Wat gaat er mis...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

08/04/2004 14:54:00
Quote Anchor link
Weer een berichtje van een php-noob, wat gaat er mis :

*Ik krijg met alles wat ik doe een 500 foutmelding, ik vermoed dat het in het script staat, want vanuit de eenvoudige versie doet hij het wel....

Wie zou me hiermee kunnen helpen?


***Het forumulier in HTML :

<html>
<head><title>Upload Advert Info</title></head>
<body bgcolor="black">
<font color="white">
<br><br><br><br><br>
Selecteer de afbeelding welke bij de advertentie komt te staan: <br>
<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="update.php3" name="form1">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="102400">
<input type="file" name="photo" accept="image/jpeg">
<input type="hidden" name="id" value="12345">
<input type="submit" value="Foto Uploaden">
<br><br>


Om welk product gaat het:<br>
<input type="radio" name="art_id" value="0" > Ketting <br>
<input type="radio" name="art_id" value="1" > Armband <br>
<input type="radio" name="art_id" value="2" > Ring <br>
<input type="radio" name="art_id" value="3" > Sculptuur <br>
<br><br>
Geef de naam van het product:<br>
<input type="tekst" name="art_name" size="25" maxlength="25"><br>
<br><br>
Geef een korte omschrijving van het product:<br>
<input type="tekst" name="art_discription" size="150" maxlength="150"><br>
<br><br>
Wat kost het product:<br>
€<input type="tekst" name="art_price" size="4">
<br>
<br>
<input type="submit" value="Verzenden">
<input type="reset" value="Wissen">
</p>
</form>
</body>
</font>
</html>

*** UPDATE.PHP3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$photoFileName
= $_FILES['photo']['name']; // get client side file name
if ($photoFileName) // file uploaded
{
$fileNameParts = explode(".", $photoFileName);
$fileExtension = end($fileNameParts); // part behind last dot
if ($fileExtension != "jpg" && $fileExtension != "JPEG" && $fileExtension != "JPG") { die ("Kies een JPG voor de foto");
}

$photoSize = $_FILES['photo']['size']; // size of uploaded file
if ($photoSize == 0)
{

die ("Helaas. De upload van $photoFileName is niet gelukt. Zoek een foto kleiner dan 100K, met behulp van de button.");
}

// read photo
$tempFileName = $_FILES['photo']['tmp_name']; // temporary file at server side
$tempFile = fopen($tempFileName, "r");
$binaryPhoto = fread($tempFile, fileSize($tempFileName));
// Try to read image
$old_error_reporting = error_reporting(E_ALL & ~(E_WARNING)); // ignore warnings
$src_img = imagecreatefromstring($binaryPhoto); // try to create image
error_reporting($old_error_reporting);
if (!$src_image) // error, image is not a valid jpg
{
die ("Helaas. Het is niet gelukt om de foto $photoFileName te lezen. Kies een andere foto in JPG formaat.");
}
}

?>



***UPLOAD1.PHP3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?

include("condb.php");

mysql_select_db('products');

$sql = "INSERT INTO products SET prod_name = '$_POST[art_name]', prod_id = '$_POST[art_id]', discription = '$_POST[art_discription]', price = '$_POST[art_price]', picfile = '$_POST[userfile]'";

$res=mysql_query($sql);

if ($res)
{

    echo "Toegevoegd";
    echo $res;
    echo $sql;
}

?>


Alvast bedankt voor de gene welke zich hier in wil storten...

Grtz, Een sufgeteste php-noob (GrinX)
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:25:11
 
Rick

Rick

08/04/2004 17:18:00
Quote Anchor link
mag ik vragen welke foutmelding je krijgt dan?
ik kan zo wel gaan zoeken maar ik zie even geen syntax fouten ofzo
en je DB heb ik niet dus testen word ook moeilijk
 

09/04/2004 01:48:00
Quote Anchor link
Voordat ik dit poste, en niets meer aan het script heb veranderd kreeg ik een 500 foutmelding, en nu een 404 foutmelding (hij vind opeens de php bestanden niet, terwijl deze er toch ECHT opstaan!
Dat is dus eigenlijk wat zich afspeelt.. Ik heb meerdere sites gehost op lycos, en deze werken wel (ook met upload, en mysql)
Ik weet dus even niet waar ik moet zoeken..
Ik weet ook niet of er verder fouten staan in mijn script, ik ben nog niet heel bekend met php.

Grtz, GrinX
 
Rick

Rick

09/04/2004 03:17:00
Quote Anchor link
test het eerst eens op een lokale server ofzo, als dat werkt dan weet je dat het aan lycos ligt
die lycos servers zijn verschrikkelijk slecht, daar kan je echt de vreemdste problemen krijgen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.