<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$_GET[id]."&confirm=yes\">ja</a> | <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">nee</a>";
        }
    }

    elseif ($_POST["submit"] && !$_GET["id"])
    {

        $encrypted_pass = md5($_POST[pass]);
        
        $sql = "INSERT INTO $tablecus (id, login, pass) VALUES ('', '$_POST[login]', '$encrypted_pass')";
        $res = mysql_query($sql);
        
        if ($res)
        {

            echo "<p>Gebruiker aangemaakt.</p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Gebruiker niet aangemaakt.</p>";
        }
    }

    else
    {
        echo "<p class=\"tdbold\">Gebruikers overzicht</p>";
        
        $sql = "SELECT id,login FROM $tablecus";
        $res = mysql_query($sql);
        
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            echo "<p>";
            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {

                echo "[<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$row[id]."\" title=\"verwijderen\">verwijderen</a>] ".$row[login]."<br />";
            }

            echo "</p>";
        }

        else
        {
            echo "<p>Er bestaan nog geen gebruikers.</p>";
        }

        
        echo "<p class=\"tdbold\">Gebruiker aanmaken</p>";
        
        echo "<p>";
        echo "<form method=\"POST\" action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">";
        echo "Login naam:<br />";
        echo "<input type=\"text\" name=\"login\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "Wachtwoord:<br />";
        echo "<input type=\"password\" name=\"pass\" maxlength=\"15\" /><br />";
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Gebruiker aanmaken\">";
        echo "</p>";
    }

require("config/bot.php"); ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mvos
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

05/03/2008 09:14:00
Quote Anchor link
@mvos,

Die 12e regel, hoeft niet persé brackets bij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($test == 'test')
  echo 'Test.<br>';
echo ':)';
?>


Alleen als je zonder brackets doet, zal het script alleen de eerstvolgende regel onder die if uitvoeren.
Dus die

echo ':)';

zal ten aller tijde komen te verschijnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.