Wat is er fout aan deze query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Coen Egberink

Coen Egberink

15/09/2008 10:05:00
Quote Anchor link
$query = "INSERT INTO gastenboek SET id='', naam='".$_POST['naam']."', email='".$_POST['email']."', homepage='$url', bericht='".$_POST['bericht']."', tijd=NOW(), ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";

Eerst had ik de bovenstaande query dit werkte op de webserver wel maar lokaal niet, ik hoorde dat ik de query moest veranderen in de hieronder geschreven query deze werkt helaas ook niet :S
Kan iemand me vertellen wat er fout is aan de hieronderstaande query

$query = "INSERT INTO gastenboek (id, naam, email, homepage, bericht, tijd, ip) VALUES ('', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['email']."', '$url', '".$_POST['bericht']."', NOW(), '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."');
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 19:36:15
 
Frank -

Frank -

15/09/2008 10:21:00
Quote Anchor link
De query is niet leesbaar en jij negeert blijkbaar iedere foutmelding. Anders had je namelijk al wel geweten waar de fout zou zitten... Dus welke foutmelding krijg je te zien nadat je de foutmelding hebt opgevraagd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
  tabelnaam (
    kolom_1,
    kolom_2
  )
VALUES (
  'waarde 1',
  'waarde 2'
);

En dat is hoe je een query overzichtelijk kunt noteren.
 
Coen Egberink

Coen Egberink

15/09/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Oke ff anders:

De foutmelding: Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

$query =
"INSERT INTO
gastenboek (
id,
naam,
email,
homepage,
bericht,
tijd,
ip
)

VALUES (
'',
'".$_POST['naam']."',
'".$_POST['email']."',
'$url',
'".$_POST['bericht']."',
NOW(),
'".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Coen Egberink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.