Wat is er mis met mijn query?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

30/03/2006 17:31:00
Quote Anchor link
function addNewUser($id, $voornaam, $achternaam, $straat, $straat2, $straatnr, $postcode, $stad, $provincie, $land, $telnr, $email, $wachtwoord) {
global $conn;
$q = "INSERT INTO `klanten` ( `id` , `voornaam` , `achternaam` , `straat` , `straat2` , `straatnr` , `postcode` , `stad` , `provincie` , `land` , `telnr` , `email` , `wachtwoord` )
VALUES ( `" . $id . "` , `" . $voornaam . "` , `" . $achternaam . "` , `" . $straat . "` , `" . $straat2 . "` , `" . $straatnr . "` , `" . $postcode . "` , `" . $stad . "` , `" . $provincie . "` , `" . $land . "` , `" . $telnr . "` , `" . $email . "` , `" . $wachtwoord . "` );";
return mysql_query($q,$conn);
}

Ik kan de complete ingevulde query invullen in phpMyAdmin en dan zegt hij:


SQL query:

INSERT INTO `klanten` ( `id` , `voornaam` , `achternaam` , `straat` , `straat2` , `straatnr` , `postcode` , `stad` , `provincie` , `land` , `telnr` , `email` , `wachtwoord` )
VALUES (
`` , `sd` , `sdf` , `sdf` , `` , `5` , `asd4` , `ads` , `` , `ads` , `` , `zsdf` , `sdf`
);

MySQL said: Documentation
#1054 - Unknown column '' in 'field list'
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:03:48
 
- wes  -

- wes -

30/03/2006 17:32:00
Quote Anchor link
haal je backticks eens weg, meer problemen dan... ehh nee wacht alleen problemen eigenlijk :)
 
Mark D

Mark D

30/03/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Haal die ; weg op einde, die hoort daar niet (volgens mij)
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

30/03/2006 17:36:00
Quote Anchor link
wes:
haal je backticks eens weg, meer problemen dan... ehh nee wacht alleen problemen eigenlijk :)


Backtick????
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

30/03/2006 17:38:00
Quote Anchor link
Mark:
Haal die ; weg op einde, die hoort daar niet (volgens mij)


Geeft nog steeds dezelfde fout
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

30/03/2006 17:39:00
Quote Anchor link
`````` die dingen en schrijf je QUERie eens netjes uit:
SELECT
a,
b,
c,
FROM
tabel
WHERE
a<b
AND
d>2
GROUP BY
a

voorbeeldje maakt debuggen veel makkelijker
 

30/03/2006 17:39:00
Quote Anchor link
Jeroen:
wes:
haal je backticks eens weg, meer problemen dan... ehh nee wacht alleen problemen eigenlijk :)


Backtick????
Backtick: `
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/03/2006 17:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$q
= "INSERT INTO klanten (id, voornaam, achternaam, straat, straat2, straatnr, postcode, stad, provincie, land, telnr, email, wachtwoord) VALUES(".$id.", '".$voornaam."', '".$achternaam."', '".$straat."', '".$straat2."', '".$straatnr."', '".$postcode."', '".$stad."', '".$provincie."', '".$land."', '".$telnr."', '".$email."', '".$wachtwoord."')";
?>
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

30/03/2006 17:46:00
Quote Anchor link
Dan krijg ik dus dit:

SQL query:

INSERT INTO klanten( id, voornaam, achternaam, straat, straat2, straatnr, postcode, stad, provincie, land, telnr, email, wachtwoord )
VALUES ( 1077884417, da, asdad, asdads, , 25, asd4, asd, , asd, , asd, ad ) ;

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 25, asd4, asd, , asd, , asd, ad)' at line 1
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

30/03/2006 17:47:00
Quote Anchor link
Arjan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$q
= "INSERT INTO klanten (id, voornaam, achternaam, straat, straat2, straatnr, postcode, stad, provincie, land, telnr, email, wachtwoord) VALUES(".$id.", '".$voornaam."', '".$achternaam."', '".$straat."', '".$straat2."', '".$straatnr."', '".$postcode."', '".$stad."', '".$provincie."', '".$land."', '".$telnr."', '".$email."', '".$wachtwoord."')";
?>


Thnx :D Weer wat geleerd
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/03/2006 17:52:00
Quote Anchor link
Zet nog even haakjes om de $id.
 
- wes  -

- wes -

30/03/2006 18:05:00
Quote Anchor link
niet haakjes, quotejes , single ' <-
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.