Wat is "if($var)"?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

07/11/2010 14:01:59
Quote Anchor link
Hoi,

wat doet <code>if($var)</code>?
Is dat gewoon controleren of $var gevuld is?
En is het dus hetzelfde als <code>if(!$var == "")</code>?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:50:48
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/11/2010 14:04:58
Quote Anchor link
if($var) moet je gewoon vergeten. Is niet echt een goede controle =]
 
- Raoul -

- Raoul -

07/11/2010 14:09:29
Quote Anchor link
Dit is hetzelfde zoals if ( isset ( $var ) )
Je gebruikt het best gewoon de isset() functie ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2010 14:27:10
Quote Anchor link
Een if() berekent het gegeven dat tussen de haakjes staat. Levert dat een true op dan gaat ie naar de volgende regel, is ie false dan gaat ie eventueel naar de else.
Dus bij if($var) wordt er gekeken of $var een true of een false oplevert.

Toevoeging op 07/11/2010 14:29:40:

Dit
if(!$var == "")
Is heel wat anders dan dit
if($var != "")
Gewijzigd op 07/11/2010 14:27:45 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

07/11/2010 14:34:07
Quote Anchor link
Het is inderdaad niet de isset(), maar kijken of de waarde true is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($var)
#Zelfde als
if($var === true)
#En
if(!$var)
#is het zelfde als
if($var === false)
?>


@synaps, waarom is dit geen goede controle? Dit is gewoon een shorthand code...
Gewijzigd op 07/11/2010 14:34:48 door Wouter J
 
Joey Drieling

Joey Drieling

07/11/2010 14:40:40
Quote Anchor link
SanThe heeft gelijk er is niks fout aan dat, alleen het is niet het selfde om te kijken of iets leeg is of dat de var wel bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

  $var
= true;

  if($var){
    echo 'De var is TRUE!';
  }
else{
    echo 'De var is FALSE!';
  }


?>


@Wouter J je was me voor ;)

@SanThe dat zijn nog meer goede voorbeelden.
Gewijzigd op 07/11/2010 14:54:40 door Joey Drieling
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2010 14:50:49
Quote Anchor link
Maar let op want er is meer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$var
= true;
if($var){
    echo 'De var is TRUE!';
}
else{
    echo 'De var is FALSE!';
}

$var = 34;
if($var){
    echo 'De var is TRUE!';
}
else{
    echo 'De var is FALSE!';
}

$var = 'piet';
if($var){
    echo 'De var is TRUE!';
}
else{
    echo 'De var is FALSE!';
}

$var = '0';
if($var){
    echo 'De var is TRUE!';
}
else{
    echo 'De var is FALSE!';
}


?>


Geeft true, true, true en een false op de laatste.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.