Wat mankeert aan deze syntax ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ger Eielts

Ger Eielts

09/09/2013 23:48:22
Quote Anchor link
Hi allemaal,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$Start
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . 'Startpagina.php';
?>

<td><button type='button' onclick=<?php printf("window.location.href=%s", $Start);?> >Home</button></td>


Als er op Home wordt geklikt, gebeurt er niets.
Wat is er fout aan de code ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:20:33
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/09/2013 23:52:36
Quote Anchor link
Bekijk de broncode eens in je browser. hoe ziet de html er dan uit?
 
Erwin H

Erwin H

09/09/2013 23:56:48
Quote Anchor link
In javascript staan er geen quotes om de waarde van de onclick attribuut.
 
Ger Eielts

Ger Eielts

10/09/2013 00:05:06
Quote Anchor link
Bedankt zover voor de snelle reacties:

@Frank, onderstaat deel van browser-broncode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            
<div class="clear hideSkiplink">
   <Table id="menu" CssClass="menu">
       <tr>
           <td><button type='button' onclick=window.location.href=C:/wamp/www/PHP-test/Startpagina.php>Home</button></td>
<td><button type='button' onclick="javascript:history.back(1)">Terug</button></td>



@Erwin: als ik in plaats van de php-code een pagina tussen enkele quotes benoem, en ik klik op Home, springt
hij er gewoon naar toe.
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 00:11:56
Quote Anchor link
Precies, en die quotes ontbreken nu....
 
Ger Eielts

Ger Eielts

10/09/2013 00:20:51
Quote Anchor link
@Erwin, quotjes erom heen geplaatst. Zie onderstaande browsercode.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button type='button' onclick="window.location.href='C:/wamp/www/PHP-test/Startpagina.php'" >Home</button>


Doet nog steeds niks.
Gewijzigd op 10/09/2013 00:21:16 door Ger Eielts
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 00:43:22
Quote Anchor link
Tip: je zegt zelf dat als je het direct in html doet, het wel werkt. Nou, als dat werkt, dan zorg je toch gewoon ervoor dat je php PRECIES hetzelfde uitspuugt. Dat zal dan ook werken, denk je niet?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/09/2013 00:43:30
Quote Anchor link
Lijkt mij dat je een URL moet gebruiken (http://www.jouwsite.nl/Startpagina.php) in plaats van een pad (C:/wamp/www/PHP-test/Startpagina.php).
Gewijzigd op 10/09/2013 00:44:29 door Ozzie PHP
 
Victor G

Victor G

10/09/2013 08:02:12
Quote Anchor link
DOCUMENT_ROOT neemt de, zoals de naam al zegt, de root van het document.. Dus, op het moment dat je XAMPP of iets dergelijks gebruikt, neemt hij de root hiervan. Dit is dus je C:\ schijf. Je kan dus beter een directe url toekennen als je op localhost werkt. Als je online gaat pas aanpassen in document root.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/09/2013 08:33:49
Quote Anchor link
Victor G op 10/09/2013 08:02:12:
... Als je online gaat pas aanpassen in document root.

Dat lijkt me niet. Als ie online staat en je refereert naar de document root dan refereer je naar het adres op de server, en een browser kan daar niet bij. Online moet je dus ook een URL gebruiken.
 
Joran den Houting

Joran den Houting

10/09/2013 09:00:25
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/09/2013 08:33:49:
Victor G op 10/09/2013 08:02:12:
... Als je online gaat pas aanpassen in document root.

Dat lijkt me niet. Als ie online staat en je refereert naar de document root dan refereer je naar het adres op de server, en een browser kan daar niet bij. Online moet je dus ook een URL gebruiken.


Precies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER["SERVER_NAME"]


en eventueel;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER["REQUEST_URI"]
 
Ger Eielts

Ger Eielts

10/09/2013 12:24:16
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties. Door ze door te nemen ben ik er vooralsnog uit.
De (voorlopig) oplossing van mijn probleem ziet er nu als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$Start = "http://" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . (":7301") . "/Startpagina.php" ;
<button type='button' onclick="window.open('<?php echo $Start; ?>', '_self')">Home</button>


Bedankt en kom ik weer "vast" te zitten, dan ben ik hier snel terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.